Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Angra - Aqua
Jaar van release: 2010
Label: SPV / Steamhammer Records
Angra - Aqua
Nadat in 2006 Aurora Consurgens was verschenen, volgden er enkele jaren van radiostilte. Angra bleek verwikkeld in een juridische strijd met hun oude management om de rechten van de naam. Dat was het nieuws dat een jaar geleden naar buiten kwam. Maar in een recent interview vertelt zanger Edu Falaschi dat de bandleden even op elkaar waren uitgekeken en dat de pauze van een aantal jaar was bedoeld om de batterijen op te laden. Een heel andere reden dus. Nou ja, dat is allemaal achter ons en de band is weer op volle sterkte, klaar om Aqua los te laten op de wereld.

Angra is altijd een power metalband geweest die makkelijk boven de middenmoot uitstak. En dat zal met Aqua niet veranderen. Toch zijn er dit keer helaas wat minpunten aan te wijzen. Zo is het totaalgeluid niet helemaal zoals het hoort te zijn. Met name de gitaren klinken kaal en komen de drums niet goed uit de verf. De band heeft de cd zelf geproduceerd, dus misschien was dat niet zo'n goed idee.

Ook is er wat op de songkeuze aan te merken. Aan de ene kant staan er snelle rakkers op, aan de andere kant veel ingetogen nummers. Daartussen zit helemaal niks. Dit komt jammer genoeg de variatie niet ten goede. Gelukkig zijn de nummers afzonderlijk wel boeiend genoeg en met name de progressieve elementen zorgen voor diverse spannende momenten. Toch is het spijtig dat het album eindigt met maar liefst drie rustige nummers, wat maakt dat Aqua als een nachtkaars uitgaat.

Genoeg gezeurd, want nummers als het overweldigende Arising Thunder (met een keur aan razende gitaarsalvo's) en het breekbare Lease Of Life geven het album zeker bestaansrecht. De bekende Braziliaanse passie wordt vol overgaaf gebracht, wat van Aqua een typische Angra-plaat maakt. Fans kunnen gerust tot aanschaf overgaan.

Tracklist:
1. Viderunt Te Aquae
2. Arising Thunder
3. Awake From Darkness
4. Lease Of Life
5. The Rage Of The Waters
6. Spirit Of The Air
7. Hollow
8. A Monster In Her Eyes
9. Weakness Of A Man
10. Ashes

Score: 78 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 6 oktober 2010

Koop dit album in

Meer Angra:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Angra - Aqua
Reactie van Erwin op 06-10-2010 om 17:20u
Score: 75 / 100

Ik vind het album erg tegenvallen, maar misschien komt dat doordat ik hun werk vanaf nu altijd zal vergelijken met het briljante Temple of shadows. Er blijft na afloop van het album geen nummer in m'n hoofd hangen. Lease of life vind ik zelf ook nog het meest aangename nummer. Goede opmerking over de productie trouwens, die viel mij ook als vrij zwak op.

Angra - Aqua
Reactie van Wob op 07-10-2010 om 19:18u

zjahaa, Temple of Shadows, wat n goeie plaat was dat, zeg!