Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Hirax - The New Age Of Terror
Jaar van release: 2004
Label: Mausoleum Records
Hirax - The New Age Of Terror
Hirax! Hup de tijdmachine in! In 1984 werd deze band opgericht door zanger Katon W. De Pena (een zwarte zanger die even hoog (maar wel een stuk valser) kon geraken met zijn stem als Rob Halford). In die tijd speelden ze nog pure nwobhm in de stijl van Tygers of Pan Tang en Judas Priest. Nadat ze in contact kwamen met hardere bands als Motörhead en Venom werd hun muziek een stuk agressiever. Pure thrash dus! De band tekende bij Metal Blade en ze mochten samen met bands als Slayer, Celtic Frost, Fates Warning, Metal Church en Trouble een nummertje opnemen voor de legendarische verzamelcd 'Metal Massacre VI'. Net daarna verscheen er ook een track van Hirax op de eerste cd die Earache Records ooit uitbracht. In 1985 verscheen de eerste echte elpee genaamd 'Raging violence'. Ze speelden erg snel en ze moesten niet onderdoen voor soortgenoten als Cryptic Slaughter en DRI. Na concerten met onder andere Megadeth verscheen er in 1986 'Hate, Fear, and Power' en daarna ging het stukken slechter met deze band. De Pena verliet Hirax na nog een korte maar harde periode met de band Phantasm (met Gene Hoglan en ex-Metallica bassist-Ron McGovney!). Hirax probeerde het nog kortstondig met Exodus zanger 'Paul Baloff' maar de band ging al snel op de fles.

Tot zo ver tijdreis één. Hup naar tijdreis twee! In 1997 begon de band terug een beetje samen te repeteren en er kwamen wat singles en demo's uit. Na enkele jaren oeverloos aan te modderen speelden ze in 2003 op het grote BangYour Head-festival in Duitsland. Aangestoken door dat succes gingen ze nieuwe nummers schrijven.

Tot zo ver tijdreis twee. Hup naar het heden! De nieuwe full cd 'The new age of terror' ligt nu in de winkels en bevat lekkere pure thrash. Geen nieuwe invloeden, geen nieuwe instrumenten, gewoon ouderwetse thrash zonder nonsens! Het album opent sterk met 'Kill switch' waarin De Pena gilt (deze keer zelfs niet echt vals) alsof hij nooit is weggeweest. De thrashloopjes zijn aardig en de solo's geïnspireerd. Het tweede nummer van het album duurt maar anderhalve minuut en is een pure Nuclear Assault-granaat. Heerlijk. Hierna komen nog twee instrumentaaltjes en zeven thrash nummers die bol hangen van de clichés maar o zo lekker zijn. Luister maar eens naar het 45 seconden durende 'Into the ruins'; zo worden ze vandaag de dag niet veel meer geschreven.

Deze plaat is niet zo goed als de al dit jaar verschenen thrash klassiekers 'The art of dying' en 'Tempo of the damned' maar het speelplezier is minstens even groot. Het enige minpunt aan dit album is de te korte speelduur en de nummers hadden nog net iets beter gemoeten, maar de komende weken is het telkens feest in huize van Acker als dit 'The new age of terror' speelt. Luistertips: 'Kill switch', 'Into the ruins' en het ultieme 'Hell on earth'. Dit jaar zijn ze nog te zien op Sweden Rock en Headbangers Open Air en daarna start een korte Europese tour! Yeah!

Tracklist:
1. Kill switch
2. Hostile territory
3. The new age of terror
4. Swords of steel
5. Into the ruins
6. Massacre of the innocent
7. Hell on earth
8. Suffer
9. El Dia De Los Muertos (The day of the dead)
10. El Diablo Negro
11. Unleash the dogs of war (Open the gates)

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 3 juli 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hirax - The New Age Of Terror
Reactie van Een_Metalfan op 03-07-2004 om 15:39u
Score: 69 / 100

Het album valt wel mee maar het gaat naar een tijdje wel vervelen vind ik. Temple of the Damned!?

Hirax - The New Age Of Terror
Reactie van enforcer op 09-07-2004 om 13:58u
Score: 75 / 100

zeer leuk album al mis ik de oude HIRAX sound een beetje, en zijn de vocalen af en toe een beetje vervelend.... Muzikaal lekker potje old school!

Hirax - The New Age Of Terror
Reactie van Emberlynn op 16-06-2011 om 07:48u

Never seen a betetr post! ICOCBW