Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Zodiac - A Hiding Place
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records

Zodiac - A Hiding Place

Het is altijd mooi voor een band als je debuutalbum goed wordt ontvangen. Dit zorgt echter wel voor hoge verwachtingen wat betreft het opvolgende album. Het Duitse Zodiac is daar geen uitzondering op. Het debuut A Little Bit Of Devil was een uitstekend retro/blues rock album waar alles in zat. De band speelde in Nederland op Roadburn 2012 en kreeg daardoor de nodige naamsbekendheid. Anno 2012 is het tijd voor het tweede album getiteld A Hiding Place.

In de meeste gevallen is de eerste single van een album niet het sterkste nummer. Dit is ook het geval bij Zodiac. De albumopener Downtown is gekozen om als eerste uit te brengen en dat nummer is geenszins een goede afspiegeling van het kunnen van deze formatie uit Münster. Downtown is een wat simplistisch dertien in een dozijn rocknummer. Zodiac maakt de valse start gauw goed met het sterke Free. Dat de band goed was in het schrijven van lange, opbouwende nummers wisten we al van het prachtige Coming Home op het eerste album. Met I Wanna Know Part 1 en 2 en Believer wordt dit nog eens bevestigd.

Eén van de sterkste punten van Zodiac zijn onder andere de brommende, warme vocalen van Nick van Delft die bij vlagen doen denken aan Mark Lanegan. En als je zang op die van deze man lijkt kun je natuurlijk weinig fout doen. Ook het gitaarwerk is weer om te smullen. Met aan de ene kant de minder complexe riffs tegenover de typische lange, bluesy solo’s. Het hammondorgeltje maakt de retro ervaring compleet. Zodiac houdt vast aan de formule van het eerste album en fans zullen niet voor verrassingen komen te staan. Of het moet de prima cover van Neil Youngs Cortez The Killer zijn.

Zodiac zet op A Hiding Place een typische retro rockshow neer. Is het album beter dan het debuut? Nee. De sound is hetzelfde, maar de nummers op het debuut zijn simpelweg kwalitatief sterker. Dit neemt niet weg dat het nieuwe album een prima tijdmachine is naar de bluesrock uit de jaren zeventig.

Tracklist:
1. Downtown
2. Free
3. Underneath My Bed
4. Leave Me Blind
5. Moonshine
6. Believer
7. I Wanna Know Part 1
8. I Wanna Know Part 2
9. Cortez The Killer

Score: 79 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 2 november 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Zodiac - A Hiding Place
Reactie van Een Metalfan op 02-11-2013 om 21:56u

Het eerste album is voortreffelijk, deze staat hoog in mijn verwachting.
Jammer dat kerkrade ver weg van groningen is, anders kwam ik wel even kijken.