Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-07-2021

Ozzy Osbourne - Under Cover (DualDisc)
Jaar van release: 2005
Label: Epic Records
Ozzy Osbourne - Under Cover (DualDisc)
Eerder dit jaar verscheen van Ozzy Osbourne al de Prince Of Darkness boxset, waarin onder andere een cd met covers zat. Deze cd is nu los uitgebracht, want Ozzy is de beroerdste niet en weet ook dat zijn fans niet genoeg van hem krijgen (tenminste, dat denkt zijn vrouw in ieder geval). Voor de gelegenheid heeft Ozzy nog een paar extra covers opgenomen, waardoor deze cd misschien nog een beetje interessant is als je als grote fan de box al zou hebben.

Zoals wel vaker met cover cds, staan er leuke versies op, maar ook verschrikkelijke. Under Cover is niet anders. Misschien was het Ozzy's idee om zijn fans te introduceren aan bijvoorbeeld grootheden als The Beatles en King Crimson, maar met deze cd zal dat toch niet goed slagen. Dat Ozzy liefhebber is van het werk van John Lennon is wel te horen, want er staan 2 covers op van Lennon, en nog een van The Beatles. Echter, Ozzy's versie van de John Lennon klassieker Woman is nogal misselijkmakend. Probeert Ozzy hier nu overigens een vergelijking te trekken tussen Yoko Ono en Sharon Osbourne? Daar heb je deze cover niet voor nodig, Ozzy, want kijkers van The Osbournes weten toch wel wie bij jou thuis de broek aan heeft. 21st Century Schizoid Man (origineel van King Crimson) is gelukkig wat pittiger, maar net als alle covers op dit album erg ongeÔnspireerd. De discoklassieker Fire (misschien ken je het nummer zelf niet, maar de intro vast wel) wordt ook nog best vermakelijk neergezet, maar echt wat toevoegen aan het origineel doet het niet.

Deze cover-cd is overigens ook gelijk mijn eerste kennismaking met het "nieuwe" DualDisc formaat van Sony. Kant 1 is een cd, kant 2 is dvd. Duw de schijf dus met de goede kant naar beneden in je dvd speler, en je krijgt nog wat extra's. Nieuw is dit natuurlijk niet, want dit is door de jaren heen al wel vaker gedaan (ook zonder de benaming DualDisc). De dvd kant op dit album biedt nogmaals het hele album, maar nu in "enhanced stereo". Dat klinkt net iets beter op je superdeluxe hifi-set dan de cd versie. Ook staat er een videoclip op voor het nummer In My Life, en Dinner With Ozzy and Friends. Dat laatste zijn video-opnames van een diner van Ozzy, waarbij hij en zijn vrienden (o.a. MotŲrhead's Lemmy Kilmister) diverse herinneringen ophalen. Leuk om 's te zien, maar helaas is het gecensureerd en hoor je dus meer gepiep dan wat anders. Ook nieuw aan dit DualDisc formaat is het doosje. Dat is net iets anders dan een normaal cd-doosje. Je moet nu echt een knopje indrukken om het doosje open te maken. En nee, dat is niet echt handig.

Is het tijd voor Ozzy om met pensioen te gaan? Ja, want als hij alleen nog maar dit soort cds blijft uitbrengen en zich op tv voor lul laat zetten gaat zijn status van "prince of darkness" toch echt naar de knoppen.

Tracklist:
1. Rocky Mountain Way
2. In My Life
3. Mississippi Queen
4. Go Now
5. Woman
6. 21st Century Schizoid Man
7. All The Young Dudes
8. For What It's Worth
9. Good Times
10. Sunshine On Your Face
11. Fire
12. Working Class Hero
13. Sympathy For the Devil
14. Changes (met Kelly Osbourne. bonustrack)

Score: 50 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 29 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van trooper op 29-11-2005 om 22:07u

Hij heeft toch een goeie strategie om toch niet de meest irritante sukkel te zijn: hij is getrouwd met een nog irritanter mens

Reactie van trooper op 29-11-2005 om 22:09u

BTW ik heb wel respect voor wat ozzy in het verleden heeft gedaan voor de metal/hardrock wereld. Als die reality soap er nu niet was gekomen en sharon haar bek niet zo veel had opengedaan...

Reactie van kiske op 01-12-2005 om 15:29u

Tja... mij maakt het niet uit wat ozzy nu nog maakt. Voor mij is en blijft hij 1 van de grootsten van de metal wereld! Zonder Ozzy betwijfel ik of er ook metal had bestaan. En tja... ook de beste maakt wel es een kut plaat!!!