Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Carpathian Forest - Defending the Throne of Evil
Jaar van release: 2003
Label: Season of Mist
Carpathian Forest - Defending the Throne of Evil
Carpathian Forest is natuurlijk één van de langst bestaande bands in het black metal genre. Echt veel volledige albums bracht de band nog niet uit sinds de oprichting in 1990. Natuurlijk waren er wel de twee legendarische demo's die onder de naam "Bloodlust and Perversion" werden uitgebracht, maar met men kwam pas in 1998 met "Black Shining Leather" als eerste volwaardige full length release. Ik zie die plaat nog altijd als een geweldige release. Lekkere rauwe black metal in de oude typisch Noorse stijl.

Maar nu is er na de twee albums "Strange Old Brew" en "Morbid Fascination of Death" dus het nieuwe album wat de veelzeggende titel "Defending the Throne of Evil" heeft meegekregen, en is daarnaast natuurlijk weer voorzien van herkenbaar artwork. De opening van het album voorspelt eerlijk gezegd weinig goeds. Een op volle toeren draaiend keyboard in melodieuze black metal stijl.
Gelukkig slaat de melodie snel over op een weergaloos nummer, dat It's Darker than you Think heet. Heerlijke snelle black metal met slepende mid tempo passages en genadeloze blast beats. De productie valt uiterst positief op, vanwege de knallende drums en glashelder klinkende gitaarriffs.

De zang op het album is weer ouderwets sterk en ik moet toegeven dat ik Nattefrost toch wel één van de betere black metal zangers vind. IJzingwekkend gekrijs, zacht ziekelijk gefluister en rollende growls; deze man kan het allemaal.
Uitstekend passend bij de muziek. Luister voor deze veelzijdigheid maar eens naar het slepende The Well of all Tears.

Was "Morbid Fascination of Death" al een uitstekend album, dit nieuwe werkstuk klinkt vele malen sfeervoller en met leunt niet op een raar metalvreemd instrument als de saxofoon .(wat op zich best voor sferische passages zorgde op de voorganger) Slechts in de afsluiter Cold Murderous Music word dit blaasinstrument nog een keer op een geweldige manier gebruikt om een zeer duistere manier.
De nadruk ligt op dit album misschien soms een beetje teveel op de keyboards, maar ik zie het persoonlijk niet als een minpunt.

Wederom brengt Carpathian Forest gewoon weer een kraker uit die bij elke black metal fan in de kast hoort te staan. De muziek is afwisselend, kent voldoende agressie en ietwat meer melodie dan het oudere werk. Het overtreft de klassieker "Black Shining Leather" misschien net niet, maar wederom gewoon een puik , gigantisch sterk album. Twaalf nummers lang genieten van goed gespeelde, vrij rauwe black metal.

Tracklist
1. It's Darker Than You Think
2. Skjend Hans Lik
3. The Well Of All Tears
4. Put to Sleep Like A Sick Animal!!!
5. Hymne Til Døden
6. Ancient Spirit Of The Underworld
7. Spill The Blood Of The Lamb
8. One With The Earth
9. Christian Incoherent Drivel
10. The Old House On The Hill
11. Necrophiliac, Anthropophagus Maniac
12. Cold Murderous Music

Score: 84 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 26 januari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van verwoesting666 op 26-01-2004 om 20:39u

Idd een zeer gaaf werkje. "Put to Sleep Like A Sick Animal" vind ik een van de betere nummers op het album. Maar het album 'Black Shining Leather' blijft mijn CF favoriet.

Reactie van Bocktor op 21-08-2004 om 17:09u
Score: 100 / 100

fantasties album een van de beste ooit zeer goede productie super goede gitaar,bass en lekkere drum maar het beste vind ik nog de zang Nattefrost is super goed!!! een van de beste zangers ooit echt alleen maar lof voor deze super band kan niet wachten op het volgende album beste nummers: Put to sleep like a sick animal, Spill the blood of the lamb, The well of all human tears en Hymne to Døden

Reactie van Elentherelién op 24-01-2007 om 15:53u
Score: 100 / 100

Genot voor het oor. Heerlijke meeslepende snelle nummers, I love it!

Reactie van DedicatedSatanist op 19-07-2011 om 14:32u

FUCKIN' GREAT ALBUM !