Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-02-2021

Hollenthon - Opus Magnum
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Hollenthon - Opus Magnum
Martin Schirenc heeft het er maar druk mee; nu zijn ene band Pungent Stench weer op een lager pitje staat, heeft hij eindelijk tijd gevonden om aandacht te besteden aan zijn andere band Hollenthon. Naar mijn idee een beetje het ondergeschoven kindje van de twee, aangezien het alweer zeven jaar geleden is dat er een album verscheen aan het Hollenthonfront. Daar komt nu verandering met de nieuwe plaat Opus Magnum en er staan meteen een aantal zomerfestivals op stapel.

Hoewel het gebruikelijker is om te spreken van een Magnum Opus dan een Opus Magnum komt de betekenis van beide op hetzelfde neer: het beste, meest populaire of bekende werk van een artiest oftewel zijn meesterwerk. Nu heeft Hollenthon al een meesterwerkje afgeleverd met zijn tweede album With Vilest Of Worms To Dwell en het is maar de vraag of Hollenthon dit kan overtreffen met Opus Magnum.

Openingsnummer On The Wings Of A Dove werd al gepresenteerd tijdens het optreden van de band op de Arnhem Metal Meeting en bij het nummer Son Of Perdition is inmiddels al een clip verschenen. Misterium Babel opent met Arabische vrouwenzang en weet een heerlijk oosters sfeertje neer te zetten. Het intro van Dying Embers doet denken aan Opeth en gaat vervolgens over in een stevig nummer met indrukwekkende koorzang.

Het unieke geluid van Hollenthon is lastig te omschrijven en zelf heeft Schirenc al allerlei termen hiervoor gehoord, zoals Opeth meets Therion. Opus Magnum klinkt in ieder geval typisch Hollenthon dankzij de nodige koorstukken, gitaarsolo’s, Arabische riedeltjes, de rauwe zang van Schirenc en vrouwenzang van zijn ex-vrouw Elena. Op zich weinig nieuws ten opzichte van With Vilest Of Worms To Dwell, alleen lijkt het gitaarspel nu wat simpeler dan eerst en zijn de nummers wat minder episch en meer recht toe recht aan-metal.

Het moge duidelijk zijn dat Opus Magnum een heerlijk werkje is geworden met acht sterke nummers. Toch lijkt het erop dat dit album een herhalingsoefening is van With Vilest Of Worms To Dwell en dat op een iets lager niveau. Hollenthon mag dan wel terug zijn met een prima album, maar het beloofde meesterwerk is Opus Magnum niet geworden.

Tracklist:
1. On The Wings Of A Dove
2. To Fabled Lands
3. Son Of Perdition
4. Ars Moriendi
5. Once We Were Kings
6. Of Splendid Worlds
7. Dying Embers
8. Misterium Babel

Score: 85 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 23 mei 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hollenthon - Opus Magnum
Reactie van Bastiaan op 23-05-2008 om 13:53u

With Vliest Of Worms To Dwell is ook wel van een erg hoog niveau. En met die 8.5 lijkt het erop dat het nieuwe werkje ook alles behalve matig is. Maar eens luisteren dus :). Nette review ook.

Hollenthon - Opus Magnum
Reactie van Smetsar op 27-05-2008 om 10:32u
Score: 80 / 100

Geen slechte schijf, maar ik vond With Vilest Of Worms To Dwell beter!

Hollenthon - Opus Magnum
Reactie van voidfiller op 31-05-2008 om 20:40u
Score: 80 / 100

iedereen praat maar over with vilest of worms maar de beste blijft toch nog altijd de eerste nl DOMUS MUNDI.

Super origineel met teveel invloeden om op te noemen.

smaken verschillen natuurlijk...

Hollenthon - Opus Magnum
Reactie van M@DBOK op 17-07-2008 om 20:16u
Score: 79 / 100

leuke plaat, maar sluit me aan bij "voidfiller"
DOMUS MUND rules!!