Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Perzonal War - Inside The New Time Chaoz
Jaar van release: 2016
Label: Metalville Records

Perzonal War - Inside The New Time Chaoz

Het Duitse Perzonal War vierde afgelopen jaar het twintigjarig bestaan. Hoewel het een raadsel is waarom dit viertal niet populairder is buiten de eigen landsgrenzen met een prachtplaat als Bloodline, blijven de heren stug doorzetten met om de paar jaar een solide thrashplaat. Inside The New Time Chaoz is verschenen om het jubileum te vieren.

Het betreft hier geen nieuw materiaal, maar heropnames van het beste dat de eerste twee platen The Inside en Newtimechaos te bieden hebben. Toch zullen de meeste nummers nieuw in de oren klinken, want die eerste platen waren slechts in beperkte mate beschikbaar in Duitsland. Drummer Martin Buchwalter en zanger/gitarist Matthias Zimmer maken al van begin af aan deel uit van de groep die begon als Personal War. Bassist Björn Kluth en gitarist Andreas Ballnus krijgen op deze plaat de ruimte om hun eigen stempel te drukken op het oude materiaal.

Perzonal War is vaker vergeleken met Metallica. Dat is vooral omdat de stem en zangtechniek van Zimmer af en toe lijken op die van James Hetfield. Qua muziek zijn er uiteraard ook wat parallellen te trekken, maar zijn er ook overeenkomsten met bijvoorbeeld het latere Testament.

Niet alle pogingen met het opnieuw uitbrengen van oud materiaal pakken goed uit voor de bands. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de waardeloze heropnames van Manowar. Perzonal War doet het wat dat betreft een stuk beter. Met name de nummers van debuutalbum The Inside knallen uit de speakers. Ze zitten bomvol energie, zijn heerlijk strak en voorzien van een productie die een livegeluid benadert. Zimmer is niet altijd even goed te verstaan en lijkt zich soms in de teksten te verslikken, maar een groot minpunt is dat niet.

Het zijn vooral de rappe thrashsongs die de aandacht weten te trekken. De nummers met een lager tempo zijn daar minder goed in. Net als soms op latere albums het geval was, hebben de heren er af en toe moeite mee om een song interessant te houden wanneer het aan tempo en agressie ontbreekt. Dat is bijvoorbeeld het geval met het nummer Hornet. Dat de mannen het wel kunnen, bewijst een midtempo nummer als Putrefaction Of Mind of New Time Bitch, dat opvalt door diverse tempowisselingen.

Inside The New Time Chaoz is een fijne plaat voor liefhebbers van de groep die op zoek zijn naar het oude werk. Het is echter beter om deze schijf als compleet nieuw te beschouwen. Het is duidelijk dat er veel energie is gestoken in het opnieuw opnemen van de oude nummers. Bovendien is de plaat een mooi visitekaartje voor mensen die nog niet bekend zijn met deze Duitse thrashers.

Tracklist:
1. The Inside
2. D.O.P.
3. God & Evil
4. Hornet
5. Putrefection Of The Mind
6. New Time Bitch
7. Nothing Remained At All
8. Area Black
9. Voices
10. Mother Darkness
11. Dying Times

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 10 maart 2017

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]