Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-06-2021

Concert Reviews


An Evening With Nightwish In A Virtual World
Na bijna twee en een half jaar trad Nightwish afgelopen weekend weer op. Helaas niet op de traditionele manier, maar via een livestream met de titel An Evening With Nightwish In A Virtual World. Gespannen wachtten meer dan honderdvijftigduizend fans en belangstellenden uit honderdacht landen af hoe de symfonische metalformatie zich na zo’n lange tijd presenteert. We bekeken de eerste stream op vrijdag en waren natuurlijk net als iedereen benieuwd hoe het vertrek van Marko Hietala opgevangen wordt.

Poppy - livestream
Vorig jaar zou Poppy in Melkweg te Amsterdam optreden. Eerst op 17 maart en toen op 1 december. Inmiddels is de show ter promotie van I Disagree verplaatst naar een nader te bepalen datum. Of dan dat meest recente album in ruime mate aan bod komt, is maar de vraag. De livestream van de Amerikaanse zangeres heet immers The Last Disagreement en inmiddels is ze al weer bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarvan Eat al is gepresenteerd tijdens de uitzending van de Grammy Awards.

Cryptosis - livestream
Bij gebrek aan liveoptredens streamen bands af en toe een show. Cryptosis bracht onlangs de eerste plaat Bionic Swarm uit en krijgt van Metropool in Hengelo de gelegenheid om de albumreleaseshow aldaar te houden en te streamen op YouTube en Facebook. Daar waar je bij andere bands ervoor moet betalen, is het bij Cryptosis gratis.

Mei 2021:

April 2021:

Maart 2021: