Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Zodiac - Road Tapes Vol.1
Jaar van release: 2015
Label: Napalm Records

Zodiac - Road Tapes Vol.1

Na het uitbrengen van drie albums en het opbouwen van een inmiddels prima live reputatie is een live-album geen onlogische vervolgstap. Het Duitse Zodiac doet dit middels Road Tapes Vol.1. Via Napalm Records wordt deze plaat in gelimiteerde aantallen uitgebracht. De opnames hebben in het najaar 2014 plaatsgevonden, gedurende de headliner-toer, ter ondersteuning van Zodiacs laatste studiowerk Sonic Child.

Als je Zodiac al eens live hebt gezien, weet je uiteraard ongeveer wat je kunt verwachten, namelijk kwalitatief sterke bluesrock met veel nummers die uitnodigen tot langere jamversies. En dat laten de Duitsers dan ook precies horen in de toch al langere tracks als Rock Bottom Blues, A Penny And A Dead Horse en het altijd fenomenale Coming Home. Ook in andere nummers wordt er flink gejamd en regelmatig buiten de lijntjes gekleurd. Liefhebbers van lange bluessolo’s komen hier uitgebreid aan hun trekken. Hoewel de toer in het teken stond van het meest recente album, is er in de tracklist niet echt een focus op een album te ontdekken. Alle albums komen uitgebreid aan bod.

Eigenlijk is er heel weinig op- of aan te merken op deze release. Road Tapes Vol.1 lijkt een ideale instap te zijn voor de luisteraar die de Duitsers nog niet kent. De tracklist is een mooie doorsnede van het werk tot dusver. Er ontbreken geen essentiële songs en de band toont aan ook live verder gegroeid te zijn. Hoewel er toch niets boven een echt liveoptreden gaat, is Road Tapes Vol.1 een meer dan welkom zoethoudertje en een aanrader voor de fans van classic-/bluesrock.

Tracklist:
1. Swinging On The Run
2. Free
3. Holding On
4. Cortez The Killer
5. A Bit Of Devil
6. Rock Bottom Blues
7. Diamond Shoes
8. A Penny And A Dead Horse
9. Moonshine
10. Coming Home

Score: 77 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 28 april 2015

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]