Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-11-2020

Magnum - The Visitation
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records
Magnum - The Visitation
Bands met een rijkere historie dan het Engelse Magnum zijn niet makkelijk vindbaar. In 1978 alweer bracht de band hun debuut Kingdom Of Madness uit, volgens velen een van hun beste albums ooit. Talloze albums en liveregistraties volgden, tot ook Magnum er het bijltje bij neergooide, eind negentiger jaren. In 2001 (al) kwam de band weer terug toen de waardering voor classic rock weer terugkwam bij het grote publiek.

De band ging weer touren en speelde op elk festival van enige naam, daarbij toch grotendeels terend op het succes van het oudere werk zoals het eveneens hoog gewaardeerde Wings Of Heaven en In 2008 bracht Magnum een integrale uitvoering van dit album uit op dvd. Het laatste studiowerk dat ik van hen hoorde was het uit 2006 afkomstige Princess Alice & The Broken Arrow waarop de band niet echt vernieuwend bezig was.

Het nieuwe werk van Magnum, The Visitation, is niet veel beter. Sterker nog, ik vind het zelfs een achteruitgang. Zonder in detail te treden (dat zou te veel eer zijn) maakt de band een matte indruk met relirockachtige songs waaruit geen enkele passie klinkt. De eerste keer dat ik de cd beluisterde was in de auto tijdens een lange rit, en dat hoort je wakker te houden, maar Magnum slaagde er in om het tegendeel te bewerkstelligen. De sfeer die de songs uitstralen benaderen de term "uitgeblust" nog het meest, en ergens is het diep triest om de teloorgang van een mammoet zoals Magnum op deze manier voor je ogen en oren te zien en horen voltrekken.

Nee, als je je fans serieus neemt, dan moet je niet een cd als deze uitbrengen, die naar mijn persoonlijke gevoel elk latent aanwezige gevoel van sympathie voor de band onderuit haalt. Wat mij betreft de eerste flinke misser van het jaar. Ik hoop voor Magnum dat ze zich weten te herpakken met aansprekende songs zoals we van hen gewend zijn.

Tracklist:
1. Black Skies
2. Doors To Nowhere
3. The Visitation
4. Wild Angels
5. Spin Like A Wheel
6. The Last Frontier
7. Freedom Day
8. Mother Nature’s Final Dance
9. Midnight Kings
10. Tonight’s The Night

Score: 59 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 10 februari 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Magnum - The Visitation
Reactie van Marco op 11-02-2011 om 08:27u
Score: 80 / 100

Waarschijnlijk is de geluidsinstallatie van je auto niet al te best meer of maakt je auto teveel bijgeluiden. Anders kan ik niet niet verklaren waarom je de kwaliteit, die dit album zeker heeft, niet hebt gehoord.

En, bands met een rijkere historie moeilijk te vinden? Verdiep je eens in de historie van de rockmuziek zou ik zeggen.

Je recensie is wat mij betreft de eerste flinke misser van het jaar.....

Magnum - The Visitation
Reactie van Kenneth op 11-02-2011 om 15:36u
Score: 65 / 100

Ik kan de recensie wel volgen. De laatste albums hadden nog hier en daar wat leukere up-tempo nummers. Op dit album vind ik veel te veel van het zelfde terug.

Magnum - The Visitation
Reactie van Hans op 11-02-2011 om 19:05u

Voor de volledigheid: er staat dus "de eerste keer dat ik deze cd beluisterde was in de auto" , dus, er zijn meer luisterbeurten geweest. Die hebben mij geen ander inzicht gegeven. En ja, ik heb zowel in de auto als thuis een behoorlijke installatie.

Magnum - The Visitation
Reactie van Erik op 12-02-2011 om 14:32u
Score: 82 / 100

Prima cd, smaken verschillen, denk dat de jaren 70 hardrock liefhebbers wel van deze cd kunnen genieten.

Magnum - The Visitation
Reactie van Rob3rt op 13-02-2011 om 23:20u
Score: 80 / 100

mat en uitgeblust?

vind het allemaal nog wel meevallen. vernieuwend is het zeker niet (is magnum ook nooit geweest) maar plaatje luistert wel lekker weg hoor.

Magnum - The Visitation
Reactie van Kenneth op 24-02-2011 om 18:19u
Score: 78 / 100

Vond dit album de eerste week wat mak maar na enkele luisterbeurten begin ik hem echt wel te appreciëren. Geen vernieuwing, wel lekkere luistermuziek.