Kerry King in Muziekcentrum Enschede
Enquête

Wat is jouw favoriete Metallica-song?

72 Seasons
Battery
Blackened
Creeping Death
Enter Sandman
Fade To Black
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Hardwired
Lux Æterna
Master Of Puppets
Nothing Else Matters
One
Orion
Sad But True
Screaming Suicide
Seek And Destroy
St. Anger
The Day That Never Comes
The Four Horsemen
The Unforgiven
Until It Sleeps
Welcome Home (Sanitarium)
Whiplash
een andere Metallica-kraker, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    19 april:
  • Dear Mother
  • Electric Eel Shock en Dikke Dennis & de Røckers
  • Martyr
  • Roadburn festival
  • Subsignal en powerized
  • The Warning
  • Wishbone Ash
  • 20 april:
  • FM
  • Marduk, Origin en Doodswens
  • Metal Battle finale
  • Roadburn festival
  • The Exploited
  • 21 april:
  • Dear Mother en Another Now
  • Pestilence, Carnation en Bodyfarm
  • Roadburn festival
  • 23 april:
  • Lord Of The Lost, The Raven Age en Empire Of Giants
  • Vanaheim, Xoan en End Of The Dream
  • 24 april:
  • Dragged Under
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • Ohrima en Espirit d'Escalier
  • 25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
    19 mei:
  • I Prevail en Kid Bookie
  • Ingested, Fallujah, Volvodynia en Mélancolia
  • Masters Of Reality
Kalender
Vandaag jarig:
  • Bob Rock (producent) - 70
  • Markus Eurén (Moonsorrow) - 46
  • Ruud Jolie (Within Temptation) - 48
  • Tony Martin (Black Sabbath) - 67

Vandaag overleden:
  • Bryan Ottoson (American Head Charge) - 2005
  • Dan "Cernunnos" Vandenplas (Enthroned) - 1997
  • Rob Clayton (Hallows Eve) - 1992
Interview

Obscenity
Met Hendrik Bruns
Door Lana
Geplaatst in oktober 2006
Afgelopen zomer heeft de Duitse Obscenity weer van zich laten horen middels een nieuwe en compromisloze cd, Where Sinners Bleed. Hoewel Obscenity al heel wat jaartjes meedraait is de band echter onbekend bij het grote publiek. Wellicht gaat dat met Where Sinners Bleed veranderen, daar dit geen album is om over het hoofd te zien, als je death metal ademt. Tijd voor een gesprekje dus. Maar door het warme weer en de commotie rondom de wereldkampioenschappen voetbal heeft het allemaal wat langer moeten duren. Desalniettemin heeft gitarist Hendrik Bruns zich nu dan alsnog gemeld, en hier is zijn relaas.

Obscenity

Hallo, beste lezers van Metalfan. Hier ben ik dan, nu het allemaal weer een beetje rustig is geworden, in ons aller Duitsland. Ja, dat was flink heavy, de afgelopen zomer, maargoed, nu is de gekte gelukkig weer gaan liggen. Alleen zie je de Duitse vlag nog echt overal. Op huizen, op auto's, in de tuinen...je kan het zo gek niet verzinnen. Ja, je kan wel merken dat wij ook met het behalen van de derde plaats erg blij zijn geweest.
Normaal gesproken interesseert voetbal mij eigenlijk niet zo. Maar als er zich een wereldkampioenschap aandient, dan probeer ik toch wel elke belangrijke wedstrijd mee te pikken, en zeker als de duisters moeten spelen. Mijn zoontje is daarentegen wel helemaal wild van voetbal.

Van voetbal naar muziek...
Ah, dus je vond onze nieuwe cd dus wel te pruimen [zacht uitgedrukt, red]? Nou, thanx, daar zijn wij erg blij mee. We krijgen sowieso alleen relaxte en positieve reacties op Where Sinners Bleed. Dat is natuurlijk mooi. Al helemaal omdat het 4 jaar heeft geduurd voordat we weer een nieuw album gingen maken, want Cold Blooded Murder stamt uit 2002. Weet je, na die release zijn we flink gaan touren en waren we de tijd een beetje vergeten, om heel eerlijk te zijn... en begonnen 2 jaar geleden toch maar even met het schrijven van nieuwe nummers. Aan de andere kant hebben we ook families. Vrouwen, kinderen. Die mogen en willen wij ook niet vergeten, dus dan moet je je tijd delen. En dat is beslist niet makkelijk.

Obscenity - Where Sinners BleedNee, zo heeft de labelswitch niks te maken met de lange tijd tussen de twee cd's, want we hebben Morbid Records pas na de opnames van Where Sinners Bleed vaarwel gezegd. Pas toen begonnen we er echt over na te denken, dat er dingen toch maar eens moesten veranderen, na zoveel jaar samenwerking. De release van Where Sinners Bleed zou in augustus 2005 plaats moeten vinden, maar het werd zo dat we in oktober pas de studio in konden, wegens allerlei organisatorische problemen waar Morbid Records mee kwam aanzetten. Dus toen besloten wij toch maar eens rond gaan kijken voor andere mogelijkheden om ons album te kunnen uitbrengen.
We hebben in het verleden al van Armageddon Music gehoord. Het is een metal- en thrash-label, dus we dachten misschien kans te maken om er de eerste death metalband te worden. En ja, uiteindelijk kregen wij de deal. Overigens is Armageddon Music in Hamburg gestationeerd, en dat is niet ver van ons eigen onderkomen. Dat kwam behoorlijk goed uit en speelde ook mee in de labelkeus. Bovendien kennen wij Sabina van Armageddon, ze is een goede promotiedame en bovendien goed bekend onder de juiste mensen.

Underdogs
Wat de vinyluitgave van ons nieuwe album betreft, die zal er hoogstwaarschijnlijk niet zijn. Morbid Records deed dat wel, maar dat komt omdat Morbid maar een kleine en met name underground label was, en mensen in die kringen hechten een bepaalde waarde aan vinyl. Maar Armageddon is veel meer gericht op promotie en digipacks. En wat mij betreft is dat een betere keuze ook. Ik ben persoonlijk ook geen vinylfreak ofzo. Ik vind cd's leuker en praktischer.
Ik hoop dus dat er geen verzamelaars gaan huilen, nu er geen vinylversie van Where Sinners Bleed komt, haha.

Hoewel dat underground gedoe wel een beetje bij ons past, want ondanks dat we al een hele tijd bestaan, zijn we nooit echt bekend geweest. Dat “probleem” werd door Morbid Records helaas in stand gehouden en eigenlijk wil ik het er al niet eens meer over hebben. Ik haat dat onderwerp. Niemand wist precies hoe het kwam, maar het was overduidelijk te wijten aan de slechte promotie die wij kregen. Kijk, als je als label niet in staat bent om te adverteren, zal geen metalhead van de komst van een nieuw Obscenity album weten. Als je als label geen cent kan neerleggen voor een advertentie in een winkel of een vooraanstaande metaltijdschrift, zullen slechts weinigen informatie krijgen en hoeven wij uiteraard op niet al te veel respons te rekenen. Dus dan maar op eigen kracht zielen werven.

Werkproces
ObscenityDat begint uiteraard met het schrijven van goede nummers, haha. Nou, dat gebeurt eigenlijk altijd op dezelfde manier. Jens of ik komen met de ideetjes voor wat riffs en nemen ze mee naar de oefenruimte, waar drummer Marc zijn best doet om daar wat te gekken drumpartijen overheen te spelen. Vervolgens gaan we alles verder uitwerken, uitbreiden, nachten wakker liggen en er over piekeren.”Hoe slaan we een brug van dit naar dat...”. Altijd er maar mee bezig zijn tot het resultaat bevredigend is. Vervolgens nemen we het op in onze kleine studio en neemt Olli (Oliver Jauch, vocals, red) dat mee naar huis, waar hij dan teksten gaat schrijven. Olli is onze vaste tekstschrijver. Hij is daar goed in, hoewel hij na zeven cd's ook op een gegeven moment even niet wist waar hij over moest verhalen. Dus voor het eerst heeft hij wat gore- thema's aangesneden. Nood breekt wetten, hahaha. Maar Olli heeft ook wel eens over persoonlijke dingen geschreven. Het nummer Cold Blooded Murder gaat over het incident waar de broer van zijn vrouw bij betrokken was. Hij is in een discotheek doodgestoken door een onbekende man, toen hij een paartje maakte met een buitenlands meisje. Er waren wat problemen ontstaan en toen kreeg hij een mes in zijn rug. De dader is nooit gepakt...
Ja, en als de teksten er zijn, verzorgen wij nog een finishing touch middels onze eigen geluidjes, en that's it. Een cd is geboren.

We hebben Where Sinners Bleed in Soundlodge studio in Rhauderfehn opgenomen. We zijn daar nu dus voor de derde keer geweest, en dat moet, neem ik aan, wel wat zeggen. We waren er vier weken aan de slag voor de opnames, de mix en de mastering van de cd, en hadden echt al onze tijd helemaal opgebruikt aan werkzaamheden. Als gitaarspeler vind ik wel dat de gitaren wel wat harder mochten knallen, maar we zijn uiteindelijk erg tevreden met het eindresultaat. Het hele proces was ook uiterst relaxt en harmonieus. We mogen niet klagen. En over de reacties van de media zeker niet, want Where Sinners Bleed krijgt tot dusver alleen maar positief respons. Sommige reviews kun je trouwens op onze homepage lezen, het adres daarvan is www.obscenity.de.

