Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Nashville Pussy - Ten Years Of Pussy
Jaar van release: 2015
Label: SPV / Steamhammer Records
Nashville Pussy - Ten Years Of Pussy
Ik zal het niet ontkennen. Ik luister best graag naar Nashville Pussy, maar ik zie de band liever spelen. Iedereen die de groep kent, weet namelijk dat zanger Blaine Cartwright twee aantrekkelijke dames om zich heen heeft verzameld (waaronder zijn vrouw), die live het nodige oog-vertier brengen. Dat echter niet alleen, een zweterige en dampende concertzaal is bij uitstek de juiste plek waar deze vuige, Texaanse rockmachine tot zijn recht komt. Want de enthousiaste mix tussen Motorhead en AC/DC imponeert op plaat bij lange na niet zoveel als het live doet. Met de dubbelaar Ten Years Of Pussy laat de band dit zelf ook horen.

Op schijf een is het beste materiaal te horen wat Nashville Pussy de afgelopen tien jaar heeft gecreëerd. Wie houdt van een vrolijke dosis sex, drugs en rock 'n roll, verpakt in een catchy jasje, zit goed. Met nummers als Come On Come On, Rub It To Death en I'm So High is het makkelijk om in een feeststemming te komen. De groep heeft patent op eenvoudig in het gehoor liggende tracks met simpele songstructuren, die je meteen vanaf het eerste moment mee kan zingen. Hierin ligt de kracht van de groep, maar eveneens ook de zwakte. De tracks gaan bijzonder snel vervelen, waardoor een heel album voor mij een lange zit is. Daarbij komt dat de rauwe en schreeuwerige stem van Blaine Cartwright na verloop van op de zenuwen gaat werken.

Hoe anders is dat live, waar hij juist een van de sterkste schakels van de groep is. Met zijn niet aflatende enthousiasme brengt hij de nummers vol inzet en overgave. Het bijgevoegde concert op het tweede schijfje is dan ook een genot om aan te horen en trekt je zo mee in de feestsfeer. De gezonde dosis ongeremde energie en de power die de band tentoonspreidt, werkt zo aanstekelijk dat de tracks live veel beter tot hun recht komen. Daarbij is het materiaal zo opgenomen dat je het gevoel hebt dat je er middenin staat, wat natuurlijk het ideale uitgangspunt van een live-release is.

Nashville Pussy is dan ook een liveband pur-sang en zet elke concertzaal met gemak op zijn kop. Het is dan ook niet voor niets dat Lemmy deze band prijst als ideale opener van een optreden. Ook het studiomateriaal weet altijd te vermaken, maar mist net iets teveel glans om dit blijvend te doen. Voor wie niet bekend is met deze groep is deze dubbelaar dus een prima kennismaking en voor de fans zijn vooral de livetracks van toegevoegde waarde.

Tracklist:
CD 1 - Best Off
1. Come On Come On
2. Rub It To Death
3. I'm So High (feat Danko Jones)
4. Going Down Swining
5. Before The Drugs Weare Off
6. Hate And Whisky
7. The South's To Fat To Rise Again
8. Pussy Time
10. Pillbilly
11. Why Why Why
12. Up The Dosage
13. Lady Jezus (feat Lemmy Kilmister)
14. Ain't Your Business
15. Good Night For A Heart Attack
16. Stone Cold Down

CD 2 - Live In Nothingham
1. One Way Down
2. Nutbush City Limits (feat Ron Heatman)
3. Struttin' Cock
4. Late Great USA
5. Go Motherfucker Go
6. You're Going Down

Reviewer: Marcel
Toegevoegd: 17 mei 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nashville Pussy - Ten Years Of Pussy
Reactie van Een Metalfan op 17-05-2015 om 23:06u

niet leuk.