Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  18 februari:
 • Alcest en Hangman's Chair
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
Kalender
Vandaag jarig:
 • André Bendigtsen (Where Angels Fall) - 43
 • Brian Paz (Dirge) - 43
 • Carl McCoy (Fields Of The Nephilim) - 59
 • Ed "Eddie Misery" Bacon (Apothys) - 37
 • Hannes Van Dahl (Sabaton) - 32
 • Jeffrey Revet (Stream Of Passion) - 35
 • Jonathan Davis (Korn) - 51
 • Torsten Wolf (Human Fortress) - 55
Concertreview

No Mercy 2004
Op 12 april 2004 in 013, Tilburg
Een review door Dissection
Het No Mercy festival is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen. Dit jaar deed het onder andere op 11 april de 013 in Tilburg aan.

Exhumed, deze mannen mogen openen op deze No Mercy tour. In oktober nog gezien in de kleine zaal, samen met Cephalic Carnage en Inhume, dit keer in de grote zaal. Leuke opkomst, de gitaren gaan omhoog en achterop valt te lezen "Gore Fucking Metal". En vervolgens ook nog eens niemand minder dan John Longstreth (ex origin/skinless) achter de drums hebben zitten, dat is nog eens een begin van een set! De nummers van hun laatste cd, "Anatomy Is Destiny", gaan er bij het publiek in als zoete koek, en ook van de andere albums ("Slaughtercult" en het debuut "Gore Metal") worden nummers gespeeld. Wat me opvalt, is dat deze band ook in de grote zaal erg goed overkomt, en meteen de toon zetten voor een dag vol brute metal. Hulde!

Daarna neemt Vomitory de scepter over. Dit doen de mannen zeker niet onverdienstelijk, want ook deze pot brute death metal slaat ook weer goed aan bij het publiek. Toch is het geluid nogal monotoon, wat jammer is, want zo komt het geheel nogal warrig over. Nummers als "Redemption" en "Revelation Nausea" komen voorbij, en worden met het juiste enthousiasme ontvangen.

Carpathian Forest: Wat een aanfluiting. Het enige strakke aan deze band waren de leren broeken die ze droegen. Het iele gitaargeluid overheerste, en uw verslaggever haaste zich al snel naar de bar. Grappig detail: alleen de zanger had corpse-paint op, en stond een beetje moeilijk te doen met een omgekeerd kruis. Tussendoor viel hij nog enkele malen op zijn smoelwerk. Na 3 nummers had ik het wel gezien, en ben ik gaan kijken in de kleine zaal, alwaar Spawn of possesion bezig was.

Spawn Of Possession: Halverwege kom ik bij deze band binnenvallen, en meteen valt op dat het een brute pot zwaar technische deathmetal is. Het geluid is lomp en zwaar, en de nummers worden goed opgepikt door het publiek (lekkere pitt, veel headbangen). Ze brengen de nummers van hun debuut-cd "Cabinet" te gehore, waaronder"Dirty Priest".

Pro Pain: De "vreemde eend in de bijt" op deze No Mercy. Toch heeft deze hardcore band al menige tour samen met andere metalbands gemaakt, en gezien de reactie van het publiek, menig metalhart veroverd. Niet vreemd, want de laatste plaat rost lekker door. Ook de toevoeging van een extra gitarist heeft ze geen windeieren gelegd, want het geluid klinkt voller en strakker. De set zit goed inelkaar, oud werk en nieuw werk wisselt elkaar af, en de moshpit puilt uit. Er wordt nog een Discharge-cover gespeeld, "Never Again" (alwaar de zanger van Ektomorf de gastvocalen levert), en uiteraard komt de klassieker "Make war not love" ook nog voorbij. Een puike set van Pro Pain!

