Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-06-2021

Mudvayne - The End Of All Things To Come
Jaar van release: 2002
Label: Epic Records
Mudvayne - The End Of All Things To Come
De laatste jaren was het weer redelijk in om er zo gek mogelijk uit te zien. Ook Mudvayne maakt zich er schuldig aan, en met dit tweede album maken ze het nog gekker door compleet van uiterlijk (en naam overigens) te veranderen. Gelukkig weten ze, ondanks de gekke uiterlijken, toch ook muziek te maken.

The End Of All Things To Come is de opvolger debuutalbum van L.D. 50, en is minder neurotisch dan zijn voorganger. Er zit meer structuur in de songs, de texten zijn verbeterd, maar toch is het neurotische nog erg aanwezig, gekenmerkt door redelijk wat tempo- en stemmingswisselingen.

De nummers wisselen vaak tussen rustig en hard, met dan het rustige deel in de coupletten, en de hardere stukken in de refreinen. Zanger Chüd heeft een opvallend goede stem. In de rustige stukken is zijn stem erg melodieus, maar als hij zijn keel opzet blijkt dat ook het schreeuwen hem goed afgaat. Enige Tool en Faith No More invloeden zijn wel te horen de nummers, zowel in de zang als in de gitaren. De texten zijn redelijk diepgaand, en gaan over diverse onderwerpen, zoals censuur en gekheid. Mudvayne onderscheidt zich door de complexere songs en betere texten van de hele kudde nieuwere metal bands.

Het nummer waar de 1e video van is, Not Falling, leunt een beetje teveel op het refrein. Het is wel een lekker uptempo nummer, waarna een iets rustiger nummer volgt: (Per)version of a Dream. Denk niet dat de rustige nummers echt rustig zijn. Ze zijn langzamer dan de hardere nummers, maar net zo intens. Voor wie van het lekkere stampwerk houdt is het titelnummer The End of All Things To Come zeker aan te raden. Dat is gewoon lekker om je agressie kwijt te raken: snel, hard en agressief. Het enige waarvan ik me afvraag waarom het erop staat is 12:97:24:99, dat is namelijk 12 seconden stilte, en in het boekje staat er wat hebreeuwse of arabische text bij.

The End Of All Things To Come zal zeker niet iedereen aanspreken. Echter, wie de nieuwere metal stromingen wel kan waarderen moet dit album zeker luisteren. Van begin tot eind is The End Of All Things To Come een heel sterk album.

Tracklist:
1. Silenced
2. Trapped In The Wake Of A Dream
3. Not Falling
4. (Per)version of a Dream
5. Mercy, Severity
6. World So Cold
7. The Patient Mental
8. Skrying
9. Solve Et Corcula
10. Shadow of a Man
11. 12:97:24:99
12. The End Of All Things To Come
13. A Key To Nothing

Score: 85 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 27 november 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 03-01-2003 om 12:31u
Score: 90 / 100

Je hebt gelijk, deze plaat is gewoon goed! Maar toch ben ik meer een liefhebber van de vorige cd, ik weet niet waarom maar ik vind die gewoon nog beter, alleen spijtig dat er hier iemand te lui is om er een review van te maken dus dat zal ik eens in mn vrije tijd moeten doen.

Reactie van Een_Metalfan op 12-02-2003 om 18:23u
Score: 100 / 100

Aan de andere metalfan die een reactie heeft geplaatst: Ik heb al eens een x geprobeerd om een review van L.D. 50 te maken en hij zag er aardig netjes en verzorgd uit.Maar aangezien er een stel kuttekoppen hier de dienst uitmaken op deze site is de review er weer nie opgekomen.Sorry voor het ongemak dus.Maar mudvayne ruled en ik raad iedereen aan om ernaar te luisteren.

Reactie van Een_Metalfan op 17-04-2003 om 19:20u
Score: 65 / 100

Ik kan niet echt zeggen dat ik tevreden ben met dit album. Ik vond Mudvayne juist zo'n goede band omdat ze zo heerlijk hysterisch konden klinken. Ook de heerlijke klaagschreeuwen vond ik geweldig. Dat chaotische is er een beetje af, net zoals het feit dat de zanger meer zijn rustige stem opzet. Het album is ook een stuk meer melodischer geworden dan LD50. Als ik zou moeten kiezen tussen dit album en het vorige zou ik beslist voor het vorige kiezen