Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Jaar van release: 2007
Label: Agonia Records
Impiety - Formidonis Nex Cultus
Alle kogelvrije vesten, tankbepantsering en gelaagde veiligheidsglasplaten ten spijt, nog steeds zijn er kogels die geen wering kennen. Impiety kan u daar alles over uiteenzetten, want naast het feit dat een kogel, afgevuurd door de scherpschutters uit Singapore het doel nimmer mist, crusht deze met gemak ieder opstakel tussen omlegmiddel en doel. Linke jongens, de dumdums van Impiety.

Met de release van Formidonis Nex Cultus bombardeert Impiety vriend en vijand met een kogelregen aan muzikale vehementie. De geschiedenis van deze bijbelvertrappende band herhaalt zich keer op keer met onomstotelijk succes. Paramount Evil maakte drie jaar geleden voor het laatst gehakt van alle vleesmolens inclusief inhoud, voor Formidonis Nex Cultus is het een koud kunstje om de krieg-machine te blijven voeden.

Geheel in vertrouwde stijl presenteert Impiety zeven nieuwe nummers (en twee Impiety-styled covers) die wederom de muzikale mengeling van thrash, black en (in mindere mate) death kennen. De neusjes van de zalm vormen een rauw, onguur en dodelijk trio, concessies zijn Impiety nog altijd vreemd. De opgefokte nummers klinken link, het geluid is scherp en nog steeds behoudt Impiety die koude, gekartelde en de soms wat primitieve sound, n van de krachtpeilers van de band. Want juist de basic benadering zonder al te veel perfectionistisch gepriegel maakt de band een "natural born killer". Geen kunstmatige perfectie, maar juist uit de wanordelijk lijkende klanken put Impiety de muzikale kracht, hoewel er van wanorde eigenlijk geen sprake is. Wie goed luistert hoort de kille perfectie van muziekanten die razernij ontketenen maar met vaste hand controle houden over een bestachtige muzikale bommensamenscholing, die door de grillige, ruwe en rochelende strot aan elkaar wordt gelijmd.

Cd`s als Formidonis Nex Cultus zijn in mijn ogen goud waard omdat ze het ultieme bewijs zijn van waar destructieve metal voor staat. Geen eentonig, overgeproduceerd of over the top technisch gepiel. Deze muziek is geen sport, geen plicht en geen patserij, hier zijn rasmuzikanten aan het werk die zich binnenstebuiten keren om de borrelende gifstromen rijkelijk te doen vloeien.

Tracklist:
1. Genocidio Primero
2. Terror. Death. Worship !
3. B.O.A.R (Beast Of Abominable Regiments)
4. Escalate the Pestilence
5. Vomit Jehovah Vomit
6. AtenOnce Upon
7. The Blitzkrieg Omega
8. Death Squad (Darkness cover)
9. Ready to Explode (Vulcano cover)

Score: 91 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 12 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van K. op 12-10-2007 om 11:35u

Impiety is de Aziatische Angelcorpse. Ik heb de CD maar half gehoord, dus ik kan er moeilijk een accuraat waardeoordeel over vellen, maar wat ik hoorde beviel goed.

En vanavond spelen ze live, heb er zin in.

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van stanga op 12-10-2007 om 14:03u

Puike review, mooi geschreven!!!

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van Een Metalfan op 12-10-2007 om 14:21u

Ja prima review!

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van iron_dennis op 12-10-2007 om 14:48u
Score: 94 / 100

Allesverwoestende plaat, goede review. BUY OR DIE!!!

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van iron_dennis op 26-10-2007 om 16:31u
Score: 85 / 100

Ongelooflijk BRUUT!

Impiety - Formidonis Nex Cultus
Reactie van Luc teugels op 12-07-2013 om 10:19u
Score: 90 / 100

-