Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-08-2020

Scorpions - Sting In The Tail
Jaar van release: 2010
Label: Sony Music
Scorpions - Sting In The Tail
Na ruim 40 jaar en een naar verluidt 3 jaar durende afscheidstour komt er een einde aan een muzieklegende: de Scorpions stoppen er mee. Nu zijn de heren natuurlijk al bijna pensioengerechtigd, maar dat ze muziek kunnen maken en hiermee decennia lang (en nog steeds) hun fans weten te vermaken is een gegeven.

De Scorpions zijn al sinds het begin synoniem aan het fenomeen 'gitaarhelden'. Vreemde vogel Uli John Roth, Michael Schenker, en de toch niet geheel als virtuoos erkende Matthias Jabs werden al sinds het begin begeleid door 'rammer' Rudolf Schenker, die na al die jaren toch wel als ruggengraat en zakelijk brein van de band mag worden gezien.

Nu een nieuw album, het laatste in een heel lange rij. Ik vond Humanity Hour 1 een erg goed album dus om dat te overtreffen mocht er wel wat vuurwerk op deze cd gaan komen. Na de eerste drie nummers, waarbij Raised On Rock me wat aan Loving You Sunday Morning doet denken, krijg ik nog niet het heilige vuur. Met Tarja Turunen als gastzangeres volgt het rustigere The Good Die Young , wat het met name van het refrein moet hebben; ik vind de coupletten redelijk dramatisch.

In het verdere verloop van mijn luisterbeurten hoor ik degelijke rocksongs, maar geen nummer dat het gemiddelde niveau van de albums tussen pakweg 1975 en 2008 haalt. Daar veranderen Lorelei en Sly als plichtmatige ballads niets aan, en ook slotballad The Best Is Yet To Come haalt niet het niveau wat bijvoorbeeld op Humanity Hour 1 ruimhartig te vinden was. Heel jammer, ik had gehoopt op een spetterend slotakkoord à la Love At First Sting of Black Out maar dit album zal bij meer personen dan ikzelf een lichte teleurstelling betekenen ten opzichte van de genoemde en geroemde albums...

Tracklist:
1. Raised On Rock
2. Sting In The Tail
3. Slave Me
4. The Good Die Young
5. No Limit
6. Rock Zone
7. Lorelei
8. Turn You On
9. Let's Rock
10. Sly
11. Spirit Of Rock
12. The Best Is Yet To Come

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 april 2010

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van youri op 20-04-2010 om 21:38u
Score: 80 / 100

schijt review , klopt niks van.
ik ben geen fanboy ofzo maar dit album verdient meer dan een 7

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van pos op 21-04-2010 om 08:12u
Score: 70 / 100

Ik vond hem ook aardig tegenvallen. Gezapig en te weinig ballen.
En over smaak valt niet te twisten.

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Jasper op 21-04-2010 om 10:25u

Ik vond hem in het begin ook tegen vallen.. Na enkele luisterbeurten, vind ik hem echter wel goed.. Maar ik vond Humanity Hour 1 en Unbreakable (de vorige 2 platen) wel veel beter..

Toch jammer dat ze stoppen, maar te snappen. Gelukkig gaan we ze nog ff live zien!

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van peetn op 21-04-2010 om 13:36u
Score: 75 / 100

Humanity Hour 1 is een zeer onderschat album,dit is hier slechts zeer matig,jammer te stoppen met zo'n flauwe cd

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van metaller op 21-04-2010 om 13:40u
Score: 90 / 100

jullie rukken teveel aan jullie lul en worden er doof van zodat je de goede schijven niet kan onderscheiden van de slechte! overal goede recensies enkel hier niet! ga wat (shit)slipknot luisteren !

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Jos van Oss op 21-04-2010 om 14:05u
Score: 95 / 100

Verschrikkelijk goed album en een zeer waardige afsluiter van een mooie carriere

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van pos op 21-04-2010 om 14:09u
Score: 70 / 100

Hehe overal goede recensies. Wat een graadmeter. Dus moet ik het ook maar goed vinden. Je lijkt wel een sliknot fan met je puberale reactie.

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van youri op 21-04-2010 om 15:20u

ik haat slipknot xd

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Een Metalfan op 21-04-2010 om 16:56u

XD LOLZ!

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Erik op 21-04-2010 om 17:03u
Score: 80 / 100

Aardige plaat maar humanity hour 1 was wel stukken beter ( daar zou ik 90 punten aan geven ). Al met al luistert ie lekker weg maar als er geen Scorpions op de hoes had gestaan had ik 'm waarschijnlijk niet gekocht.

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Hans op 21-04-2010 om 19:20u
Score: 70 / 100

ik luister geen Slipknot :-)

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Narrative op 22-04-2010 om 11:18u

On topic!

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Een Metalfan op 28-04-2010 om 00:38u
Score: 83 / 100

Prima album, een echte Scorpions plaat en daarmee een waardige afsluiter.

Scorpions - Sting In The Tail
Reactie van Paus Benedicus op 08-07-2011 om 14:30u
Score: 95 / 100

Lieve mensen,

deze scijf draai ik met veel plezier tijdens de mis!
Klaus Meine heeft een fijne Stem, en het gitaarduo komt met fijne riffs voorbij!

Ze mogen van mij op hun lauweren rusten!
Horns up!

Paus Benedictus