Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Mudvayne - Lost And Found
Jaar van release: 2005
Label: Epic Records
Mudvayne - Lost And Found
'Het moet maar eens gedaan zijn met de onzin', moeten de heren van Mudvayne gedacht hebben. De make-up is verwijderd, de gekke namen afgezworen, het draait nu weer om de muziek op het derde album van deze Amerikanen.

Lost And Found gaat niet geheel verder waar het vorige album The End Of All Things To Come ophield. De band neemt soms een stapje terug richting het neurotische L.D. 50. De band experimenteert iets meer met de muziek dan op het vorige album, door er weer diverse onverwachtse tempowisselingen in te gooien. Toch is het niet zo chaotisch als het debuutalbum. De teksten zijn iets persoonlijker geworden, in plaats van de doembeelden van voorheen.

Het album begint vrij sterk, met de lekkere beukers Determined en Pushing Through. Het is vrij duidelijk waarom Happy? op de radio te horen is. Rustige coupletten, hardere refreinen, maar vrij radiovriendelijk. Toch leek de inspiratie wat op, met saaie songs als TV Radio, Choices en Pulling The String. Je krijgt het gevoel alsof je het al gehoord hebt.

Minder georganiseerd dan The End Of All Things to Come, minder neurotisch dan L.D. 50, en helaas ook minder interessant dan beide albums. Echter ook niet slecht, maar de band kan beter.

Tracklist:
1. Determined
2. Pushing Through
3. Happy?
4. IMN
5. Fall Into Sleep
6. Rain. Sun. Gone
7. Choices
8. Forget To Remember
9. TV Radio
10. Just
11. All That You Are
12. Pulling The Strings

Score: 77 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 21 april 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Ringworm op 28-04-2005 om 20:39u
Score: 85 / 100

Lijkt veel op de recensie van de aardschok als je het mij vraagt. Maar wel een sterke cd dit!

Reactie van Tokus op 11-05-2005 om 20:55u

is dat zo? toch 's de aardschok lezen dan.

Reactie van 'bones' op 22-07-2005 om 19:35u

Ik begrijp waarom dit soort bands bestaan hoor, maar wat doen ze op deze site? Iemand die van bands als Lam of god, Mastodon,Shadowsfall,killswitch engage.....kan toch niet tegelijkertijd van mudvayne houden? Dat is hetzelfde als wanneer je gewend bent om trio's te hebben en dan opeens besluit weer te gaan rukken!!! Kijk als nieuwkomer in metal zijn bands als Korn,mudvayne,american head charge en godsmack misschien wel aardig. Maar als ik naar dit soort bands live moet kijken/luisteren net nadat b.v. Slayer het dak eraf heeft geblazen dat gaat me net even te ver........conclusie: leuk voor MTV maar niet voor op deze site!

Reactie van The Forgotten op 29-07-2005 om 19:28u
Score: 80 / 100

Kom op niet zo zeuren er zijn ook gewoon 'beginnende' metalfans.. ik zal er ongetwijfeld bijhoren..ik luister zowel KsE, als mudvayne als tristania als dimmu borgir.. een uitgebreide verzameling aan muziek is leuk, ik ben dan ook blij dat metalfan.nl ook vna bands als mudvayne recensies plaatst verder..goed album..soms inderdaad wat saai door toch te weinig afwisseling in de structuur van de nrs maar..het is wel mijn smaak..dus ja..vandaar hoog cijfer

Reactie van satyr op 21-11-2006 om 11:34u

ik ben het voledig met bones eens,en the forgotten ikluister ook naar dimmu borgir en ook iron maiden,elvenking,sonata arctica maar ook nile,1349,....maar gwn niet naar zulke nu metal bandjes die hebben gwn niks met de echte metal scene te maken,en dat probeert bones wss ook duidelyk te maken