Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Carpathian Forest - Fuck You All!!!!
Jaar van release: 2006
Label: Season Of Mist
Carpathian Forest - Fuck You All!!!!
Aangezien je van cd’s geen koffie kan zetten, maar ze alleen maar kan draaien willen ze van nut zijn, doe ik dat maar. En als je ze dan toch draait, laten ze dan ook de moeite waard zijn, want door middel van allerlei technische foefjes brengen ze geluid voort waar je óf euforisch van raakt, of woedend omdat de klanken te kut voor woorden zijn.
Wat dat laatste betreft hield ik mijn hart vast toen ik er lucht van kreeg dat er een nieuwe Carpathian Forest was verschenen: Fuck You All!!!! De voorloper ervan, Defending the Throne of Evil beviel me maar matig - hoewel ‘slecht’ wel weer overdreven zou zijn om te zeggen - en de berichtgevingen over recente optredens van de band maakten mij een blij mens, daar ik op die momenten op mijn kont thuis zat te niksen.

Maar ik ben de beroerdste niet en dus ontfermde ik mij over de nieuwe van Carpathian Forest teneinde er een objectief en helder stukje over te schrijven, waardoor jullie allemaal weten waar je - als het aan mij ligt - aan toe bent. En om een en ander naar mijn wens te manipuleren: hup, in de benen! En kopen.
Carpathian Forest is niet vies van veranderingen. Niet dat de band schrikbarend plotselinge koerswijzigingen heeft doorgemaakt in de loop der jaren (naar mijn idee is het allemaal enigszins geleidelijk verlopen), maar op een of andere manier heb ik het idee dat de band handig gebruik maakt van eerder opgedane ervaringen die maken dat een huidig produkt als Fuck You All!!!! behoorlijk energiek en enthousiast overkomt. En zo mag ik het horen.
Fuck You All!!!! is een album waarop je wat elementen van het vorige album op terug hoort, maar ze zijn er niet zo prominent aanwezig. Neem bijvoorbeeld de spookachtige klanken van de keyboards die nu nog maar sporadisch, maar doeltreffend worden toegepast. Waar ik ook erg over te spreken ben is de thrash die op een fijne en subtiele manier de black metalstukken aan elkaar ragt. Nou ja, subtiel… Wat is er subtiel aan dit soort rauwe haat?
Niks mis met experiment, met andere geluiden, mits men het maar met overtuiging en bezieling weet te brengen. Carpathian Forest weet het goed te brengen: tien messcherpe, ruige songs die niet vervelen en die totaal niet op elkaar lijken. Ik was behoorlijk verrast toen ik alleen maar kon concluderen dat Fuck You All!!!! gewoon verrot goed en zeer uitgebalanceerd in elkaar zit. We worden geconfronteerd met jaren van ervaring, begeleid door een opgestoken middelvinger.

En weer hebben we een werkje te pakken dat zich kenmerkt door poespasloze eenvoud, op vakkundige wijze tot een gevarieerd geheel gemept. Met een vette knipoog naar vroeger, toen alles beter scheen te zijn. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar Fuck You All!!!! is wat mij betreft een grote sprong ten opzichte van het voorgaande album.

Een stel kwaadaardige hufters, dat Carpathian Forest. Goed zo.

Tracklist:
1. Vi Apner Porten Til Helvete
2. The Frostbitten Woodlands of Norway
3. Start Up the Incinerator (Here Comes Another Useless Fool)
4. Submit to Satan!!!
5. Diabolism (The Seed and the Sower)
6. Dypfryst / Dette Er Mit Helvete
7. Everyday I Must Suffer
8. The First Cut is the Deepest
9. Evil Egocentrical Existencialism
10. Shut Up, There is No Excuse to Live

Score: 85 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 28 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van torre op 28-06-2006 om 19:45u
Score: 90 / 100

Ik vind hem heerlijk, kan er niets negatiefs over zeggen

Reactie van Een Metalfan op 04-07-2006 om 10:23u
Score: 85 / 100

I agree, CF op z'n CF.

Reactie van Stormwolf op 06-07-2006 om 22:33u
Score: 89 / 100

Kinky !!!

Reactie van Jeroen op 14-07-2006 om 11:24u
Score: 85 / 100

Goede plaat!

Reactie van Belphegor op 24-07-2006 om 15:12u
Score: 85 / 100

een schijfje zoals we mogen verwachten van CF. Complexiteit, originaliteit en technische hoogstandjes? kom, niet zeveren en vettige black 'n roll spelen. Knap werk. Ben blij dat er invloed te horen is van Nattefrosts soloplaten.

Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:51u
Score: 90 / 100

if you like the other albums you must have this one hail cf

Reactie van Death op 21-11-2007 om 21:27u
Score: 90 / 100

Een stukje geniale herrie

Reactie van Wout op 18-01-2011 om 19:58u
Score: 85 / 100

Submit to Satan is echt een pareltje