Enquête

Wat is jouw favoriete song uit het jaar 1982?

Accept – Fast As A Shark
Accept – Princess Of The Dawn
Anvil – Metal On Metal
Asia – Heat Of The Moment
Golden Earring – Twilight Zone
Iron Maiden – Hallowed Be Thy Name
Iron Maiden – Run To The Hills
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Judas Priest – The Hellion/Electric Eye
Judas Priest – You've Got Another Thing Comin'
Kiss – I Love It Loud
Manowar – Battle Hymn
Mercyful Fate – A Corpse Without Soul
Metallica – Hit The Lights
Motörhead – Iron Fist
Picture – Lady Lightning
Rainbow – Stone Cold
Rush – Subdivisions
Scorpions – Blackout
Survivor – Eye Of The Tiger
Vandenberg – Burning Heart
Venom – Black Metal
Whitesnake – Here I Go Again
Y&T – Forever
een andere kraker uit 1982

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 22-10-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andy Cairns (Therapy?) - 58
  • Ben Sotto (Heavenly) - 43
  • David Coverdale (Whitesnake) - 72
  • Frank Ferreira (Helstar) - 58
  • Jeremiah Riley (Lucifixion) - 46
  • Rhett Forrester (Riot)† - 67
Review

Zodiac - Sonic Child
Jaar van release: 2014
Label: Napalm Records

Zodiac - Sonic Child

Het Duitse Zodiac laat er geen gras over groeien. Slechts acht maanden na de release van het tweede album A Hiding Place komen de mannen uit Münster alweer met een nieuw album, Sonic Child. In drie jaar tijd zijn er drie albums en een EP uitgebracht. Aan inspiratie geen gebrek blijkbaar. Na het fantastische debuutalbum A Bit Of Devil stelde de band lichtelijk teleur met opvolger A Hiding Place. Met Sonic Child laten de Duitsers horen dat acht maanden toch zeker genoeg is om met kwalitatief sterk nieuw materiaal te komen.

Het album begint wat vreemd met een parodie op de nummers die in de jaren tachtig/negentig op de cd’s stonden die de lens van de cd-speler schoonmaakten. Aan de ene kant flauw, maar aan de andere kant eigenlijk ook illustrerend voor deze plaat. Sonic Child is namelijk een stuk luchtiger dan het vorige album. De nummers zijn toegankelijker en de teksten zijn eenvoudig meezingbaar. Liefhebbers van de heerlijke bluesy gitaarpartijen op de eerste twee platen hoeven echter niet te wanhopen. In het eerste échte nummer Swinging On The Run word je naast het vermakelijke catchy refrein meteen getrakteerd op een adembenemende gitaarsolo die ruim drie minuten duurt. Ook de titeltrack en Holding On zijn prima songs. De zanglijnen zijn hierbij simpel, maar worden door zanger/gitarist Nick van Delfts warme, charismatische stemgeluid naar een hoger niveau gebracht.

Nieuw op dit album is het funky karakter van enkele songs. Met name in Good Times en Just Music zijn deze funkinvloeden goed hoorbaar. Met nummers als Rock Bottom Blues en A Penny And A Dead Horse pakt de band het weer ouderwets groots aan. A Penny And A Dead Horse begint ingetogen met een combinatie van een slide-gitaar en Van Delfts klagende vocalen. Vervolgens wordt het tempo op een mooie manier omhooggeschroefd met lekker drumwerk en zelfs wat noisy gitaren. En dan komt Zodiac met een refrein dat de potentie heeft zich stevig in het brein van de luisteraar te nestelen, om vervolgens daar dagenlang te verblijven. Tot slot nog een prima gitaarsolo. Zonder twijfel één van de beste nummers van de plaat.

Waar Zodiac op A Hiding Place zich een beetje verloor in het weliswaar mooie maar overmatige soleerwerk, weet de band zich op Sonic Child te herpakken. De nummers op Sonic Child bieden meer variatie, zijn beter opgebouwd en het mooie gitaargeluid en de groovende ritmes zijn gebleven. Tel daarbij Van Delfts beste zangprestatie tot nu toe op en je hebt met Sonic Child een uitstekende hardrockplaat met mooie blues- en funk-elementen.

Tracklist:
1. Intro Who I Am
2. Swinging On The Run
3. Sonic Child
4. Holding On
5. Sad Song
6. Out Of The City
7. A Penny And A Dead Horse
8. Good Times
9. Rock Bottom Blues
10. Just Music
11. Not Fragile (bonus track)
12. Shine On (bonus track)

Score: 88 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 19 september 2014

Zodiac - Sonic Child
Reactie van appie op 20-09-2014 om 09:39u

ik ken wel hun vorige album en ik kan niet ontkennen dat het zeer kundige muzikanten zijn maar ik mis er iets aan.
ik vind het allemaal erg gevoelloos en steriel klinken, echt Duits eigenlijk.
de zanger heeft ook een wat horkerig Duits accent dat totaal niet past bij Bluesy muziek.

Zodiac - Sonic Child
Reactie van Hugo op 20-09-2014 om 16:15u

Over dat accent ben ik het niet met je eens appie. Ik vind het juist eindelijk eens een Duitse zanger die zowaar geen Scorpions-achtig accent heeft.

Zodiac - Sonic Child
Reactie van appie op 20-09-2014 om 20:42u

@ Hugo
ik was die nieuwe op youtube aan het zoeken en toen kwam ik A bit of devil tegen dat is wel even andere koek dan zn opvolger , vette plaat is dat.
nee hij zingt lang niet zo klaus meine of udo achtig als de meeste Duitsers, gelukkig maar want dat was bij de bluesy stijl van de band helemaal een ramp geweest, toch hoor je wel dat Engels / Amerikaans niet zijn moedertaal is wat bij de toch al steriele 2e cd geen pluspunt is.
het debuut klinkt veel rauwer en Amerikaanser en daar stoort die me amper, en op de paar nummers van de nieuwe cd die op youtube staan klinkt die ook niet slecht.

Zodiac - Sonic Child
Reactie van Een Metalfan op 20-09-2014 om 22:09u

geweldige cd.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2023 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.