Taboes
Oliver bepaalt de thema's van het album, waar hij over wil/kan schrijven en zingen. Meestal zijn het maatschappelijk -kritische teksten, of teksten over fantasy, of gore. Veel bands schrijven tegenwoordig over religies en politiek, maar mijn mening is dat deze thema's niet in de death metal thuis horen. Je kan natuurlijk op tekstueel gebied zo ver gaan als je zelf wilt, maar in deze thema's schuilen taboes.
Onze albums, en dus ook Where Sinners Bleed zijn zeker geen conceptalbums ofzo. Er staan losse nummers op die elk een eigen weg gaan. Wij maken muziek puur voor de lol en entertainment, we hebben niet de intentie mensen tekstueel iets aan te smeren.

Tourstories
Nee, zoals het er nu naar uitziet zal er geen promotietour voor Where Sinners Bleed komen, tenzij jij een aanbod voor ons hebt, haha! Maar we gaan wel wat festivals afreizen om de nieuwe nummers aan het publiek te presenteren. Overigens hebben wij al enkele keren in Nederland gespeeld. Heb je ons toen niet gezien ofzo, haha?
Nee, zo staan wij van de zomer bijvoorbeeld op Wacken Open Air. Armageddon Media leeft op goede voet met de Wacken- organisatie dus het was voor ons deze keer niet moeilijk om op de bill te komen.
Wij spelen overigens niet voor het eerst op Wacken, we hebben er in 2003 al gespeeld. In de tentstage om 2 uur 's middags. Het was er godverdomme 45 graden! We zweetten als otters, niet normaal meer. Dit jaar spelen we ook weer in de tent, maar dan om kwart voor 12 's avonds. Dat wordt het betere werk qua temperaturen, en we gaan nog een lichtshow krijgen ook.

Obscenity

Als wij on the road zijn, maken we altijd wel wat mee of gebeurt er weer wat. Zo waren we in Zwitserland met de No Mercy tour, en na het optreden keerde ik naar de tourbus terug om te gaan pitten. En wat zie ik? Ligt een kerel van Deströyer 666 in mijn bed, een meid te wippen..!!!
Verder is ons optreden in Polen afgelast toen wij er aan kwamen, vanwege de weersomstandigheden. We kwamen 's avonds aanrijden en het was inderdaad erg bewolkt en stormig weer. Toen we aankwamen en uitstapten zagen wij dat mensen bezig waren met het podium af te breken. Aanvankelijk dachten wij dat we de dag verward hadden of te laat waren. De organisatie van het festival was ook in geen velden te bekennen. Maar toen werd er tegen ons gezegd dat het festival werd afgelast wegens het extreme weer van die dag.
Helaas hebben wij tot dusver nog niet buiten Europa kunnen spelen. We hadden wel wat kansen gehad om in VS te op te treden, maar als het puntje bij paaltje kwam, kwam er elke keer iets tussen...

Paps
Maar al met al kan ik wel concluderen dat wij erg content zijn met de gang van zaken nu. We hebben een sterk nieuw album als wapenfeit, en wat shows te spelen, en nu wordt het ook tijd om flink aandacht aan het prive-leven te schenken. Sommigen van ons hebben vrouwen en kinderen, en we hebben allemaal een baan. Ja, we moeten dus altijd een goede middenweg vinden tussen het prive-leven en het leven van een muzikant. Soms zijn mijn zoons niet blij met het feit dat ik hele weekenden moet optreden, of 10 dagen weg ben voor muziekzaken. Maar tegenwoordig gaan ze er goed mee om. Ze vinden het zelfs erg gaaf dat paps op de planken staat en coole death metal muziek speelt, haha.
En de muziek spelen zullen wij ook altijd blijven spelen. Geen compromissen, dus verwacht van ons geen slappe hap. We doen wat we leuk vinden en geven geen reet om wat anderen er van vinden.
Dus stay obscene!

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Zoeken
    19 april:
  • A Neverending John's Dream - Coming Back To Paradise
  • Alicate - Heaven Tonight
  • Antagonyze - Interpretations Of The Unknown Wilderness
  • Atræ Bilis - Aumicide
  • Dool - The Shape Of Fluidity
  • Haust - Negative Music
  • Loch Vostok - Opus Ferox II - Mark Of The Beast
  • My Dying Bride - A Mortal Binding
  • Mære - ...And the Universe Keeps Silent
  • Nuclear Tomb - Labyrinthian Terror
  • Quantum - Down The Mountainside
  • Seeyouspacecowboy - Coupe De Grâce
  • Tomorrow's Rain - Ovdan
  • Uragh - Maelstrom
  • 22 april:
  • Coffin Curse - The Continuous Nothing
  • Obscurial - Heretic
Pitfest

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.