Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-07-2020

Concert Reviews


Batushka en Malevolent Creation
Metalconcerten zijn helaas een zeldzaamheid in onze hoofdstad. Wellicht dat de betrekkelijk nieuwe Q-Factory in Amsterdam-Oost daar in de toekomst verandering in gaat brengen. Op zaterdag 7 maart is het alvast raak wanneer Batushka en Malevolent Creation op de planken staan.

Blind Ego en Kingcrow
Blind Ego en Kingcrow touren samen door Europa. Aangezien Blind Ego het soloproject van RPWL-gitarist Kalle Wallner is en RPWL in Duitsland populairder is dan Kingcrow, staat eerstgenoemde daar als laatste op het podium. Vanavond in de matig gevulde grote zaal van Hedon zijn de rollen omgedraaid. De Italianen sluiten de woensdagavond in Zwolle af.

ABBA Rocks
Dat ABBA een enorm grote invloed heeft op veel muzikanten, staat buiten kijf. In verschillende genres hoor je de zanglijnen en toetsenpartijen terugkomen, zo ook in de rock- en metalwereld (Steven Wilson, Amaranthe, Amberian Dawn, om er slechts enkele van de velen te noemen). Het leek Richard Zoer dan ook een goed idee om de originele songs van de band, die sinds een paar jaar geleden weer actief is, in een rockjasje te steken.

Maart 2020:

Februari 2020:

Januari 2020: