Pit
Enquête

Als jouw tijd gekomen is, welk lied wil jij dan graag tijdens jouw uitvaart gedraaid hebben?

A Fine Day To Die – Bathory
À Tout Le Monde – Megadeth
Ace Of Spades – Motörhead
Believe – Savatage
Beyond The Realms Of Death – Judas Priest
Blackbird – Alter Bridge
Cemetery Gates – Pantera
Don't Fear The Reaper – Blue Öyster Cult
Dust In The Wind – Kansas
For Whom The Bell Tolls – Metallica
Free Bird – Lynyrd Skynyrd
Glory To The Brave – Hammerfall
Hallowed Be Thy Name – Iron Maiden
He Is – Ghost
Highway To Hell – AC/DC
How You Gonna See Me Now – Alice Cooper
Memories – Within Temptation
My Immortal – Evanescence
November Rain – Guns N' Roses
Runes To My Memory – Amon Amarth
Silent Lucidity – Queensrÿche
Stairway To Heaven – Led Zeppelin
Still Loving You – Scorpions
The Spirit Carries On – Dream Theater
een ander uitvaartslied, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 januari:
 • Bismut en Pande
 • 27 januari:
 • Epica, Apocalyptica en Wheel
 • For I Am King en Another Now
 • 28 januari:
 • Asphyx, Graceless en Necrotesque
 • For I Am King en Another Now
 • Into The Void festival
 • Life Of Agony en Prong
 • Prophecy Of ASAG, Schwarzstern, Von Mollestein en Egeria
 • 29 januari:
 • Alestorm, Gloryhammer, Wind Rose en Rumahoy
 • Epica, Apocalyptica en Wheel
 • Metal Matinee: Thrash Attack
 • 1 februari:
 • Bullet For My Valentine, Jinjer en Atreyu
 • Life Of Agony en Prong
  26 februari:
 • Heidevolk en Baldrs Draumar
 • Turmion Kätilöt
 • Wardruna
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 39
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 68
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 53
 • Matthew Heafy (Trivium) - 37
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 46
 • Tom Keifer (Cinderella) - 62
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 47
 • Wouter Huitema (Devious) - 40
Concertreview

Ozzfest
Op 1 juni 2002 in Goffertpark, Nijmegen
Een review door DaKonium
Ozzfest

Op 1 juni was het dan zover, het rondtrekkende festival van Ozzy Osbourne stond voor het eerst in Nederland, op de plek waar twee jaar geleden nog Dynamo Open Air werd gehouden.Ik kwam om half twaalf aan op de Goffert, en raakte daar meteen iedereen met wie ik was kwijt. De eerste band die speelde was Drowning Pool, ze speelden wel goed op zich, niet mijn favo band maar wel een goeie set neergezet, de pit was ook lekker hard, enthousiast publiek, enthousiaste band, heel lekker om de dag mee te beginnen.

Daarna een beetje over het terrein lopen zoeken naar de andere mensen, en kwam zo in de tent-stage terecht waar ik een deel van het optreden van Otep heb mogen aanschouwen, maar omdat de muziek me niet echt boeide en het veel te warm was in de tent ben ik maar teruggelopen naar Ill Niño, om te wachten op After Forever. Ill Nino is dus precies zoals ik van ze verwacht had, een net-niet band qua muziek (de goede bands kwamen later pas), maar ook zij speelden lekker.
After Forever speelde jammer genoeg ook in de tent, die veel te klein (die vrienden waar ik mee was zeiden dat ze iets later dan ik kwamen en helemaal niet naar binnen kwamen en dus niks gezien hadden) en veel te warm was. After Forever kwam veel beter over dan ik veracht had, de muziek die me op cd niet zo kan boeien klonk live wel interessant, en ondanks dat de pit een meter of 30 voor me was heb ik staan genieten.
Daarna was het qua bands een beetje rustig, een keuze tussen Kittie en Wyked Mystic. Ik besloot via de metal-markt naar Kittie te lopen en als dat niks was naar Wicked Mystic te gaan. De metalmarkt was leuk, had graag een paar Iron Maiden lp's gekocht, maar om nou de hele dag met zo'n plaat te zeulen is ook niks.
Kittie viel bar tegen. Het geluid was bagger, de bas stond zo hard dat de rest niet te verstaan was, en de muziek klonk dan ook uitermate kut. Gezien het aantal toeschouwers was ik niet de enige die er zo over dacht. Net toen ik naar Wicked Mystic wou lopen kwam ik mijn verloren maten tegen, die Kittie ook bagger vonden. Van Wycked Mystic hebben we alleen de laatste twee nummers gezien, de eerste een acoustisch dingetje, gevolgd door een muzikaal in orde zijnde cover van Iron Maiden - Iron Maiden.

Daarna hebben we een uur lang een beetje rond gelopen, niet speciaal een band gezien maar relax de biertent verkend, en toen naar Within Temptation gegaan. Ikzelf had liever Callenish Circle gezien, maar ik had geen zin om iedereen weer kwijt te raken en ben maar mee naar Within Temptation gegaan. Net als After Forever kan ook deze muziek me niet echt boeien op cd, maar ook deze band kwam live uitermate goed over. Het decor werd gesierd door drie 'bomen met punten' zoals een gozer achter me opmerkte, en het laatse nummer, Ice Queen, werd opgevrolijkt door een mega-hoeveelheid witte snippers papier die de lucht in werden geslingerd. Een paar nummers lang kwam de zanger van Orphanage meegrunten, samen met de sopraan van Sharon klonk het goed afwisselend.

Daarna hadden we het idee ff snel wat te eten en naar voren te sprinten voor Slayer, maar de rij was zo lang dat het eerste nummer, Disciple, al was begonnen toen wij ons achteraan het onmetelijke publiek sloten en langzaam een weg naar voren baande. Slayer, met Dave Lombardo (!!), speelde een redelijk te voorspellen setlist. Een goede mix van oude (Angel Of Death, South Of Heaven, Postmortem) en nieuwe (Bloodline, Warzone, Payback) nummers. Dit was de eerste keer dat ik Slayer live zag, maar zeker niet de laatste. Vooral Tom Araya kwam heel goed op me over. Na Slayer nog verder naar voren gegaan voor Tool. Tool speelde, op de reacties van het publiek afgaande, heel goed, de zanger kwam rood-grijs geverfd het podium op en dat deed het dus goed. Tool kende ik niet echt en de muziek die ik kende kwam niet heel goed over, en zo was het ook op Ozzfest. Leuk voor de mensen die er van houden, maar aan mij niet besteed.

En daarna de klapper van de avond, Ozzy fucking Osbourne. Ik had het geluk midden in de pit te staan, zodat ik alles goed kon zien, horen en voelen en serieus, ik heb nog nooit zo genoten tijdens een concert als tijdens Ozzy. Ozzy zelf ook geloof ik. Hij rende maar heen en weer met waterpistolen en te klappen en zwaaien, iedereen had er lol in. Het dolenthousiaste publiek werd getrakteerd op Black Sabbath klasiekers als Iron Man en War Pigs en Ozzy nummers zoals Crazy Train en Mamma I'm Coming Home. Zakk Wylde speelde een geweldige solo van minstens een kwartier, waarbij hij achter zijn rug speelde, met z'n tanden, met z'n tong, het kon niet op.

Daarna doodmoe naar huis gegaan, maar het was elke cent waard. Volgend jaar weer??!!

Pitfest

Reactie van Een_Metalfan op 15-06-2002 om 07:00u


Je hebt geluk dat je er kon zijn. De datums na Nederland waren allemaal gecancelled wgens ziekte van Zakk Wylde. Kipman

Reactie van erwin_r op 17-06-2002 om 08:36u


Callenish Circle heeft haar belofte waar gemaakt om prijzen te verloten onder degenen die op hen hadden gestemd. Ik ben Patrick en kornuiten dan ook dankbaar voor de door hen gestuurde "Flesh Power Dominion" CD. Thanx mates! ;-)

Reactie van Een_Metalfan op 18-06-2002 om 06:06u


koosleuterloos@hotmail.com zo noemt Dakonium zichzelf die een klote recensie (mag je zo niet noemen) schrijft! Dan weet iedereen wat voor gozer je voor je hebt! Een enorme Sjap dus!! Tering man! Typische ontevreden nederlander benje! Verwend rotjoch!!

Ozzfest was echt een te gek festival! Met Nomen als een van de beste bands!!! Anoniem.

Reactie van DaKonium op 21-06-2002 om 09:52u


Jongen, ten eerste heb ik nergens gezegd dat het een kutfestival was, Iik heb nog nooit zo'n vet festival meegemaakt als ozzfest. Goed, ik zei wat over de te kleine tent bij After Forever, maar dat die te klein was duidt gewoon een een opkomst die groter was dan verwacht. Mooi toch? En het geluid van Kittie was gewoon slecht, dat kan jij ook niet ontkennen. net zomin als je kan ontkennen dat er niet veel mensen stonden. Dat ik WT en AF op cd niet vind boeien heeft toch niks met de recensie te maken? Ik heb er bij beide neergzet dat ik het geweldige optredens vond, wat ik ook echt meen. Over de andere bands, ik wist van tevoren dat ik die niet supergoed zou vinden (op Ozzy en Slayer na dan), maar ook daar heb ik geprobeerd subjectief te blijven en het optreden te beoordelen op het geleuid, de band en de reacties van het publiek (waarvan de meerderheid de muziek wel goed vind). Lijkt mij een goede graatmeter toch? Als je echt lef heb kom je nou met argumenten, en plaats je een mailadres in die post ipv die van mij erin te zetten. Of schrijf zelf een betere recensie, je bent vast veel beter dan ik. Groetz, DaKonium.

Reactie van Svenson op 18-11-2002 om 13:40u


Je hebt bijna alleen bands op de mainstage bekeken! Ik was er ook en heb veel tijd doorgebracht in de tent, waar Soil, Otep en American Head Charge toch echt regeerden. Maar ik ben het met je eens.............SLAYER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reactie van Een_Metalfan op 06-01-2003 om 14:19u


Ik was d'r ook, en het was echt ONGELOOFELIJK GOED!!!!! Vooral ill nino,American head charge,dreadlock pussy,within temptation,Slayer,Kittie,Drowning pool (R.I.P. voor David)

Reactie van Een_Metalfan op 22-04-2003 om 21:49u


ozzfest was gaaf! heb nog nooit zo'n vet festival meegemaakt! En slayer als beste band!

Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.