Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Angra - Hunters And Prey
Jaar van release: 2002
Label: SPV / Steamhammer Records
Angra - Hunters And Prey
De Braziliaanse band Angra bestaat al meer dan 10 jaar, heeft inmiddels zes albums afgeleverd, en ook diverse personeelswisselingen ondergaan. Het Rebirth album van vorig jaar was echt een hergeboorte, aangezien dat het eerste album was met zanger Edu Falaschi, bassist Felipe Andreoli en drummer Aquiles Priester, kortom 60% van de band. Deze vernieuwde line-up is in ieder geval erg gemotiveerd, want na Rebirth komt de band nu al met een EP in de vorm Hunters And Prey. Hierop staan onder andere 2 nummers die al geschreven zijn tijdens de Holy Land periode, een nieuw nummer, een cover en 2 acoustische nummers.

Op opener Live And Learn merk je direct al dat het vakmanschap bij de band erg hoog ligt. In de powermetal riffs hoor je duidelijk dat de band ook erg van progressive metal houdt, en zanger Edu Falaschi blijkt een meer dan waardige opvolger voor Andre Matos. De ballad Bleeding Heart ligt lekker in het gehoor, maar doet me iets teveel aan Bon Jovi denken. Titelnummer Hunters And Prey daarintegen is wel weer een lekker nummer, waarop de band goed laat horen wat ze kunnen. In Eyes Of Christ zijn de klassieke invloeden duidelijk hoorbaar, waardoor de keyboards wat meer naar de voorgrond treden.

Verder staan er nog 2 acoustische nummers op, waarvan de normale versies op Rebirth staan. Het gaat hier om Heroes Of Sand en Rebirth. Deze zijn natuurlijk een stuk rustiger dan de normale versies, maar klinken zeker niet slecht. De Genesis cover Mama lijkt erg veel op het origineel, wat jammer is want ik had liever gehoord dat Angra er meer van zichzelf ingestopt had. Afsluiter is de Portugese versie van Hunters And Prey, die afgezien van de text hetzelfde is als de normale versie.

Als leuke extra staat er nog een multimedia track op, voor in je computer. Hierop staan de videoclip van Rebirth, mer dan 80 fotos (onder andere vanuit de studio en op de planken), een screensaver, en 6 wallpapers.

Met Hunters And Prey heeft Angra een goed mini-album afgeleverd, al had het best een volledig album mogen zijn.

De tracklist:
1. Live And Learn
2. Bleeding Heart
3. Hunters And Prey
4. Eyes Of Christ
5. Rebirth (acoustisch)
6. Heroes Of Sand (acoustisch)
7. Mama (Genesis cover)
8. Caa e Caador (portugese versie van Hunters And Prey)

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 88 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 13 juni 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]