Pit
Enquête

Wat is vooralsnog jouw favoriete studio-album, dat in januari 2023 is uitgebracht?

...And Oceans – As In Gardens, So In Tombs
Ahab – The Coral Tombs
Atrocity – Okkult III
Beyond The Black – Beyond The Black
Black Star Riders – Wrong Side Of Paradise
Death Engine – Ocean
Defy The Curse – Horrors Of Human Sacrifice
Esoctrilihum – Funeral
For I Am King – Crown
Hoplites (Ὁπλίτης) – I Lied
Høstsol – Länge Leve Döden
Imperium Dekadenz – Into Sorrow Evermore
Iravu – A Fate Worse Than Home
Katatonia – Sky Void Of Stars
Killer – Hellfire
Måneskin – Rush!
Obituary – Dying Of Everything
Riverside – ID.Entity
Schavot – Kronieken Uit De Nevel
Thy Darkened Shade – Liber Lvcifer II: Mahapralaya
Twilight Force – At The Heart Of Wintervale
Uriah Heep – Chaos And Colour
VV – Neon Noir
Walg – III
een ander studio-album uit januari 2023

[ Uitslag | Enquêtes ]

  8 februari:
 • Manowar
 • 9 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • 10 februari:
 • Diablo Swing Orchestra
 • Distant en Changing Tides
 • Dream Theater
 • For I Am King en Another Now
 • Sepiroth, Carceri en Buried
 • 11 februari:
 • Dizzy Mizz Lizzy en Jesper Binzer
 • For I Am King en Another Now
 • John Mitchell
 • Smyrna Death Fest
 • 12 februari:
 • Dream Theater
 • Up The Irons (met Dennis Stratton)
 • 13 februari:
 • Rolo Tomassi, Holy Fawn en Heriot
Kalender
Vandaag jarig:
 • Gas Lipstick (HIM) - 52
 • Morgan "Mogge" Löfstedt (Wulfgar) - 40
 • Paul Barker (Ministry) - 64
 • Vince Neil (Mötley Crüe) - 62

Vandaag overleden:
 • Tony Destra (Cinderella) - 1987
Concertreview

Wacken Open Air 2007
Van 2 t/m 4 augustus 2007 in Wacken, Duitsland
Een review door Remco, Kristof, Jeroen, Lana, Nicole en Jan
Foto's door www.metaltix.com
Enkele weken voor het festival werden her en der kaartjes voor Wacken Open Air verkocht voor absurde prijzen die wel eens de 200 euro overstegen. Bewijs genoeg dat dit Duitse festival elk jaar populairder wordt en elk jaar trekken er voor het eerst jonge metalfans naar het heilige Wacken-land. Tussen de ruim 70.000 metalheads was ook een delegatie van Metalfan aanwezig die zag dat dit een van de betere edities was. Dat was vooral te danken aan de ongekend goede sfeer tussen het internationale en vaak dronken publiek.

Op woensdag spelen er nog geen bands. Behalve de W.O.A. Firefighters fanfare en natuurlijk onze Duitse held Mambo Kurt. Die bejaarden met blazerinstrumenten negeren we graag en met het nodige bier in het lichaam begaven een hoop zatte metalfans zich naar de W.E.T Stage. De man met het orgel speelde zijn eerste van zijn vier concerten op Wacken dit jaar. Covers van Slayer, Marco Borsato, Iron Maiden en AC/DC werden afgewisseld met humoristische overpeinzingen, onvervalste polka songs en de obligatoire Abba cover. Er werd geëindigd met een versie van de grootste hit van Dr. Alban, bijgenaamd de zingende tandarts, dat je wellicht kent van het laatste Mambo Kurt album Spiel Heimorgel Spiel. (Kristof)

Wacken Open Air 2007

Donderdag:

Het Engelse Blitzkrieg had de eer gekregen om te mogen aftrappen op de Black Stage. Dit deed men gedeeltelijk met verve. De lekkere doch clichématige heavy metal sloeg van begin tot eind aan bij het volgelopen veld. Hoewel zanger Brian Ross (ex-Satan) wellicht wat beperkingen heeft wat betreft zijn stem weet hij dat goed te maken door een vermakelijke podiumprestatie. Naast enkele klassiekers zoals het strijdlied van de band Blitzkrieg spiekte de band ook een aantal malen op de nieuwe cd. Waar de mosterd vandaan komt is in dat geval niet geheel moeilijk te raden, maar ondanks het clichématige karakter van de muziek bracht de band een lekkere show en fungeerde als prima opener. (Jeroen)

