Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

09-08-2020

Lindemann - Skills In Pills
Jaar van release: 2015
Label: Warner Music

Lindemann - Skills In Pills

Sinds Rammstein in 2013 de eerste dag van Wacken afsloot, is het erg stil geweest rondom de Duitse machine. Echter is deze pauze niet voor iedereen een periode van relaxen, bijslapen en het laten behandelen van brandwonden. Zo bracht gitarist Richard Z. Kruspe eind vorig jaar al een album uit met zijn zijproject Emigrate en bundelde zanger Till Lindemann zijn duistere gedichten samen in het meesterlijke en zeer geestige In Stille Nachten.

Voor Lindemann was hiermee de creatieve koek nog niet op. Met Skills In Pills levert hij, samen met multi-instrumentalist en Hypocricy-frontman Peter Tägtgren, zijn eerste solo-album af. Nu was Kruspe's plaat vooral een experiment in verschillende muziekstijlen. Lindemann zoekt vooral het experiment op in Engelstalige teksten.

Het blijft vreemd om Lindemann in het Engels te horen. Met Rammstein heeft hij zich in het verleden uiteraard aan het Engels gewaagd met Pussy en Depeche Mode-cover Stripped, het klonk echter wel vaak onwennig met dat dikke Duitse accent. Ook voor Skills In Pills is het moeilijk om dit accent te negeren en is het vaak van een hoog "Get to the choppa"-niveau. Hierdoor is het vaak wat komisch, zeker in combinatie met de gebruikelijke perversiteit van de teksten. Of dit de bedoeling was, weet ik niet, maar ik kan mijn lach moeilijk onderdrukken als ik hoor hoe Lindemann "I have six kids, and I don't like it" zingt in Praise Abort.

Muzikaal staat Skills In Pills als een huis. Tägtgren bewijst zich andermaal als een muzikaal genie en Lindemann heeft er goed aan gedaan om met hem samen te werken voor deze plaat. De muziek is hard, groots en bombastisch en klinkt eigenlijk gewoon als Rammstein. Ik betwijfel of dit materiaal ooit live vertolkt zal worden, maar het zal ongetwijfeld goed werken in de grote zalen. Voeg een vlammenwerper toe en je bent praktisch klaar.

Met name de uiterst sinistere titeltrack en het loodzware Fat zijn absolute hoogtepunten van het album.De verrassende semi-ballad Yukon en het uptempo Cowboy, met zijn irritant aanstekelijke keyboardriedeltje, verdienen eervolle vermeldingen. Ladyboy, Home Sweet Home en Golden Shower komen niet helemaal lekker uit de verf, maar zijn wel oerdegelijk en zwakken de rest van de plaat amper af.

Ondanks het feit dat het experimentele gebruik van Engelstalige zang niet helemaal geslaagd is, is Skills In Pills een uitstekende plaat geworden. De muzikale kundigheid van Tägtren draagt het album en de poëtisch geladen vunzigheid van Lindemann maakt het af. Door de vertrouwde sound is het een prima zoethoudertje totdat Rammstein weer aan nieuw materiaal gaat werken.

Tracklist:
1. Skills In Pills
2. Ladyboy
3. Fat
4. Fish On
5. Children Of The Sun
6. Home Sweet Home
7. Cowboy
8. Golden Shower
9. Yukon
10. Praise Abort
11. That's My Heart

Score: 78 / 100

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 26 juni 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Rob op 26-06-2015 om 11:28u

Ben erg benieuwd naar deze plaat! Ik hou hier wel van.....

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Een Metalfan op 26-06-2015 om 23:20u

een uitstekende plaat en dan maar 78 punten geven??????

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van nobody op 27-06-2015 om 01:32u

Waarom worden er geen cd's van Vulvectomy gerecenseerd?

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Ferry op 27-06-2015 om 10:52u
Score: 50 / 100

Hihi, ik heb vieze woordjes geleerd in een andere taal. Zo komt Lindemann hier helaas over; als een kind van tien wat voor het eerst een Engels woordenboek in handen krijgt. Tel daarbij een tenenkrommend slecht accent op en deze plaat werkt vooral keihard op mijn lachspieren. Jammer voor Tatgren, maar zijn muziek kan deze plaat voor mij niet meer redden. Gauw maar een nieuwe Rammstein maken die dit misbaksel snel doet vergeten.

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Een Metalfan op 27-06-2015 om 12:07u

prima verwoord Ferry hele slechte plaat dit.beetje puberale smeerpijperij

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van appie op 27-06-2015 om 13:50u

Op youtube begint de playlist van dit album met ladyboy en ik was er ook gelijk klaar mee , vieze ranzige homo erotische smeerpijperij die het alleen in de homo scene goed zal doen.
Elke zichzelf respecterende vent zou hier toch de neiging moeten krijgen om te kotsen, ik in ieder geval wel.

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Kees op 30-06-2015 om 23:23u
Score: 85 / 100

Duits had wellicht beter geweest, maar dan had het een heel ander album geworden. Het puberale vind ik wel lachwekkend en ik vind het een goede cd. Het is uiteraard geen Rammstein, maar slecht vind ik het zeker niet, vooral de teksten en woordspelingen. Toch goed gedaan voor een Duitser. Ik snap best dat sommigen het minder goed vinden, maar wat dat met "vieze ranzige homo erotische .... etc." te maken heeft? Dat zegt meer over wie dat schrijft of schrijven, dan over het album. Go on Lindemann !

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van appie op 01-07-2015 om 21:04u

Ik weet wel dat het Rammstein vooral om het provoceren te doen is maar veel van hun teksten zijn wel erg ranzig kees

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Erik op 03-07-2015 om 16:36u
Score: 30 / 100

Ik kan me niet voorstellen dat iemand die ouder is dan pakweg een jaar of 14/15 dit echt goed vind! Jammer van de muziek overigens want die had op een nieuw album van Pain wellicht beter gepast met uiteraard de zang van Peter en niet die puberale onzin van Lindemann.

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van - op 04-07-2015 om 12:18u

Gewoon niet al te serieus nemen. Of je vindt 't goed/grappig, of niet.
Ik betwijfel dat Lindemann zelf bloedserieus is op/over deze plaat.

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Lul op 05-07-2015 om 12:19u
Score: 70 / 100

Muzikaal vaak ijzersterk, ik ben ook dol op geilbekkerij, dus ook dat weerhoudt mij niet om een hoog cijfer te geven. Maar toch, dat accent...in het Duits had ik het prettiger gevonden. Deutsche porno ist immer geil!

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Kees op 31-07-2015 om 17:41u
Score: 90 / 100

Ik ben 53 en vind het een heerlijke plaat. Ik blair volop mee (als ik alleen thuis ben).

Lindemann - Skills In Pills
Reactie van Rein op 25-09-2015 om 15:07u
Score: 85 / 100

Inmiddels de nodige rondjes gedraaid en ik vind het een superplaat. Vette songstructuren en de stem van Till als extra instrument. De teksten moet je niet serieus nemen, kan er soms echt wel om lachen. Ja, als dit een voorbode is vsn de nieuwe Rammstein dan ben ik heel tevreden!!