Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Perzonal War - The Last Sunset
Jaar van release: 2015
Label: Metalville

Perzonal War - The Last Sunset

Het is altijd het lastigst te schrijven over een plaat die wel goed is, maar je niet volledig omver blaast. Zo'n schijf die je niet als onderzetter wilt gebruiken, maar ook niet van de daken wil schreeuwen dat het de nieuwste sensatie in metalland is. The Last Sunset van de Duitse thrashers van Perzonal War is zo'n plaat. Waar ik in 2008 nog laaiend enthousiast was over hun derde plaat Bloodline, heb ik bij The Last Sunset dat blijde gevoel echt iets bijzonders te horen helemaal niet.

Het is niet dat het qua musiceren verkeerd zit, of dat de songs van een laag niveau zijn. Het is veeleer dat het klinkt als zoveel andere bands in het thrashmetalgenre: rappe gitaren met strakke solo's, een zanger die in de verte klinkt als James Hetfield en natuurlijk een ijzersterke ritmesectie. Het weet me echter niet zo te raken als hun eerdere platen dat wel deden, althans, het grootste gedeelte van deze schijf, want naarmate deze plaat vordert, wint deze aan overtuigingskracht.

Het eerste deel bevat de aardige, harde songs Salvation, 30 Years en natuurlijk de verplichte ballads Never Look Back en When Faith Has Gone Forever. Vooral die laatste is te langgerekt en weet niet volledig te interesseren na al dat andere metalgeweld. De volgorde is ook niet geheel logisch wanneer er na al die lethargie nog een degelijke powerballad komt in de vorm van What Would You Say. Wanneer de groep vervolgens inzet met de sterke titelsong The Last Sunset, is weer duidelijk waarom deze band al bijna twintig jaar meegaat en hun eerdere albums op positieve reacties konden rekenen, want met die song wordt een solide slotakkoord ingezet.

Times Of Hate heeft een zeer pakkende vibe en met I See Nothing zit de groep weer helemaal op het juiste pad. Het is jammer dat de mannen met het vuur dat ze in de laatste song laten horen, geen volledig album hebben gevuld. Dat zou de herspeelbaarheid van dit The Last Sunset zeker ten goede zijn gekomen. Nu blijft het bij een degelijke plaat waar meer in had gezeten en gezien het eerdere materiaal van deze mannen, stelt me dat toch wel een beetje teleur.

Tracklist:
1. Salvation
2. Speed Of Time
3. 30 Years
4. Never Look Back
5. Metalizer
6. When Faith Has Gone Forever
7. What Would You Say
8. The Last Sunset
9. Times Of Hate
10. I See Nothing

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 30 mei 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van CoenV op 02-06-2015 om 19:54u

Wat een bullshitscore weer. Een 'degelijke plaat', met 'aardige songs', 'die een beetje teleurstelt' geef je toch gewoon een 60/65.
Een 75 is een dikke voldoende, iets wat op geen enkele manier uit de recensie af te leiden is.