Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Communic - Waves Of Visual Decay
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
Communic - Waves Of Visual Decay
Toch jammer dat bepaalde geweldige releases gewoon verzuipen in de hoeveelheden andere toppers en middelmatig materiaal. Deze tweede Communic schijf is immers toch één van de beste schijven uit 2006.

Was het debuut Conspiracy in Mind al een ijzersterke progressieve metal plaat, deze tweede gaat er nog eens even overheen. Ook nu is het Nevermore gehalte weer aan de hoge kant, maar de band weet plagiaat te voorkomen door er een iets minder technische en meer straight forward aanpak op na te houden. Voor een overdaad aan gitaarsolo's hoef je ook nu niet bij Communic te zijn, want met uitzondering van enkele prima functionele scheurpassages zal je die hier weinig vinden. Communic overtuigt liever met ijzersterke riffs, fabelachtige melodieën en majestueus zangwerk.
Ja, zanger/gitarist Oddleif Stensland klinkt nog steeds als het broertje van Warrel Dane, maar is wel veel consistenter en laat het niet afweten op cruciale momenten.

De schitterende composities zijn toch wel de belangrijkste smaakmakers van de plaat. Het met machtige riffs en zangpartijen gevulde Under a Luminous Sky is daar een geweldig voorbeeld van. Loodzware moderne metalriffs gaan schitterend hand in hand met zweverige melodieuze gitaarpartijen en het sterke refrein is in geen maanden meer uit je kop te branden.
De kraakheldere zware productie zorgt dan ook nog eens voor een enorme impact. De plaat slokt je op en laat je niet meer los. Het is tevens genieten geblazen als de band even gas terug neemt, zoals in het adembenemende epische Fooled by the Serpent dat behoorlijk brutaal van start gaat, maar in het middenstuk kippenvel doet rijzen dankzij sferische gitaartokkels en de bloedmooie zangpartijen.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar dit is gewoon een album dat iedere liefhebber van donkere progressieve power metal in de kast moet hebben staan. Wanneer het album ontbreekt mis je simpelweg iets fantastisch.
Nog een reden voor aanschaf is bijvoorbeeld het prachtige artwork en de buitengewoon intelligente teksten. Alles aan deze plaat is uitstekend. Heb je deze cd vorig jaar gemist, dan is er nu de kans om deze geweldenaar alsnog in huis te halen.

Tracklist
1. Under A Luminous Sky
2. Frozen Asleep In The Park
3. Watching It All Disappear
4. Fooled By The Serpent
5. Waves Of Visual Decay
6. My Bleeding Victim
7. At Dewy Prime

Score: 92 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 juli 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Een Metalfan op 30-07-2007 om 11:21u
Score: 80 / 100

Beter laat dan nooit :D. Schitterende groep, schitterende cd!

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Een Metalfan op 30-07-2007 om 22:32u

Hahaha jeetje.....das wel eeeeeeeeeeeeeeerg laat zeg....heb m al echt behoorlijk lang....sjah als ie ondergesneeuwd is door andere releases is het zeker goed om deze plaat onder de aandacht te brengen....geweldige band!

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Een Metalfan op 31-07-2007 om 12:57u
Score: 100 / 100

Voor mij echt de beste cd van 2006, ik ben het volledig eens me de review
Had hem 3 weken op rij in mn cdspeler zitten en was hem nog niet beu

Topklasse

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Een Metalfan op 31-07-2007 om 13:05u

Wat ik nog wil toevoegen, ondanks er maar 7 nummers opstaan, duurt de cd toch zo'n 55 min dus elke song is ongveer 7-8 min lang

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Kees op 01-08-2007 om 09:18u
Score: 80 / 100

Leuk album, al vind ik niet dat het kan tippen aan Nevermore.

Groetjes,
Kees

Communic - Waves Of Visual Decay
Reactie van Een Metalfan op 05-08-2007 om 23:34u
Score: 85 / 100

For what it´s worth, mij smaakt Communic zeker 10 x beter dan Everbore ...