Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-11-2019

Suicide Silence - The Cleansing
Jaar van release: 2007
Label: Century Media Records
Suicide Silence - The Cleansing
De stilte na een zelfmoord zal waarschijnlijk uiterst doordringend zijn. De stilte van de dood is immers vaak om te snijden. Het Amerikaanse Suicide Silence houdt er echter een hele andere definitie van stilte op na. Het produceren van zoveel mogelijk lawaai lijkt eerder een doelstelling van deze band.

Death metal, grindcore, hardcore en de nodige andere vunzigheden, het komt allemaal wel voorbij op dit schijfje. Kort door de bocht noemen ze dit geloof ik deathcore. De eerste keer dat ik dit plaatje draaide werd ik dan ook werkelijk weggeblazen door de gewelddadige geluidserupties. Gekrijs, geschreeuw en diepe grunts spelen de vocale hoofdrollen en muzikaal probeert men continu snelheidsrecords te verbreken.

Toegegeven, de productie en het muzikale geweld zijn op het eerste gehoor imponerend. Een liefhebber zou zich dan ook best kunnen vermaken met deze cd.
Een vette productie is natuurlijk één ding, maar de kwaliteit van de nummers vormt bij mij de prioriteit. Op dat gebied schiet de band gewoon tekort. Na meerdere luisterbeurten gaat de plaat namelijk vervelen. Beuken is leuk, maar van nuances heeft deze band nog nooit gehoord. Melodie is ook uit den boze. Een nummer als The Disease laat wel het beste horen hoe deze band klinkt. Enorm hoge snelheden, hysterische vocalen en af en toe een lompe groove. Zo is de meerderheid van de nummers opgebouwd.

Voor wie het allemaal niet snel en hard genoeg kan, is dit wellicht een leuke cd. Qua composities en opbouw is het echter allemaal zo enorm voorspelbaar en saai, dat de meerderheid snel zal afhaken. Ik had niet gedacht dat ik het ooit nog zou kunnen zeggen, maar dit is de eerste brute death metal cd waarbij ik tot twee keer toe in slaap ben gevallen. De waaghals die toch besluit dit album in huis te halen raad ik dan ook aan om dit vermoeiende album met mate te consumeren. In het andere geval, welterusten!

Tracklist
1. Revelations
2. Unanswered
3. Hands of a Killer
4. The Price of Beauty
5. The Fallen
6. No Pity for a Coward
7. The Disease
8. Bludgeoned to Death
9. Girl of Glass
10. In a Photograph
11. Eyes Sewn Shut
12. Green Monster
13. Destruction of a Statue

Score: 58 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 14 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van metalhead666 op 14-02-2008 om 13:20u
Score: 75 / 100

Zo slaapverwekkend is deze cd niet. Ok, er had meer afwisseling in de nummers mogen zitten. Naar mijn mening is 58 punten wel erg weinig.

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van Victor op 14-02-2008 om 18:15u

Had ik wel verwacht Jeroen, deathcore is toch ook helemaal niets voor jou, ook niet voor mij btw

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van DirkGrijs op 15-02-2008 om 11:46u

Ik kan me vinden in de gegeven mening, alhoewel ik mij zelf uitstekend kan vermaken met dit album, heerlijke chaos!

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van Een Metalfan op 15-02-2008 om 19:43u

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van sybje op 20-02-2008 om 16:37u
Score: 30 / 100

sorry, maar het is naar mijn behoren te goed beoordeeld, heeft een levensduur van èèn luisterbeurt, en het is daarnaast overal al eens eerder langsgekomen in het toch al ''dode'' genre metal/deathcore

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van Lycanthropic_bunny op 13-09-2008 om 21:12u
Score: 76 / 100

Vette plaat, alleen zouden ze sommige van de breakdowns toch wat sneller mogen zetten, zoals de rest van de nummers. Ik vind het gewoon prachtig!

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van Een Metalfan op 29-01-2009 om 17:23u

kankerband

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van lawlz op 12-02-2009 om 00:05u
Score: 80 / 100

Deze band doet wat ie wil bereiken: aanzetten tot beuken en 'n goeie live show neerzetten.

BTW er zijn geen 'dode' genres. Zelfs ouderwetse heaymetal zoals ironmaiden is niet dood, zelfs nu-metal niet (wat echt een grap was vond ik), maar Deathemtal met veel breakdowns of deathmetal met grindcore elementen zal echt niet doodgaan. Deathcore is here to stay, alleen niet in deze staat waarschijnlijk. De hype zal sterven.

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 20-05-2009 om 15:30u
Score: 7 / 100

Slecht, zelfs voor deathcore. Ik vraag me echt af of deze lui wel weten hoe echte death metal klinkt, Want ze denken echt dat het om harder dan alle andere bands zijn gaat.

3 punten voor hoe de vocalist z'n bereik.
4 punten voor de 10 seconden voor het oud werd.

totaal: 7 uit 100, geen typfout.

Suicide Silence - The Cleansing
Reactie van Haico op 02-07-2009 om 15:43u
Score: 85 / 100

Ik snap al die kritiek niet echt. Heb dit album aangeschaft op basis van een zeer positieve recensie in Nederlands meest gewaardeerde metalmagazine Aardschok en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad! Zeer brute death/hardcore (ik haat al die verplichte genre benamingen) van de bovenste plank, hulde!!!