Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Communic - Conspiracy in Mind
Jaar van release: 2005
Label: Nuclear Blast Records
Communic - Conspiracy in Mind
Hoewel er binnen de (oude garde van de) metalscène vaak geklaagd wordt over het gebrek aan opvallende, overtuigende nieuwe bands, doet Communic met dit debuutalbum Conspiracy in Mind een heel behoorlijke poging om die kritiek af te breken. Conspiracy in Mind is namelijk een verfrissend en erg goed debuut geworden, waarbij de heren laten horen zowel pakkende nummers met kop en staart te kunnen schrijven als ook over een uitstekende instrumentbeheersing te beschikken. Denk aan een soort mengeling van Evergrey, Mercenary en Nevermore en je hebt een aardig beeld van de muziek die Communic laat horen, waarbij echter vermeld dient te worden dat de band deze namen verre van kopieert.

Dit debuutalbum heeft een moderne, vrij transparante sound, die misschien even wennen is, maar desondanks goed bij de eveneens modern klinkende muziek past. Het meest opvallende aspect van Communic vind ik de sterke cleane zang van Oddleif Stensland. Waar ik bij het horen van de moderne, thrash-achtige muziek een soort Soilwork / Children of Bodom-achtige grunt/krijs verwachtte, weet Stensland me in positieve zin te verrassen. Hoewel Communic met een nummer als They Feed on your Fear toch nog niet helemaal weet te boeien, staan daar in de vorm van het titelnummer, het geniale History Reversed en de epische afsluiter Silence Surrounds genoeg kwaliteitsnummers tegenover om het potentieel van deze band te benadrukken.

Een aanrader dus voor fans van bovengenoemde bands en zeker terecht dat Nuclear Blast de band een kans geeft. Met een debuutalbum als dit Conspiracy in Mind op zak zou het balletje wel eens heel snel kunnen gaan rollen voor Communic. We wachten dan ook af wat we in de toekomst nog allemaal van deze veelbelovende band gaan horen.

Tracklist:
1.Conspiracy in Mind
2.History Reversed
3.They Feed on Our Fear
4.Communication Sublime
5.The Distance
6.Ocean Bed
7.Silence Surrounds

Score: 83 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 14 juni 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Communic - Conspiracy in Mind
Reactie van MeYa op 28-12-2006 om 23:37u

Communic rulezzz heb deze cd nog niet gehoord maar hun nieuwe is echt schitterend

Communic - Conspiracy in Mind
Reactie van Een Metalfan op 20-06-2007 om 18:56u

Review hun fucking nieuwe cd's
die is pas vet !!!!!!!!!!!!!!!!!!