Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-06-2020

P.O.D. - SoCal Sessions
Jaar van release: 2014
Label: Universal Music
P.O.D. - SoCal Sessions
P.O.D. is één van de bands die tijdens de nu-metal era genoot van een korte doorbraak. Als tiener vond ik het doorbraakalbum Satellite vermakelijk, maar daarna verloor ik (samen met de rest van de wereld) de band uit het oog. De groep is echter gestaag doorgegaan en brengt met SoCal Sessions alweer zijn negende full-length uit. Ditmaal geen distortion en harde rocksongs maar opnieuw opgenomen oude nummers in een akoestisch jasje.

Op SoCal Sessions staan zowel bekende als minder bekende nummers uit bijna de gehele carrière van de christelijke rockers. Allemaal gestript van hun bombast en in plaats daarvan ingetogen en breekbaar gebracht. Het valt meteen op dat de tracks zich prima lenen voor deze uitgeklede behandeling. Opener Panic & Run is hier een goed voorbeeld van. Het tempo is fors omlaag geschroefd en de akoestische gitaren zijn op een speelsere wijze ingespeeld dan op het origineel. Een ander pluspunt is dat het Reggae-karakter van de song sterker is uitgewerkt. Reggae invloeden lijken dan ook een lijdraad te zijn op deze plaat en keren in meerdere nummers succesvol terug.

Grote hits als Alive en Youth Of The Nation zijn ook aanwezig, maar lijken meer een verplichte toevoeging te zijn. Zo valt er aan Youth Of The Nation niet zo heel veel te sleutelen. De song heeft immers al een laag tempo. Toch zijn de accenten iets verlegd. Zo is het kinderkoor achterwege gelaten en klinkt de zang van Sonny Sandoval doortastender. De uitvoering van Alive is een gemiste kans. Het nummer is eigenlijk te groots om ingetogen te brengen en is door het gebruik van stemeffecten, minder puur. Naast deze nummers vind je ook nog een paar andere tracks die niet helemaal weten te overtuigen. Zo begint Will You al snel te vervelen en kabbelen Lost In Forever en I'll Be Ready maar wat voort. Daartegenover staan dan weer prachtige tracks in de vorm It Can't Rain Everyday, Higher en Beautiful, die het niveau weer rechttrekken.

SoCal Sessions is een prettige en ontspannen luisterervaring en zeker een aanrader voor de fans van P.O.D., maar ook voor wie rustige achtergrond muziek zoekt. Grotendeels weten de tracks met gemak te overtuigen, maar er zijn ook een aantal niemandsdalletjes te vinden. De bandleden brengen het er prima vanaf en zorgen voor een warm geluid. De gitaren klinken speels en de bij tijden gevoelige zang van Sonny maakt het geheel mooi af. Dit maakt SoCal Sessions een prettige verassing en een fijne, nostalgische terugblik. Nieuwe fans zal het P.O.D. niet opleveren, maar wie weet vinden verdwaalde luisteraars de band hierdoor weer terug en zijn ze weer aan boord voor het nieuwe studioalbum, dat volgend jaar verschijnt.

Tracklist:
1. Panic & Run
2. Will You
3. Youth Of The Nation
4. This Ain't No Ordinary Love Song
5. Strenght Of My Life
6. Alive
7. Higher
8. It Can't Rain Everyday
9. Lost In Forever
10. I'll Be Ready
11. Beautiful
12. Set Your Eyes To Zion

Score: 76 / 100

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 23 december 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]