Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Ektomorf - Outcast
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records

Ektomorf - Outcast

Ektomorf had misschien wel een van de populairste bands van het moment geweest, hadden ze zich niet aan zoveel jatwerk vergrepen. De Hongaarse band krijgt vrijwel na elke release of optreden een stortvloed aan kritiek over zich heen. Aan de ene kant is dat begrijpelijk, want iedereen weet dat de muziek en podiumpresentatie van deze heren verdomd veel lijken op hetgeen Soulfly en de oude Sepultura lieten horen en zien.

Toch is nu de tijd aangebroken om daar maar eens een dikke punt achter te zetten. Goed, de band is niet origineel. Maar wie is dat wel tegenwoordig? Daarom beluister ik hun nieuwe schijf Outcast aandachtig en pretendeer ik nog nooit van die Braziliaanse bands gehoord te hebben. Wat dan overblijft is toch wel een sterk album dat twaalf oerdegelijke metalsongs zonder al te veel flauwekul bevat. Wat didgeridoo-geluiden om het album te openen en af en toe eens wat Zuid-Amerikaanse percussie, en dan heb je het wel gehad.

Het zou goed kunnen dat Ektomorf (om welke reden dan ook) gewoon met Soulfly en Sepultura vergeleken wíl worden. Daar werken ze zelf dan ook fanatiek aan mee doormiddel van songtitels als I’m Against en We Rise en een nummer te pikken van The Prodigy (Fuel My Fire). Bij deze band weet je altijd precies wat je kan verwachten. Het is niet origineel en het is niet verrassend, maar slecht is het allerminst en knallen doet het zeker. Dat is ook wat waard.

Tracklist:
1. Outcast
2. I Choke
3. Ambush In The Night
4. I’m Against
5. We Rise
6. Red I
7. Who Can I Trust? (Prayer)
8. Leave Me Alone
9. Fuel My Fire
10. I Confront My Enemy
11. Hell Is Here
12. Chamunda

Score: 75 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ektomorf - Outcast
Reactie van torre op 24-10-2006 om 22:17u

deze band is gaaf, en heeft speelplezier, waarom zeiken over een Soulfly rip off

Ektomorf - Outcast
Reactie van Kash op 25-10-2006 om 11:58u

Bestond Ektomorf niet eerder dan Soulfly? Zomaar een vraag hoor, weet het niet precies.

Ektomorf - Outcast
Reactie van fetus op 26-10-2006 om 14:01u
Score: 30 / 100

1994, ja. Maar Sepultura en bestaat íets langer...

Ektomorf - Outcast
Reactie van Een Metalfan op 21-11-2007 om 22:02u
Score: 80 / 100

goeie plaat , niet zeiken. Idd tegenwoordig zijn maar weinig bands origineel. maar ok, zowat, als t maar goed klinkt toch?

Ektomorf - Outcast
Reactie van Jeroen op 19-06-2008 om 23:14u
Score: 85 / 100

Ik vind dat deze plaat niet onder doet voor Roots of Chaos AD. Op dit moment is Ektomorf naar mijn mening gewoon beter bezig dan Sepultura, dus wat maakt het dan uit dat er overeenkomsten in de speelstijl zijn? Zolang ze beter zijn dan soortgelijke bands interesseert het mij echt geen zak. Bovendien vind ik ze nou ook weer niet zo veel op Sepultura lijken dat je het een kloon kunt noemen, wat ik ook nog wel eens lees. De vergelijking met Soulfly vind ik echt grote onzin, men blijft Soulfly maar in één adem noemen met Sepultura terwijl het toch echt wezenlijk andere muziek is? De enige overeenkomsten zijn Max en de tribal invloeden.