Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Death Dealer - Hallowed Ground
Jaar van release: 2015
Label: SMG
Death Dealer - Hallowed Ground
Death Dealer staat al twee jaar synoniem voor de samenwerking tussen Cage en Ross The Boss. Het zijn geen twee complete bands die samenwerken, maar de gezichtsbepalende personen ervan. Ross The Boss kennen we natuurlijk van de gloriejaren van Manowar en Sean Peck is de geweldige frontman van Cage. Rond de band Ross The Boss is het al enkele jaren angstvallig stil en het ooit zo talentvolle Cage levert de laatste jaren weinig populaire platen af. Deze maand zal ook Ancient Evil verschijnen, maar nu is het tijd voor het tweede album van het veel populairdere Death Dealer: Hallowed Ground.

Wie bekend is met de muziek van bovengenoemde bands en/of War Master kent, weet waar het Death Dealer om te doen is; het herbeleven van de gouden jaren tachtig en daarbij worden de bakken met clichés niet geschuwd. De spetterende solo’s van de hand van Ross The Boss doen natuurlijk denken aan de betere dagen van Manowar, maar muzikaal heeft het veel weg van Cage. Aangezien Cage vooral de mosterd bij Judas Priest haalt, zal inmiddels wel duidelijk zijn hoe Hallowed Ground klinkt; als een snelle, melodieuze knal voor je kanis!

Er is voor ieder wat wils. Houd je van geschiedenis? Dan kun je vooruit met U 666 en Gunslinger (inclusief dikke knipoog naar Ennio Morricone). Liefhebbers van fantasierijkere thema’s kunnen uit de voeten met Séance en Skulls And Cross Bones. Death Dealer verkoopt zijn dodelijke waren in allerlei soorten en maten. Er zijn snelle en langzame songs, kort en lang, simpel of uitdagend. Alles wordt met kwaliteit gepresenteerd. Ik smul van een ouderwetse metalhymne als The Anthem, maar bang net zo graag mee met iets uitbundigers als I Am The Revolution. Hallowed Ground is misschien wel de meest gebalanceerde plaat van 2015.

Death Dealer, en Sean Peck in het bijzonder, verdient de complimenten. Nu ook Denner/Shermann hoge ogen gooit, ben ik vooral benieuwd of Cage de verhoogde verwachtingen zal waarmaken. Ik gun Sean Peck de hattrick van harte. Hallowed Ground zal in vele jaarlijstjes van liefhebbers van traditionele metal verschijnen. Het heeft alles wat een goede metalplaat moet hebben: puike songs, flitsend gitaarwerk en stoere zang.

Tracklist:
1. Gunslinger
2. Break The Silence
3. Plan Of Attack
4. Séance
5. Llega El diablo
6. The Way Of The Gun
7. K.I.L.L.
8. I Am The Revolution
9. Total Devastation
10. The Anthem
11. Corruption Of Blood
12. Skull And Cross Bones
13. U 666

Score: 90 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 17 oktober 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tom op 17-10-2015 om 12:33u
Score: 65 / 100

Vond de eerste Death Dealer echt heel lekker. Dit vind ik echter klinken als een band die geen flauw idee heeft wat ze nu precies willen. De nummers kloppen allemaal wel redelijk (hoewel er soms rare instrumentale passages in zitten, die écht nergens op slaan), het spel is prima, de zang is altijd goed bij Peck... Maar het doet me helemaal niks.

Reactie van Rocker op 17-10-2015 om 12:55u
Score: 70 / 100

Veel te hoge score. Leuke cd hoor, maar zeker niet bijzonder

Reactie van Michel op 17-10-2015 om 13:14u
Score: 87 / 100

Volledig eens met de review. Een geweldige plaat, met genoeg variatie. De zang is als altijd erg goed. Toch vind ik dit album net wat minder dan het debuut. Het nummer Way of the gun sla ik standaard over. Als Death Dealer het gaspedaal intrapt, zijn ze op hun best. Beslist jaarlijst materiaal.

Reactie van Vinyl-Veteran op 17-10-2015 om 13:31u
Score: 91 / 100

Prima review! Geweldige pure metal plaat, kwalitatief uitstekende nummers, heerlijke soli goede zanger zonder stompzinnig gekrijs en grunt gedoe.
Voor de liefhebbers van u.s. (speed) metal zoals o.a. Vicious Rumors, Helstar etc.met in de basis Judas Priest.
Origineel? Maakt mij niet uit.
Liever zeer goed uitgevoerde metal dan geforceerd pogen origineel te klinken met als gevolg dat die bands tegenwoordig voor mij niet prettig meer zijn om naar te luisteren...
Death Dealer 2 scoort hoog in de jaarlijst van deze metal veteraan...

Reactie van Metalfuel op 17-10-2015 om 14:05u

Heb hem nog niet gehoord maar ik vond hun vorige een erg lekker plaatje.
Clichés !? Zal best niet iedereen hoeft het wiel opnieuw uit te vinden.