Sodom heeft wat te vieren in Wacken. Vanwege het 25-jarige jubileum van de band heeft het een flink aantal gastmuzikanten uitgenodigd die in deze periode hun werk bij de band afleverden. Mede door het aantal gastmuzikanten werd het optreden dus een echt 'thuisconcert'. Na het publiek eerst opgewarmd te hebben met een viertal nummers waaronder Blood On Your Lips kan de tijdreis beginnen. Achtereen volgens komen Grave Violator (Blasphemer), Frank Blackfire (Christ Passion, Sodomy And Lust), Michael Hoffmann (The Saw Is The Law) en Andy Brings (o.a. Wachturm) hun kunsten vertonen over hun eigen glorieperiode. De een wat zenuwachtiger dan de ander vallen Blackfire met prima gitaarspel en met name Brings contact met het publiek het meest op. Uiteraard wordt het concert in volle ceremonie afgesloten met de bekendste klassiekers als Ausgebombt, Outbreak Of Evil en Bombenhagel. Kleine domper op het gehele concert was de afwezigheid van Chris 'Witchhunter' Dudeck, die nog altijd een alcoholprobleem schijnt te hebben. (Remco)

Sodom

Tyr is de enige reden voor mij om vandaag uit mijn tent te komen en met mij waren velen richting de W.E.T. Stage gegaan, zodat deze uit puilde van de bezoekers. Achteraf hoorde ik van vele mensen dat zij bij het zien van de overvolle W.E.T. Stage rechtsomkeert hadden gemaakt. Wellicht een tip voor volgend jaar: loop helemaal door naar achteren. Daar is het rustiger en dan kun je makkelijker doorlopen naar de linkerkant van de tent, waar nog genoeg ruimte was. Vanaf de bar had ik een prima zicht op de band, die besloot om de mensenmenigte niet teleur te stellen door een geslaagde show weg te geven. Het publiek kon dit uiteraard wel waarderen en ging vervolgens uit zijn dak bij Hail To The Hammer. Terji was goed bij stem en ook de rest van de band speelde strak. Voor mij een prima opener van Wacken 2007! (Nicole)

De hoofdact van de donderdag, ook bekend als A Night To Remember, was metalinstituut Saxon. Deze Britse metallegende geeft zelden slechte shows weg en ook vanavond maakte de immer vrolijke Biff en gezelschap er weer een leuke show van. Nieuwe songs werden afgewisseld met iets minder nieuwe songs, oude klassiekers en nog meer oude klassiekers zodat er over het algemeen niet teveel kon worden gezeurd over de setlist. Het geluid was in orde, de geprojecteerde videobeelden waren mooi en er kwam genoeg vuurwerk langs om het niet koud te krijgen. En zolang deze oude band zo enthousiast blijft spelen, mogen ze nog jaren doorgaan. (Kristof)

Saxon

Een paar jaar terug stond Overkill nog op de Black Stage. Vanavond speelt de band op de Party Stage. Misschien een verbetering qua podium, maar had de band dan niet zo laat neergezet. Ondanks dat geeft de band een meer dan aardige show weg, waar podiumbeest Bobby Elsworth duidelijk de overhand in heeft. Rotten To The Core, In Union We Stand, Elimination, Wrecking Crew…de klassiekers worden in elk geval nauwelijks overgeslagen. Ook het opgefokte Old School en uiteraard Fuck You doen het publiek aan het einde hun door drank en drugs aangetaste strotten nog een keer opentrekken, waarna de band na bijna een uur spelen de spotlichten weer laat doven voor de donderdag. (Remco)

Pagina 2: de vrijdag
Pagina 3: de zaterdag

Pitfest

Reactie van arnoud op 17-09-2007 om 12:55u


wat een geleuter om bij elke band die ook maar een beetje blackzooi speelt te zeuren over het zonnetje, ga dan in noorwegen wonen om ze daar in het donker met -20 te bekijken.

Reactie van Bezmetal op 20-09-2007 om 16:10u


Eém ding is zonder meer waar: Dimmu Borgir speelde een geweldige, retestrakke set! En de sfeer was top, probeer maar eens een festival in Nederland met zoveel mensen over te steken zonder eerst 25 pilleslikkertjes om te moeten tikken.

Reactie van een Metalfan op 25-09-2007 om 14:19u


Jammer dat er geen recensie van Turbonegro instaat.

Reactie van Fred op 02-11-2007 om 13:24u


Ik als purist vind Dimmu Borgir helemaal niks. Dus kunnen ze wel een goede show neerzetten, maar met black metal heeft het niets (meer) mee te maken. Dark Funeral is zo'n band die weet hoe het wel moet!! Ook een goede show met dito sferen neerzetten. Echter zonder al die overbodige synths die niet bij true black metal horen.. Ave!!!!

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.