Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Perzonal War - Faces
Jaar van release: 2004
Label: AFM Records
Perzonal War - Faces
Na zo'n dag als vandaag is een stevige metalplaat dè manier om er weer bovenop te komen. Want vandaag, vandaag was chaos. Georganiseerde chaos. Ik heb woede gezien. Ik heb angst geroken. Ik heb hoop ervaren. Ik ben ondergedompeld in een oceaan van eenvoudige vreugde en blinde overgave aan krachten van bedrog en indoctrinatie, gevormd door 30.000 zielen. Min één. En ik heb het gevoeld. Afkeer, machteloosheid, woede en misselijkheid. Maar bovenal teleurstelling, omdat ik een van m'n waardevolste eigendommen ben kwijtgeraakt. En dan de zeepbellen, grutjes, al die zeepbellen!

Of misschien moet ik maar niet meer ontbijten met haring en slagroom.

Maar ik dwaal af. We hadden het over een vette metalplaat. En oh dat is dit zeker, de nieuwe van Perzonal War. De band met de verloren gewaande tweelingbroer van James Hetfield op zang. Of zouden Duitse doctoren het kloonverbod aan hun laars hebben gelapt? De toekomst (of het verleden) zal het leren. Feit is dat "Faces" een megaschijf is. Van de pompende en stuwende, rossende en knallende, beukende en hakkende ritmesectie tot de snoeiharde riffs is het donder en bliksem zoals we niet meer hebben meegemaakt sinds Piet Paulusma een juiste voorspelling deed. Maar laat me het melodieuze aspect niet vergeten. De agressie en melodie zijn zo goed uitgebalanceerd als ware het Spineshank op de jaren '80 heavy/thrash tour.

Zoals gezegd lijkt zanger Metti verdammt veel op Hetfield zo nu en dan. Had Metallica niet weer deze stijl kunnen spelen? Achwat, Perzonal war is een meer dan voldoening brengend suggoraat.

Het is echter niet alleen raggen 'til you drop. Op track 5 mag de drummer even de vingers strekken. Wel snel, want al spoedig wordt er weer beroep op hem gedaan. Intussen worden de handen van de gitarist nog even extra op de proef gesteld. Lekker voor de afwisseling, waarvan op dit album toch al geen schaarste heerst.

Als we deze plaat niet op de campingterreinen van de grote festivals gaan horen schallen dan zou dat een groot gemis zijn. Mij gaan jullie in ieder geval horen (op Wacken)!

Tracklist:
1. Devil In My Neck
2. Burning Symbols
3. My Secret
4. Divergent
5. From Within Through Time
6. Into The Fire
7. All I Gave
8. Tears
9. The Essential
10. Faces
11. Signs Of Chaos
12. Just Some Pain
13. The Sleeper (Limited Edition Bonus)
14. What We Call Progressive (Limited Edition Bonus)
15. Multimedia Section (Limited Edition Bonus)

Score: 88 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 8 juli 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van kiske op 09-07-2004 om 16:20u
Score: 85 / 100

LEKKER ALBUM!!!

Reactie van rebel4life op 27-08-2004 om 21:14u
Score: 80 / 100

lekker plaat deze Faces! zeker het eerste nummer Devil in my neck, wat een opener! 2 druppels water jaren '80 Metallica! Toch overtuigd dit album me niet helemaal. Waarom? Vanwege de melodieuze stukken. het nummer My secret is een goede semi-ballad, maar de zang in het nummer is te vlak, vooral in het refrein mis ik de nodige aggressie. verder vind ik het nummerTears een regelrechte misser. Die had er van mij niet op gehoeven. De overige nummers overtuigen me meer dan genoeg van de kwaliteiten van de band, maar dat doen ze met het aggressieve werk. dat mogen ze van mij nog lang blijven maken!! Vandaar die 80 punten.

Reactie van Marie op 03-04-2013 om 05:56u

TRIA den 3erw poia efimerida daaivses pantws stin imera isa pou t anefere.... ntropi!!giati gia na min 8i3ei tin pirosvestiki ipiresia??sto prwtoselido to grafe les kai itan kati fisiologiko... ntropi!