Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Hirax - Thrash Til' Death (dvd)
Jaar van release: 2006
Label: Black Devil Records
Hirax - Thrash Til' Death (dvd)
Laten we beginnen met het eindverdict: de langverwachte eerste dvd van de cult thrashmetalband Hirax valt toch wel wat tegen. Het is logisch dat een klein bandje geen groot budget kan vrijmaken om een dvd in elkaar te boksen, maar de geluids- en beeldkwaliteit is gewoonweg te slecht om hier veel plezier uit te halen. En dat is jammer want inhoudelijk valt er met een volledig concert opgenomen op het Minneapolis Mayhem Festival, gevarieerd bootlegmateriaal en wat verstopte extra’s niet te klagen. Maar enkel de echte diehard Hirax fan moet dit bestellen, andere oldschool thrashmetalfans moeten toch maar voorzichtig zijn.

Hirax speelt in Minneapolis een degelijke set die bestaat uit nieuw materiaal van The New Age Of Terror en de bekende oude krakers. Onze zwarte vriend Katon W. De Pena, oftewel El Diablo Negro, blijft een goede performer en stoeit met alle metalclichés (vuist voortdurend in de lucht, overdreven headbangen, praten over bier en seks en aftandse poserhoudingen), maar gaat ook af en toe gigantisch de mist in met valse hoge uithalen. Het geluid is zoals al vermeld matig en het camerawerk is erg amateuristisch, onlogisch en schokkerig.

Het bonusmateriaal ziet er nog slechter uit, maar bevat wel enkele leuke momenten. Zoals Katon die de Friese vlag in handen neemt tijdens het Dokk’em Open Air Festival en Virgin’s Steele’s Jack Starr die mee speelt op het Bang Your Head Festival. Toch wel leuk om een keertje te gezien hebben.

Tracklist Minneapolis Concert:
1. El Dia de los Muertos
2. Massacre of the Innocent
3. Blind Faith
4. The New Age of Terror
5. Hate, Fear and Power
6. Hostile Territory
7. Destroy
8. Broken Neck
9. El Diablo Negro
10. Killswitch
11. Walk With Death
12. Barrage of Noise
13. The Plague
14. Bombs of Death
15. Unleash the Dogs of War
+ bonus footage van Band Your Head, Sweden Rock, Tidal Wave Festival, Dokk’em Open Air en The Pound

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 10 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]