Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Interviews


Evanescence
Tien jaar hebben de fans van Evanescence moeten wachten op een nieuw album met originele songs. Er waren wel tussendoortjes met de compilatie Lost Whispers (2016) en een jaar later Synthesis (de bijzondere samenwerking tussen band, elektronische elementen en een orkest), maar niets gaat boven een regulier album met nieuwe tracks. The Bitter Truth is het eerste album met gitariste/zangeres Jen Majura in de line-up. We grepen de mogelijkheid aan om haar enkele vragen te stellen. Tevens was er recentelijk een online persevenement, waarbij gitarist Troy McLawhorn en zangeres Amy Lee tekst en uitleg gaven over de vierde reguliere langspeler.
Orden Ogan
Het is niet uitzonderlijk dat albums worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. Orden Ogan heeft het echter wel erg bont gemaakt en heeft zijn fans maar liefst vijftien maanden laten wachten op Final Days. Het was het wachten waard, want de Duitse powermetalband heeft wederom een hoogstaande plaat gemaakt. Bandleider Sebastian 'Seeb' Levermann heeft dan ook geen spijt dat het allemaal zo lang heeft geduurd. Hij gaat het gesprek aan over het nieuwe album. Ook komt zijn productieklus voor Asphyx aan bod.
Iron Savior
Voor velen was 2020 een vervelend en raar jaar. Dat heeft niet altijd iets te maken met de mondiale coronacrisis. De Duitse powermetalgigant Iron Savior kreeg naast het virus te maken met persoonlijk leed, want bassist Jan Eckert (op frontman Piet Sielck na het langstzittende lid) was ernstig ziek. Ondanks alle sores bracht Iron Savior eind vorig jaar Skycrest uit. Het is een stevige, opgewekte powermetalschijf die zich kan meten met het beste wat de band heeft geproduceerd. Ik sprak erover met zanger, gitarist en componist Piet Sielck.

Maart 2021:

Februari 2021:

Januari 2021:

December 2020:

November 2020:

September 2020:

Augustus 2020:

Juli 2020:

Juni 2020:

Mei 2020:

April 2020:

Maart 2020:

Februari 2020:

Januari 2020:


Er zijn 1226 interviews op Metalfan.nl