Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-07-2021

Concert Reviews


Epica - Omega Alive
In navolging van Nightwish verzorgt ook Epica een livestream om de tijd te overbruggen tot we weer ouderwets naar een concert van de symfonische metalformatie mogen. Onder de noemer Omega Alive A Universal Streaming Event brengen Simone Simons en haar mannen een mix van nummers van het eerder dit jaar uitgebrachte Omega en oudere tracks. We gaan er eens goed voor zitten. Dat doen we samen met fans van over de hele wereld; van Guatemala tot Japan, van Costa Rica tot Nieuw-Zeeland.

An Evening With Nightwish In A Virtual World
Na bijna twee en een half jaar trad Nightwish afgelopen weekend weer op. Helaas niet op de traditionele manier, maar via een livestream met de titel An Evening With Nightwish In A Virtual World. Gespannen wachtten meer dan honderdvijftigduizend fans en belangstellenden uit honderdacht landen af hoe de symfonische metalformatie zich na zon lange tijd presenteert. We bekeken de eerste stream op vrijdag en waren natuurlijk net als iedereen benieuwd hoe het vertrek van Marko Hietala opgevangen wordt.

Poppy - livestream
Vorig jaar zou Poppy in Melkweg te Amsterdam optreden. Eerst op 17 maart en toen op 1 december. Inmiddels is de show ter promotie van I Disagree verplaatst naar een nader te bepalen datum. Of dan dat meest recente album in ruime mate aan bod komt, is maar de vraag. De livestream van de Amerikaanse zangeres heet immers The Last Disagreement en inmiddels is ze al weer bezig met het schrijven van nieuwe nummers, waarvan Eat al is gepresenteerd tijdens de uitzending van de Grammy Awards.

Juni 2021:

Mei 2021:

April 2021:

Maart 2021: