Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Jaar van release: 2002
Immortal - Sons Of Northern Darkness
Daar is ie dan, het nieuwe Immortal album, natuurlijk in de winter uitgebracht. Immortal mag dan wat commerciëler zijn geworden, maar het mag zich naar mijn mening de enige band van de "true norwegian black metal" generatie noemen, die ook in dit jaar 2002 bij de beste black metal bands hoort. Bands als Mmayhem en Darkthrone zijn afgezakt naar een laag niveau, Immortal kan nog steeds bijbenen, sterker nog, het is nog steeds een van de beste black metal bands die er bestaan!

Ook "Sons of Northern Darkness" mag er weer zijn, met de drums van "Battles in the North" en de gitaar in de style van "At The Heart of Winter" (wat naar mijn mening het beste album is) en de lengte van de "Damned in Black" songs hebben ze weer een meesterwerk afgeleverd. Ik denk dat dit album niet beter is dat "At The Heart", en over "Damned in Black" kun je lang discussiëren, maar als je de "nieuwe" stijl van Immortal mag, mag je deze zeker niet in je collectie missen!

Het nummer dat zich met kop en schouders boven de rest van de nummers uitsteekt is "In My Kingdom Cold", dit mag weer een klassieker genoemd worden, maar de rest van de nummers mogen er ook zijn, "One by One", "Tyrants" en "Antarctica" zijn nummers waar ik heel graag naar luister.

Het verhaal gaat dan Demonaz weer terug komt bij de band en weer gaat spelen, dat zou betekenen dat ze voor het eerst in tijden weer met zijn 4en spelen, of het een verbetering is... ik weet het niet, Abbath (de zanger) heeft duidelijk meer verstand van muziek dan Demonaz, daarom zijn de albums na Blizzard Beasts (toen demonaz een armblessure kreeg) veel beter.

Hail the new Immortal!

Tracklist:
1. One By One
2. Sons of Northern Darkness
3. Tyrants
4. Demonium
5. Within the Dark Mind
6. In My Kingdom Cold
7. Antarctica
8. Beyond the North Waves

Score: 80 / 100

Reviewer: Peter
Toegevoegd: 9 januari 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Sufferer op 10-01-2002 om 13:51u
Score: 60 / 100

sorry hoor maar de nieuwe darkthrone is meer dan het 10 voudige beter dan immortals nieuwe langspeler.. ik heb de volledige promo van de nieuwe immortal en het is redelijk maar geen oude immortal :(

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 13-01-2002 om 17:25u
Score: 80 / 100

Komt niet in de buurt van ´Battles...´ maar een goede plaat. Eerdergenoemde klassieker is qua sfeer en kracht nog niet overtroffen wat mij betreft. Necrolord

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van immortal14 op 27-02-2002 om 12:49u
Score: 80 / 100

ik vind het over het algemeen een goede cd. er staat niet een echt stom liedje op. alleen soms heb ik het gevoel, alsof se wat verkeerd gedaan hebben... alhoewel er maar 8 liedjes op staan (wat eigenlyk wel meer gekund had) zyn het ook wel goeie liedjes het is zeker waard voor je geld!!!!!!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Solarfall op 20-05-2002 om 01:08u
Score: 90 / 100

Goeie cd. Er staat niet echt n nummer op wat k nie goed vin. Misschien Sons of Northen Darkness het nummer zelf n beetje, maar voor de rest zijn et allemaal lange en goeie nummers. Doordat ze zo lang zijn merk je ook nie echt dat et maar 8 nummers zijn.

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 23-05-2002 om 12:25u
Score: 95 / 100

jongens toch , jongens toch Telkens als ik naar het nieuwe oppermachtige album van immortal luister dan voel ik de rillingen op min rug, waan ik me direct in het verre koude noorden en steek ik min vingers in de lucht, want shit, wat is het weer geschift wat immortal doet. Album na album worden ze sterker, zijn de riffs machtiger en worden de vocals beestig gezongen. Luister naar in my kingdom cold en je weet wel wat ik bedoel KOPEN

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 13-10-2002 om 19:09u
Score: 85 / 100

Na het slappe Damned in Black zijn ze weer terug op het juiste pad. Ga zo door...heerlijke gitaren en stampende drums. Al ben ik nooit echt een liefhebber geweest van de raven krijs van Abbath..het staat niet misplaatst.

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 02-11-2002 om 21:28u
Score: 90 / 100

Zoals het legendarische Battles in the north krijgen we er waarschijnlijk geen meer te horen, maar Immortal is en blijft een geweldige, duistere Black-metal band. Het drumwerk van Horgh is ook zeer goed. Ik heb er trouwens niets van gemerkt dat ze commercieler ijn geworden

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 23-11-2002 om 18:59u
Score: 40 / 100

Tyrants is de beste song. Black metal droeg ik jaren in mijn hart Maar alles blinkt hetzelfde uit. De ijzersterke albums uit de midden jaren 90 komen nooit weer En moeten we het doen met middelmatige bandjes Zelfs Darkthrone weet niet meer hoe het moet. Immortal is meegegaan met de hype En proberen vlug even geld te zamelen voordat alles weer instort Het album is zwaar klote Zomaar wat opnemen en de fans ermee opzadelen Let de battle begin in the north

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 08-12-2002 om 19:14u
Score: 85 / 100

Sons of northern darkness vind ik persoonlijk iets minder dan Damned in black. Dat album is echt een knaller. Dat album is harder dan Sons of..., maar om nu te zeggen dat het nieuwe album niks is gaat een beetje ver. Er staan goeie nummers op die bewijzen dat Immortal nog atijd meeteld met de beste bands van de blackmetal.

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een_Metalfan op 19-09-2003 om 12:42u
Score: 90 / 100

Ik had Immortal na 'At the Heart of Winter' eigenlijk afgeschreven. 'Damned in Black' overtuigde me totaal niet en ook 'Sons of Northern Darkness' leek een slap aftreksel van het oude materiaal. Nadat Immortal ophield te bestaan heb ik toch weer eens SoND gedownload, en warempel, het kwartje viel zowaar. Sentiment? Toeval? Ik weet het niet. Ik weet wel dat het album nu regelmatig een rondje in mijn CD-speler draait. Horgh drumt hier fantastische partijen, de riffs zijn koud en beukend, Abbath speelt en 'zingt' gewoon de vallende engelen van de hemel. Eigenlijk doet dit album niet onder voor 'At the Heart of Winter', hoewel die toch drie graadjes beter was. Van Immortal albums moet ik het koud krijgen, en van SoND krijg ik het koud. Ik luisterde de eerste keer naar dit album met 'Damned in Black'-oren, iets wat ik niet had moeten doen. 'Sons of Northern Darkness' is een meer dan waardig slotakkoord. Daar kun je beter laat dan nooit achterkomen. BLOW THE MIGHTY HORNS OF WAR!!!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van six-feet-under op 17-10-2003 om 18:10u
Score: 90 / 100

deze nieuwe cd van immortal is naar mijn mening een zwaar vette black metal cd geworden! de riffs zijn scheurend en donker,de drums ratelen er op los,de kraaien krijs stem van de zanger(ik weet zijn naam niet)klinkt alsof er elk moment een bloeddorstig monster uit de hoek springt,de productie is toch helder voor black metal begrippen,en bovenal,sons of northern darkness is een fucking sfeervol album geworden! dit is echt BLACK METAL en niet weer een zogenaamde black metal band met death invloeden,nee,gewoon vette pure black metal zoals het bedoeld is! hail!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van six-feet-under op 17-10-2003 om 18:40u
Score: 90 / 100

deze nieuwe cd van immortal is naar mijn mening een zwaar vette black metal cd geworden! de riffs zijn scheurend en donker,de drums ratelen er op los,de kraaien krijs stem van de zanger(ik weet zijn naam niet)klinkt alsof er elk moment een bloeddorstig monster uit de hoek springt,de productie is toch helder voor black metal begrippen,en bovenal,sons of northern darkness is een fucking sfeervol album geworden! dit is echt BLACK METAL en niet weer een zogenaamde black metal band met death invloeden,nee,gewoon vette pure black metal zoals het bedoeld is! hail!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van heup op 14-03-2004 om 20:55u
Score: 95 / 100

ik heb het album en hij is goed! nu moet ik nog at the hart of winter immortal is gewoon de beste black metal band allertijde jammer dat ze uit elkaar zijn

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van -l- HELLHAMMER -l- op 12-08-2004 om 19:57u
Score: 100 / 100

DEZE CD IS GOUD WAARD WEL KLOTE DAT ZE UIT ELKAAR ZIJN MAAR IK HOOP DAT HUN NOG EEN COMEBACK MAKEN

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Graaf IJsfluit op 13-06-2005 om 19:21u
Score: 20 / 100

teringherrie

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Dimmu op 09-07-2005 om 12:24u

'teringherrie' => belachelijke commentaar , dit is tenminste echte black metal zoals bathory bv

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Son Of Northern Darkness op 15-04-2006 om 18:07u
Score: 100 / 100

HOLLY SHIT! wat een vooruitgang, ImmortaL to the bone!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 12:19u
Score: 90 / 100

1van hun betere albums ook al draag ik in the heart of winter in my heart r.i.p. IMMORTAL

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van darkthrone op 04-03-2007 om 11:34u
Score: 95 / 100

TOPALBUM! moet je als blackfan zeker in huis hebben! Het vetste van de cd is ongetwijfeld het dubbele bas werk in In my kingdom cold! Echt een zalige plaat!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van carlo op 27-04-2010 om 17:26u

Immortal is een van mijn favoriete bands ,ook dit album is weer een meesterwerk mede dankzij de vette productie van meesterbrein Peter Tagtgren !!!!!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Een Metalfan op 22-08-2010 om 14:07u

IMMORTAL RULES !!!!!

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van Wout op 17-01-2011 om 21:45u
Score: 80 / 100

Dit is zeker geen slecht album maar ik vind het toch wel wat minder dan een 'At the Heart of Winter'. Opener 'One by One' is voor mij direct een van de sterkere nummers.

Furieze, precieze blasts, de heerlijke black metalkrijs van Abbath tezamen met de een heerlijk groovende ommezwaai na tweeenhalve minuut zorgen voor een knallende start.

Wat mijns inziens een pluspunt is is het feit dat deze ingredienten (blasts minder dan groove) de gehele cd zijn terug te vinden binnen de overige tracks. Wat ik jammer vind is dat de heren van Immortal het nergens meer voor elkaar krijgen een even sterk nummer te schrijven als bovengenoemde.

Technisch zit 'SOND' perfect in elkaar. De riffs klinken ijzig, zeer strak en zwaar, de bas komt goed door het blackened thrashgeweld heen en de drums klinken enorm vet en technisch subliem.

Wanneer het geweldige geluid en de superieure spelkwaliteit van de muzikanten nu eens gecombineerd waren met meer nummers als opener 'One by one' dan denk ik dat hier misschien wel eens een memorabeler album had kunnen liggen dan 'At the Heart of Winter'...

Immortal - Sons Of Northern Darkness
Reactie van DedicatedSATANist ! op 03-06-2011 om 15:35u

YEAH , BEST IMMORTAL ALBUM EVER ! !