Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

P.O.D. - Veritas
Jaar van release: 2024
Label: Mascot

 -

P.O.D. (Payable On Death) zal altijd herinnerd blijven om de rol die de groep speelde tijdens de uitbraak van nu-metal. Tracks als Alive, Youth Of The Nation en Boom van het album Satellite (2001) waren grote hits en kwamen veelvuldig op de muziekzenders voorbij. Desondanks slaagde de Amerikaanse metalband er niet in om dit succes een vervolg te geven. Waar genre-genoten als Korn, Slipknot, Linkin Park, System Of A Down, Papa Roach en Limp Bizkit dit wel wisten te doen en zich in de kijker bleven spelen, verdween P.O.D. ver onder de radar.

Nu nu-metal inmiddels weer geaccepteerd is en cool gevonden mag worden, zie je in de hedendaagse muziek ook steeds weer meer invloeden van dit genre terug. Ook in bands die destijds heel groot waren, is een hernieuwde interesse. P.O.D. speelt hier handig op in door voor het eerst sinds 2018 met een nieuwe plaat te komen. Hierbij leunt de groep sterk op nostalgie, al is de band nooit heel ver van zijn oorspronkelijke sound afgeweken.

Het levert in ieder geval een aantal vermakelijke tracks op. Vooral in het begin van Veritas vind je een paar smakelijke krakers. Dat komt ook door de medewerking van grootheden als Randy Blythe (Lamb Of God) in Drop en Tatiana Shmayluk (Jinjer) in Afraid To Die. Ondanks dat de muzikale bijdrage van beiden minimaal te noemen is, zijn het fijne, herkenbare nummers die de P.O.D.-signature-sound dragen en lekker knallen.

Het is vooral vocalist Sonny Sandoval die op de eerste helft een goede indruk achterlaat. Zijn kenmerkende stijl van rappen, zingen en schreeuwen is herkenbaar uit duizenden en hij draagt grotendeels de nummers. De muzikale omlijsting is in alle gevallen vooral ondersteunend, maar wordt nergens memorabel.

Het is jammer dat P.O.D. het fijne niveau niet vast weet te houden. I Got That, Dead Right en Breaking zijn aanstekelijke tracks, maar worden opgevolgd met niemendallen als I Won't Bow Down, This Is My Life, We Are One (Our Struggle) en Feeling Strange. Lies We Tell Ourselves zorgt daartussen nog voor een kleine opleving, maar de beloftevolle coupletten in die track worden helaas opgevolgd met een te simplistisch refrein. Uiteindelijk verslapt hierdoor de aandacht dusdanig, dat de eindstreep lang niet altijd gehaald wordt.

Veritas is een plaat met twee gezichten. De eerste helft laat een knallend P.O.D. horen, waarbij de band een paar van zijn betere tracks uit zijn carrière brengt. Deze nummers zouden zo kunnen zorgen voor een hernieuwde interesse in de nu-metallers. Het is vervolgens jammer dat de mannen het niveau niet vast weten te houden en de plaat richting het einde steeds nietszeggender wordt. In die zin is Veritas hetzelfde als alle platen van de groep. Desondanks zal het album voor veel mensen een nostalgische trip zijn en het zet P.O.D. voor nu weer op de radar. Maar helaas zal (net als de carrière van de heren) ook deze plaat weer snel in de vergetelheid raken.

Tracklist:
1. Drop (ft. Randy Blythe)
2. I Got That
3. Afraid To Die (ft. Tatiana Shmayluk)
4. Dead Rights
5. Breaking
6. Lay Me Down (Roo's Song)
7. I Won't Bow Down
8. This Is My Life (ft. Dead American)
9. Lies We Tell Ourselves
10. We Are One (Our Struggle)
11. Feeling Strange

Score: 66 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 17 juni 2024

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.