Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Interviews


Amaranthe
Met de laatste trein voordat de lockdown alles plat legde in Denemarken, arriveerden de Zweedse bandleden van Amaranthe op het verlaten station van Kopenhagen om het zesde album Manifest af te ronden. In het rustige Ribe was er alle tijd om in quarantaine op een relaxte manier aan de energieke composities te werken. Elize Ryd vertelt over het proces, de rol van keyboards en het toevoegen van een toetsenist aan de line-up. Daarnaast gaat de zangeres kort in op de teksten, het voordeel van ervaring opbouwen met Nils Molin, de experimenten op het nieuwe album en de toekomstplannen.
Sylvaine
Meestal is het uitkomen van een nieuw album een aanleiding om een artiest te interviewen. Katherine Shephard heeft eerder dit jaar weliswaar een split-ep uitgebracht met haar project Sylvaine, maar interessanter is dat deze multi-instrumentaliste en zangeres de laatste jaren veel met yoga bezig is en er een link getrokken kan worden tussen haar muziek, zangcoaching en yogalessen. Het levert een uitgebreid en facettenrijk gesprek op over onder andere haar meest recente full-length Atoms Aligned, Coming Undone (2018), de ontwikkeling van haar songwriting, over hoe licht en donker elkaar versterken, toekomstplannen, haar zang- en yogalessen, over balans in je leven brengen en haar aankomende album.
Cryptosis
Het is een tijd van grote veranderingen voor bassist Frank te Riet, gitarist/zanger Laurens Houvast en drummer Marco Prij. De mannen vierden de afgelopen jaren flink wat successen onder de vlag van Distillator, maar kozen er onlangs voor om onder de nieuwe naam Cryptosis verder te gaan. Tegelijkertijd tekende het gezelschap een contract bij het grote Century Media Records, tegenwoordig onderdeel van Sony. Reden genoeg om snarenplukker Houvast even aan de tand te voelen.

September 2020:

Augustus 2020:

Juli 2020:

Juni 2020:

Mei 2020:

April 2020:

Maart 2020:

Februari 2020:

Januari 2020:


Er zijn 1217 interviews op Metalfan.nl