Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Nile, Sinister, No Return, Ektomorf, en Myrskog
Op 11 oktober 2002 in Baroeg, Rotterdam
Een review door Arnoud
Voor dit concert was ik eigenlijk nog nooit in de Baroeg geweest voor een Death-Trash metal avondje, ik had er eigenlijk qua zaal geen goede verwachtingen over, ik dacht dat het wel zo'n klein rot zaaltje was met klote geluid, maar toch hadden mijn vrienden en ik er veel zin in. Waarom???

Nou dat zal ik proberen uit te leggen, ik wil wel zeggen dat het echt zo'n avond was waar je geweest had moeten zijn, dit valt niet na te vertellen. Er speelden 5 bands, ik kende er maar twee namelijk mijn absolute favorite band No Return uit Frankrijk mede omdat de bassiste de vriendin van mijn broer is. en natuurlijk Nile met hun rete harde nummers, maar ook kan ik onze natinale trots Sinister erg goed waarderen.

De avond begon met Myrskog, overigens die waren anderhalf uur eerder begonnen als aangegeven (dat hou je met kleine zaaltjes) daarom kon ik alleen de laatste twee nummers heb ik gehoord, klonk echter rete strak genoeg om maar een cd van te kopen bij de platenboer.

Na vijf minuten ombouwen (waarom moet dat in die ongezellige grote zalen toch altijd zo lang duren en hier niet?!!!) kwam Ektomorf. Nooooooooooit van gehoord, alleen had ik het gevoel dat ze uit die rook machines geen rook verspreiden maar slaap poeder, serieus het leek wel of iedereen staand aan het slapen was, overigens ik ook, maar ik stond in de voorste rij en kon dus lekker hangen op een paar biervaten, overigens een erg leuk en origineel idee voor de puazes tussen het ombouwen, want als je met goeie bands in de Baroeg bent en je staat eenmaal vooraan dan heb je geluk om moet je daar ook nooit meer weg gaan, want daar kom je nooit meer, jezus ik denk dat er 200 man in kan. en de beveiliging zei tegen mij dat er meer dan 450 kaartjes verkocht waren, maar toch niets viel me daar tegen, wat een sfeer en wat een rete straak geluid zeg (013 kan er serieus wat van leren, ook al is 013 ook tering goed) even verder over Ektomorf, klonk gewoon goed en tyfus hard zeg, ik kan er niks anders van maken, ik ken ze niet, maar als de cd een keer in de aanbieding is zal ik gaan kijken wat er op mijn pin pas staat.

Daarna was het tijd voor de allerbeste der allerbeste. De mannen van No Return en een lekker vrouwtje natuurlijk( de vriendin van mijn broer) wonende in Parijs in een klooster speelde voor het eerst in hun9 jarige geschiedenis buiten het klooster, wel ben ik in dat klooster vaak op vakantie geweest maar dat terzeide. Jezus Christus wat raggen die lui er lekker op los zeg. Helemaal niemand in de zaal kende ze, en ik had een shirt van ze aan ( wat nergens te krijgen tot in baroeg natuurlijk, er waren maar liefst 10 shirts te koop, en allemaal dezelfde hahaha) dus veel mensen vroegen van tevoren in het zaaltje wat ze konden verwachten, ik heb ze natuurlijk de hemel in geprezen, en na het concert kreeg ik van iedereen dik gelijk, ik voelde me zo goed, en No Return natuurlijk ook, ze vonden het zo goed allemaal, en het leukste moment was toen mijn aanstaande schoonzusje mij zag onder het optreden ik een kus van haar kreeg midden in een nummer, ik heb nog nooit zoveel metal fans naar mij zien kijken van hoe krijg je het voor elkaar omdat ik toch wel bij de jongere garde behoorde deze avond. Eindelijk was iedereen wakker geworden en klaar voor onze nationale trots Sinister.

Sinister klonk gewoon ook retegoed, net als alle bands die avond maar toch hadden ze wat speciaal, een vrouwelijke zangeres is natuurlijk in de commerciele metal wereld niet vreemd meer, maar jezus als je ze nog niet kent luister het eens, zo death als dat de metal klonk zo lief was de stem van de te knappe zangeres in de rust pauzes van de nummers, en ja hoor daar kwam het volgende nummer aan, en dan die grunt stem van haar weer, niet normaal gewoon, vergeleken met deze zangeres kan je de zangeres van kittie een tweede Britney noemen, na een kort optreden was het tijd voor de hoofd-act namelijk Nile.

Nile voor iedereen denk ik wel een goeie ouwe bekende, wat ik zo vet aan hun vind is dat ze al zo lang spelen en nog niet voor het wat grotere hebben gekozen, schitterend wat een show, hoe eng de zanger steeds keek, maar hoe veel blijdschap je er toch in zag, door het het leuke publiek, zo fijn allemaal, dit optreden is niet na te vertellen je moest er geweest zijn, en zoals afgesproken had mijn schoonzusje van No Return voor mij een gesprek na afloop geregeld met Nile en haar band No Return natuurlijk, maar wat was nou de verrassing alle bands zaten gezellig na afloop bij elkaar gezellig bier te drinken achter de schermen, ik kon mijn geluk niet op, ik heb met alle bandleden van alle bands samen op de foto geweest en we hebben een foto gemaakt met iedereen erop zelfs mensen van de Baroeg zelf, ik heb allemaal niet uitgebrachte cd-s gehad en posters en veeeeeeeeel t-shirts, na een uur de zaal weer ingegaan nog ff nagepraat de gitarist van Sinister wilde ff met me blowen, dat hebben we gedaan, en daarna snel weer naar huis rijden om vervolgens een klapband te krijgen nabij Gouda en 3 uur op de wgenwacht moeten wachten en uiteindelijk om half acht thuis te zijn, te douchen, en mijn pak aan trekken voor mijn werk en om 8 uur weer weg rijden, wat een kut einde was dat, maar wat een top avond.

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 15-10-2002 om 10:16u


damn jij lucky bastard :) wat vage spellingsfouten maar desalnietemin een goed review! wou dat ik ook kon :s geld sux

Reactie van DimmuSoldier op 15-10-2002 om 13:44u


ik was er ook bij, dus ik heb wel een paar aanmerkingen: de eerste band die speelde was niet Myrkskog maar Scarve, en de tweede band die speelde was niet Ektomorf maar Myrkskog en verder heb ik me die avond ook wel vermaakt :) kheb n plectrum van No Return en n drumstick van Nile dus ik was ook wel tevreden :)

Reactie van six-feet-under op 18-10-2003 om 12:24u


zo dat was je avondje wel hoor ik! een kus van de no return zangeres ;) jammer dat ik er niet bij was maar wel een retegoeie recensie! vooral sinsiter,no return en nile heerschen!