Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Impiety - Dominator
Jaar van release: 2008
Label: Pulverized Records
Impiety - Dominator
Zo hult een band zich jarenlang in de mantel der stilte en zo is een band opeens niet meer te stuiten. Men neme Impiety. Na de release van Paramount Evil in 2004 krulde de band zich op voor een winterslaap van drie jaar, vanaf vorig jaar is Impiety echter actiever dan ooit. Dominator is alweer de derde release van de band dit jaar, een split-cd, een complilatieschijf, een full-length en een live-registratie gingen deze EP in jaar tijd al voor.

Waarschijnlijk zullen we wederom wat jaren moeten wachten op de nieuwe full-length, dus is Dominator een welkome hap voor de Impiety verslinder die graag wat nieuwe nummers hoort, daar deze EP het grootste aantal nieuwe nummers sinds de release van Formidonis Nex Cultus bevat. Drie in totaal, plus een intro en cover van Sarcofago's The Black Vomit. Geheel Impiety styled, uiteraard.

Voor de rest is Impiety gewoon weer Impiety en is Dominator niet anders dan dat u en ik van Impiety gewend zijn. Rauwe, chaotische, kille en bloedlinke death/thrash/black met wederom de ouderwets kotsende Shyaithan op de strot. Impiety heeft (wellicht dankzij de weinig volumieuze productie) ergens nog steeds iets primitiefs over zich maar staat tevens ook voor koelbloedige massaslachting. De onvervalste agressie die de band on high speed in grote hoeveelheden uitstort en de peesdoorklievende riffs houden de band nog steeds onweerstaanbaar. Het is, met maar drie nieuwe nummers, echt voer voor de liefhebber, maar wat mij betreft geniet Dominator een warm welkom en kijk ik tevens halsreikend uit naar meer van Impiety, hopelijk over een niet al te lange tijdů

Tracklist:
1. Introbliteration
2. Slaughterror Superiority
3. Dominator
4. The Black Vomit (Sarcofago Cover)
5. At War With Temujin

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 21 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Impiety - Dominator
Reactie van iron_dennis op 23-08-2008 om 19:18u
Score: 85 / 100

3 September te zien in Arnhem!!!