Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

Hirax - Immortal Legacy
Jaar van release: 2014
Label: SPV / Steamhammer Records
Hirax - Immortal Legacy
Altijd goed voor een potje oldschool thrash metal! Het liefst met nog wat losse kreten (in capslock) en Manowarriaanse termen. Een uitgebreidere omschrijving heeft Hirax niet nodig. Daarom is wat mij betreft deze energieke band een graag geziene gast. Dat ze in onze contreien meer bekend staan als een band die optredens keer op keer afzegt, is iets waar de heren toch zelf verantwoordelijk voor zijn. Ook nu staat er nog een optreden in Nederland op het programma. We zijn nog enkele weken verwijderd van hun optreden in Arnhem (15 mei), maar er kan nog veel gebeuren.

De reden van dit stukje tekst is natuurlijk niet het onstuimige tourleven van Katon W. de Pena en co. Tussen alle singles, EP’s, splits, dvd’s en compilaties komt er nog wel eens een volwaardige plaat uit die we graag wat aandacht geven. Hirax levert altijd wel kwaliteit af, al heb ik persoonlijk mijn twijfels bij het vroege werk. Terwijl veel leeftijdsgenoten zich hebben ingelaten met moderne invloeden, is Hirax altijd trouw aan de klassieke sound gebleven.

Immortal Legacy mag dan meer van hetzelfde zijn. Het fijne is natuurlijk dat de nieuwe plaat weer prettig wegluistert. Geen poespas, geen rare progressieve inslag. Nee, gewoon thrash metal die recht voor je raap is. Katon, El Diablo Negro, de Pena (nee, dat is geen racisme) staat als vanouds maniakaal in je gezicht te schreeuwen. Hellion Rising mag gerust tot de beste songs van Hirax gerekend worden. Door de stoere opbouw is het misschien wel een van de betere thrashsongs van de laatste jaren. Al heeft dat er ook mee te maken dat het genre aardig doodgebloed is. Hirax gaat daar niks aan veranderen, ook al vliegen de leuke riffs en prima soleerwerk je om de oren. Niet alles is even goed, maar zelfs de mindere nummers zijn tenminste genietbaar.

Voor sommigen zal de verveling misschien snel toeslaan. Hirax is er dan ook voornamelijk voor de mensen die oldschool thrash metal willen hebben, zonder enige poespas. Dat heeft de band altijd al gedaan en zal het ook altijd blijven doen. Voor wie het interessant vindt: er staan bijdrages op deze plaat van Jim Durkin (Dark Angel), Juan Garcia (Agent Steel) en Rocky George (Suicidal Tendencies) op deze plaat. Joost mag weten waar precies. Immortal Legacy is niet zo goed als El Rostro De La Muerte, maar mag er zeker wezen.

Tracklist:
1. Black Smoke
2. Hellion Rising
3. Victims Of The Dead
4. Thunder Roar, The Conquest, La Boca De La Bestia - The Mouth Of The Beast
5. Earthshaker
6. Tied To The Gallows Pole
7. Deceiver
8. Immortal Legacy
9. S.O.W.
10. Violence Of Action
11. Atlantis (Journey To Atlantis)
12. The World Will Burn

Score: 77 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 13 april 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hirax - Immortal Legacy
Reactie van Jeffrey op 13-04-2014 om 15:36u

Ontzettend brute hoes, maar Hirax is altijd, net als voor veel Thrash Metal voor mij net niet.

Hirax - Immortal Legacy
Reactie van bakvet op 13-04-2014 om 16:57u
Score: 68 / 100

Geen slecht album en prima als achtergrondmuziek, maar komt niet in de buurt van vergelijkbaar werk Alienigma van Agent steel.