Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Jaar van release: 2007
Label: Sony BMG
Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Wacken 2006 was een feestje; zoals elk jaar spelen er (maar dat is geen verrassing) vele bekende bands, en de oude Scorpions trakteerden het publiek op een bloemlezing uit hun omvangrijke repertoire tot aan dat moment.

Als gasten trommelde men ook Rudolfs broertje Michael Schenker alsmede oudgediende Uli John Roth op om een aantal nummers mee te doen. Zelfs hun oude drummerHermann Rarebell kwam nog een nummertje meedoen, en zelfs Michaels zoon Tyson is nog eventjes in een hoekje te zien. Dan denk je: nou, da's een doorslaand succes, die DVD.....

Bijna goed. Toegegeven, met gemiddeld drie gitaristen per nummer klinkt het muzikaal als een huis, een moddervet huis wel te verstaan. Waar Klaus Meine ook nog steeds prima bij stem is en aan kracht niets ingeboet lijkt te hebben, staat daar een Rudolf Schenker alsof hij nog steeds 25 is, en Matthias voelt zich zichtbaar ongemakkelijk als hij naast Michael op een podium staat; de twee hebben ook gedurende de laatste tour niet echt een vriendschappelijke band opgebouwd. Je ziet hem denken, o jee als hij de goede snaren maar raakt. Dat gebeurt overwegend, maar tijdens de solo's val ik toch echt in slaap. Ook Uli John Roth kan me niet echt bekoren maar daar kan hij niks aan doen want dat gaat hem niet lukken ook.

Jezus,....alleen maar negatief? Nee hoor, ik heb me prima vermaakt. Vetter heb ik ze nog niet eerder gehoord, en ik heb me niet of nauwelijks gestoord aan voornoemde detaillistische elementen, maar als ze nu de volgende keer een regisseur zoeken, laat ze als-je-blieft een échte regisseur nemen, die weet dat camera's RECHT op een hoofd gericht worden, of op de snaren van een gitaar, EN langer dan een paar seconden. Visueel is het een flipperspel waar je aardig gek van kan worden mits aanleg of overgevoelig.

Kortom, voor de echte fan een onmisbaar en uniek document, overige hardrockfanaten zullen wellicht eerst moeten proeven alvorens tot aanschaf over te gaan.

Tracklist:
1. Coming Home
2. Bad Boys Running Wild
3. The Zoo
4. Loving You Sunday Morning
5. Make It Real
6. Pictured Life
7. Speedy's Coming
8. We'll Burn The Sky
9. Love 'Em Or Leave 'Em
10. Don't Believe Her
11. Tease Me Please Me
12. Coast To Coast
13. Holiday
14. Lovedrive
15. Another Piece Of Meat
16. Kottak Attack
17. Blackout
18. No One Like You
19. Six String Sting
20. Big City Nights
21. Can't Get Enough
22. Still Loving You
23. In Trance
24. Bolero
25. Ready To Sting
26. Rock You Like A Hurricane

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 3 januari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Reactie van TH op 03-01-2008 om 22:18u

Verander de naam even in 'Scorpions'. Thé Scorpions zijn een oude Britse beatband uit de jaren zestig. Ik heb trouwens de DVD nog niet gezien. Wel vind ik dat deze registratie vrij kort volgt na de 'Live in Vienna' DVD . Hopelijk gaan ze niet de kant op met live-releases als met de compilatie overkill waar deze, overigens geweldige, Duitse hardrockers onder te lijden hebben. Ik ben trouwens wel benieuwd naar de uitvoering met Uli Jon Roth van het almachtige 'We'll Burn The Sky'.

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Reactie van Hans op 03-01-2008 om 22:24u

De officiële website is ook the-scorpions.com dus ik denk dat het wel mag zo ;-)

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Reactie van metalfuel op 04-01-2008 om 09:41u

Ik heb hem nog niet gezien, maar de kritiek over het constante geflipper met de camera's is voor mij eigenlijk al een reden om NIET te kijken. Deze kritiek horen we eigenlijk al veel langer het is niet speciaal voor deze dvd. Waarom word hier nog steeds niet naar geluisterd door de muziek industrie????????????????? Net zoals bij de cd's graven ze hun eigen graf.

Scorpions - Live At Wacken Open Air 2006 (DVD)
Reactie van Wob op 08-01-2008 om 17:28u
Score: 7 / 100

Ik meen me toch van de setlist te herinneren dat ze nog meer toegiften hebben gespeeld dan op de dvd zijn te zien/horen...
'He's a woman...', 'In search of the peace of mind', 'Dynamite' en tijdens het eerste blokje ouwe nrs, ook nog 'Dark lady'.
Zullen wel niet helemaal vlekkeloos zijn vertolkt?
Whatever...'We'll burn the sky' staat erop...wat een klassieker is dat toch!