Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Magnum - Wings Of Heaven (live)
Jaar van release: 2008
Label: SPV / Steamhammer Records
Magnum - Wings Of Heaven (live)
Magnum is intussen een cultband. Toen ze vorig jaar nog terug kwamen aan het front met het album Princess Alice And The Broken Arrow waaruit bleek dat de band op safe speelt met weinig vernieuwende maar lekkere ouderwetse hardrock, heeft de band live opnamen gemaakt tijdens een tour door Engeland; deze dubbelaar is het resultaat.

Zoals gezegd, 30 jaar geleden was deze cd een kraker van jewelste geweest, want Magnum was in de seventies en eighties een populaire band: pompeus, rockend en fris. Dat frisse is er wel af, getuige de zang van Bob Catley bij wie de jaren inmiddels ook op zijn stembanden zijn gaan tellen. Nu verleren oude vossen wel hun haren maar niet hun streken, en je mag van Magnum dus ook verwachten dat ze klinken als een klok.

Cd 1 schotelt de luisteraar een bloemlezing voor uit het omvangrijke oevre van de band; ook speelt men hier één van de weinige écht leuke nummers van hun laatste studiowerk, Dragons Are Real naast klassiekers zoals Vigilante.

Cd 2 omvat het gehele, oorspronkelijke studio-album Wings Of Heaven, een concept dat de komende jaren breed aan terrein gaat winnen overigens. Een sterke zet, als je een legendarisch album live gaat neerzetten met nummers die elke Magnumfan op zijn lokale harde schijf heeft staan.

Leuk om al die nummers nog eens terug te horen. Misschien komt het hierdoor, maar CD2 klinkt energieker dan de eerste, ware het niet dat op beide cd's de livesfeer niet nadrukkelijk genoeg aanwezig is en voor een liveplaat vind ik dat toch wel essentiëel. Ik ben benieuwd wat hun nieuwe dino-ei gaat worden...

cd 1:
1. When we were younger
2. Back street kid
3. Out of the shadows
4. Like brothers we stand
5. How far Jerusalem
6. Dragons are real
7. All Englands's eyes
8. Vigilante
9. Kingdom of madness

cd 2:
1. Intro
2. Days of no trust
3. Wild swan
4. Start talking love
5. One step away
6. It must have been love
7. Different worlds
8. Pray for the day
9. Dont wake the lion
10. Sacred Hour

Score: 79 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 29 maart 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Magnum - Wings Of Heaven (live)
Reactie van Johnny op 14-04-2014 om 18:06u

In de jaren 70 en 80 waren ze wel bekend maar niet beroemd. Ze zijn nooit groot geweest. Helaas??? Ik weet het niet. Vaak hun naam voorbij zien komen ook al in de jaren 80 maar nooit de behoefte gehad om hun albums te komen.