Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Be'lakor - Of Breath And Bone
Jaar van release: 2012
Label: Rockstar Records
Be'lakor - Of Breath And Bone
Een stel jonge honden uit Australië, dat roept bij de gemiddelde lezer toch wel direct associaties op met dampende rock-‘n-roll à la Airbourne. Dat er echter niet alleen gerockt wordt in het land ‘down under’ bewijst Be’lakor. Deze gasten maken een prachtige vorm van melodieuze death metal boordevol melancholie en niet te versmaden gitaarwerk. Qua stijl zou men dan ook vermoeden dat Be’lakor uit Finland komt, aangezien de band als twee druppels water op het Finse Insomnium lijkt.

Een veel minder bekende versie van Insomnium, dat dan weer wel, maar hopelijk komt daar snel verandering in. Terwijl het obscure debuutalbum The Frail Tide waarschijnlijk bij vrijwel niemand bekend is, vond het vorige album (het uit 2009 stammende Stone’s Reach) al iets beter zijn weg naar een internationaal publiek. En terecht, want Stone’s Reach is een geweldig album dat niet alleen vol staat met gelikt, zeer fraai melodieus gitaarwerk, maar ook door de stemmige, meeslepende composities en de krachtige, transparante productie weet te overtuigen.

Of Breath And Bone, het derde album dus alweer, doet daar gelukkig niet voor onder, zoveel maakt het majestueuze Abeyance waarmee wordt geopend wel duidelijk. Sterker zelfs: Be’lakor is nog verder doorgegroeid en is inmiddels toch echt niet meer de mindere van ‘grote broer’ Insomnium. De souplesse waarmee de heren George Kosmas en Shaun Sykes hun smeuïge riffs en grandioze melodielijnen op de luisteraar afvuren, verdient een grote pluim. De nummers klokken stuk voor stuk rond de zeven minuten, maar zijn zo meeslepend en verfijnd dat ze voorbij zijn voordat je er erg in hebt. De wederom fantastische productie zorgt voor de kers op de taart.

Het heeft weinig zin om individuele nummers toe te lichten, maar het zou zonde zijn om druilerige meesterwerkjes als Remnants en The Dream And The Waking onbenoemd te laten. Het zijn uitgestrekte, prachtig gecomponeerde nummers die de luisteraar moeiteloos in vervoering weten te brengen. Zo is het puur genieten van het vakmanschap en de sierlijkheid waarmee de band opereert. Hier en daar is naast Insomnium ook een vleugje Ikuinen Kaamos en Draconian (de diepe, heldere grunts) terug te horen, maar Of Breath And Bone is vooral een album dat volledig op eigen benen staat. Hoogst verslavend en keer op keer adembenemend. Petje af, mannen!

Tracklist:
1. Abeyance
2. Remnants
3. Fraught
4. Absit Omen
5. To Stir The Sea
6. In Parting
7. The Dream And The Waking
8. By Moon And Star

Score: 88 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 13 augustus 2012

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van Darkholme op 13-08-2012 om 15:48u
Score: 90 / 100

Inderdaad een geweldig album. Volledig eens met de review!

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van Metal Meepy op 13-08-2012 om 20:48u
Score: 88 / 100

Goeie band inderdaad - ook volledig eens met de review + score.

Naar aanleiding van een tip van Be'lakor zelf wil ik hier ook graag wijzen op het fenomenale debuutalbum (2012) van een andere Australische band: Ne Obliviscaris (titel: "Portals of I"). Fans van o.a. Be'lakor, maar ook Agalloch, oude Opeth en mogelijk zelfs Dream Theater kunnen daar vast wel iets mee. Ik draai al een maand niets anders.

Zowel Be'lakor als Ne Obliviscaris komen zeker in aanmerking voor de jaarlijsten. Go Australia!

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van Een Metalfan op 14-08-2012 om 06:45u

Ik heb er wel eens van gehoord, via een filmpje van de -inmiddels wereldwijd- zeer bekende metalhead Ed "InfidelAmsterdam"! Ik zal het eens gaan checken!

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van Luc Teugels op 25-08-2012 om 16:09u
Score: 90 / 100

Goede metalplaat. Als dat live ook zo goed klinkt...straf! Weer een goede bespreking van Rik.

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van mrxjn op 22-11-2012 om 07:45u
Score: 95 / 100

Be'lakor - Of Breath And Bone
Reactie van Eric op 14-06-2013 om 18:37u
Score: 95 / 100

Belakor is fenomenaal. De eerste luistersessie nog even wennen, maar na enkele keren verslavend tot en met. Ik vind alle 3 de CD's geweldig. En helaas, noch Insomnium noch Ne Obliviscaris heeft dezelfde meeslepende grunts, smeuïge riffs en grandioze melodielijnen, zoals Rik zo mooi zegt. Kijk al maanden uit naar een teken van CD 4, maar tot op heden nog niets bekend. En da's erg jammer. Zeer aanbevolen.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.