Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Almah - Unfold
Jaar van release: 2013
Label: Scarlet Records
Almah - Unfold
Almah is het soloproject van de Braziliaanse zanger Edu Falaschi, bekend van de power metalband Angra. De band bracht zijn eerste album uit in 2006 en brengt met Unfold alweer zijn vierde album op de markt. De vorige drie waren van topkwaliteit. Vooral het album Motion uit 2011 werd zeer goed ontvangen door de fans. Ik ben benieuwd of Almah met Unfold ook dezelfde topkwaliteit levert.

Met In My Sleep gaat Unfold van start. Het nummer begint met een felle power metal riff, al snel gevolgd door een aantal mooie progressive metal passages. Een heerlijke opener, waardoor direct de interesse van de luisteraar wordt gewekt. De volgende nummers Beware The Stroke en The Hostage staan symbool voor het geluid van Almah. De stem van Edu Falaschi klinkt enorm krachtig en het gitaargeluid is ook zeer overtuigend. Een voorbeeld van hoe een modern power metal nummer moet klinken. De nummers knallen heerlijk achter elkaar door, ongemerkt word je het album ingezogen.

Warm Wind zorgt voor een noodzakelijke adempauze. Waar bands met een ballad de plank compleet kunnen misslaan, is Warm Wind een aardige ballad en past het prima in de sfeer van dit album. De afwisseling tussen progressive, power en heavy metal maakt Unfold zeer interessant. Dit doet regelmatig denken aan het Duitse Avantasia.

Raise The Sun is een heerlijk midtempo nummer, in mijn ogen is dit één van de sterkere nummers van het album. Gevolgd door het agressieve en snelle Cannibals In Suits, een nummer met geweldig gitaarspel van de heren Marcelo Barbosa en Gustavo Di Padua. Believer is voor mij het absolute hoogtepunt. Een uptempo nummer met een heerlijk meezing refrein. Hier is ook goed te horen Edu Falaschi in absolute topvorm verkeerd. Voor veel fans zal Treasure Of The Gods het hoogtepunt op Unfold zijn, dit is de langste track van het album. De vele tempowisselingen staan hierin symbool voor het hele album.

Verbeterpunten zijn er nauwelijks te noemen. Misschien zijn de nummers I Do en You gotta Stand de minste van dit album. Beide nummers missen kracht ten opzichte van de rest van het album en lijken overbodig te zijn.

Almah levert met Unfold een prestatie van formaat. Een album dat van begin tot het eind blijft boeien, met nauwelijks zwakke nummers. Dit album is minstens net zo goed als het vorige album van Almah. Unfold bulkt van de technische hoogstandjes, met geweldig gitaarspel en met een zanger in topvorm. Unfold behoort zonder enige twijfel tot de beste power metal albums van dit jaar.

Tracklist:
1. In My Sleep
2. Beware The Stroke
3. The Hostage
4. Warm Wind
5. Raise Of The Sun
6. Cannibals In Suits
7. Wings Of Revolution
8. Believer
9. I Do
10. You Gotta Stand
11. Treasure Of The Gods
12. Farewell

Score: 90 / 100

Reviewer: Rudi
Toegevoegd: 11 november 2013

Koop dit album in

Meer Almah:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Almah - Unfold
Reactie van Jeddy van Est op 19-11-2013 om 04:47u

'Dit album is minstens net zo goed als het vorige album van Almah...Unfold behoort zonder enige twijfel tot de beste power metal albums van dit jaar.' => Dan mag ik toch hopen dat dit album iets meer als power metal klinkt dan Motion, want dat album had weinig met power metal te maken.