Kataklysm: Toch een tijd moeten wachten voordat deze band ons koude kikkerlandje weer eens aandeed. Het was het wachten waard. Er wordt afgetrapt met "The Awakener", "Sorcery" en "Mystical Gate". Daarna komen de nummers van het nieuwe album "Serenity In Fire" voorbij, waaronder "Ambassador Of Pain", "Resurrected", "As I Slither" en het titelnummer "Serenity In Fire". Daarna komen de nummers "Where Enemy Sleeps", "Illuminanti", "In Shadows And Dust" en "Blood On Swans". Tussendoor laat de drummer nog even zien wat hij in zijn mars heeft door middel van een vette drumsolo, alwaar hij 99% van de volledige scene achter zich laat. De enkelhands-blast is gewoon ziekelijk om te zien, wat een geweldige drummer!

Het is alweer tijd dat Hypocrisy de buhne betreedt. Helaas laat het geluid nogal te wensen over (heel erg veel hoog, irritante zang), waardoor er al wat mensen weglopen. Verder laat een onverlaat nog een glas bier op de geluidstafel vallen, waardoor de drums ineens wegvallen en het geheel nog brakker klinkt. Tijdens het derde nummer "Erazer" gooit ook nog een mafkees een glas bier vol op Peter. Ondertussen dondert er ook een glas bier op mijn camera, waardoor de foto's ook nog eens mislukt zijn. BEDANKT EIKELS! Gelukkig zijn de mannen professioneel genoeg om onder deze omstandigheden toch door te spelen, en geven toch weer een visitekaartje af. Na wat nummers van het nieuwe album schreeuwt Peter "let's play some old shit" en ook de goude ouden komen de hoek om. De fans zijn hiermee zeer tevreden. Ook "Roswell 47" passeert de revue, en na "Turn the page" houden de mannen het voor gezien.

Dan is het tijd voor de grootste death metalband op aarde: Cannibal Corpse. Vervelend dat de heren het nodig vinden om te gaan staan soundchecken terwijl ze eigenlijk al begonnen hadden moeten zijn, zodat ze pas 20 minuten later dan gepland beginnen. Jammer voor alle fans die nog gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. Gelukkig is het vanaf de start goed, de mannen hebben er duidelijk zin in, en rossen de nummers erdoorheen zoals het moet. "Fucked With A Knife" wordt weer opgedragen aan alle vrouwen in de zaal, en ook nummers als "Starring Through The Eyes Of Dead" en "Stripped, Raped And Strangled" mogen niet op de setlist ontbreken.. Van het nieuwe album "The Wretched Spawn" worden "They Deserve To Die" en "Ecency Defied" gespeeld. Ook "Pounted Into Dust", "Devoured By Vermin", en "A Skull Full Of Maggots" komen voorbij, waarna de band even het podium afgaat, om vervolgens voor het gebruikelijke toegift "Hammer Smashed Face" nog even de zaal door te rossen.

Al in al, zeker een geslaagde dag, jammer van het bier over mijn camera. Bands van de dag waren Exhumed, Kataklysm en Cannibal Corpse.

Reactie van BlackGoat op 26-04-2004 om 01:06u


Leuke review! Mis alleen een paar dingetjes en hier en daar staat een foutje.

Reactie van trooper op 26-04-2004 om 18:18u


ik zag no mercy in belgië, en ten eerste was carpathian forest hier wel geslaagd; zonder corpse paint of attributen. Hypocrisy leverde een even geslaagd optreden. dus ik mag niet klagen over het NM-fest

Reactie van emmie op 26-04-2004 om 19:11u


foutje meteen aan het begin, het was 12 april en niet de 11de. maar goed. het was echt wel een geslaagde dag, jammer dat er niks over inhume is geschreven, dat was echt vet!

Reactie van Demon op 27-04-2004 om 10:09u


Ei dissection, kan me niet herrineren dat de zanger van carpatian forest een paar keer op zijn bek was gegaan. Bla bla

Reactie van Impaler op 28-04-2004 om 20:10u


foutje** die song van Cannibal Corpse heet DECENCY DEFIED..!!!!

Reactie van op 20-05-2004 om 12:20u


NO mercy was idd bruut. en Btw ik dacht meteen al dat die zanger van CF stoned of straalbezopen was. En het blijft een leuk gezicht om Inhume aan het werk te zien. waar ze de energie vandaan halen zeg! beste van de dag was toch hypocrisy

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.