Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  19 februari:
 • Decapitated, Black Tongue, Archspire en Inferi
 • Gojira, Alien Weaponry en Employed To Serve
 • Katatonia, Sólstafir en SOM
 • Swallow The Sun en Avatarium
 • Tony Macalpine
Kalender
Vandaag jarig:
 • Clive Edwards (UFO) - 69
 • Daniel "Dani" Férnandez (Dark Moor) - 48
 • Jake Fredén (Nostradameus) - 42
 • Jan-Marco Becker (Superior) - 48
 • Jeff Pilson (Dokken) - 63
 • Kazco Hamano (The Black Mages) - 52
 • Peter "Pepe" Lyse Hansen (Hatesphere) - 43
 • Robert Palmer (The Power Station)† - 73
 • Rod Evans (Deep Purple) - 75
Review

Kane'd - Beautiful But Tragic
Jaar van release: 2013
Label: 9th live
Kane'd - Beautiful But Tragic
Het was november 2009 in de Bosuil in Weert dat ik deze band aan het werk zag als support voor House of Lords. Op zich niet vreemd toen bleek dat deze drie mooie zusjes in de persoon van Robin Beck (de echtgenote van zanger James Christian) een doortastende begeleider hadden. Inmiddels is dat niet meer actueel, namen de dames (en heren) nog wel wat nummers op in de huisstudio van het muzikale echtpaar in Florida, en komen nu op de markt met een in eigen beheer uitgebrachte, volwaardige cd.

De demo die ik toen in Weert van vader Kane kreeg sprak zo tot de verbeelding dat ik deze indertijd hier besproken heb. Nu, twee en een half jaar later, blijkt dat ik me niet vergist heb in de kwaliteiten van deze band. Alhoewel ze qua stijl op het randje van het rockgebeuren acteren kan ik hun muziek, met name vanwege de haast perfecte driestemmige zang, toch erg waarderen en maken ze hun talent op deze cd volledig waar. Ondersteund door een kundige drummer, een dito bassist en een talentvolle gitarist (Harry Scott Elliott) laten de dames en heren ons een serieus poepie ruiken.

Ik kan er niet omheen dat de invloeden (of het 'hokje' waar wij allemaal artiesten plegen in te stoppen) te vinden zijn bij Alterbridge, maar ook bij bijvoorbeeld een Avril Lavigne en Paramore. Opener Fallin' zou je al bekend in de oren kunnen klinken, net als So Lonely. Beide nummers stonden ook al op de demo-EP. Het enthousiasme van de bandleden is merkbaar aanwezig, en de diversiteit in stijltoepassingen maakt dat je als luisteraar geboeid blijft. Zo is Alive opgenomen als soundtrack van de remake van de horrorfilm Night Of The Living Dead en is met afstand het meest heavy nummer van deze schijf.

Maar naar mijn persoonlijke mening hebben ze het mooiste nummer bijna tot het laatst bewaard, wanneer track nummer twaalf, Naked Truth, door de speakers schalt. Wát een melodie, wat een geweldige samenzang, en jawel, wat een solo. Solo's die met veel gevoel en melodie worden gespeeld zorgen niet zelden voor kippenvel, en Harry krijgt het met deze (korte) solo voor elkaar om het zelfde effect te bereiken. Dit nummer, samen met Playing With the Devil, is een serieuze kandidaat om als single mee door te breken in de Engelse charts (en wie weet waar nog meer).

Ik geef onmiddellijk toe dat de nummers hier en daar tussen rock en pop balanceren. Maar de drive op dit album maakt dat Kane'd mij blijft boeien. Ik denk ook dat zeer zeker een jonger publiek (ik noemde de invloeden al) zeer geïnteresseerd zou kunnen raken in deze band. Daarvoor is een dosis geluk en een goed management nodig. Ik wens het deze jongelui van harte toe want qua muzikaal potentieel zit er veel talent in Kane'd. Als je denkt dat het je ding niet is, vraag het je dochters of nichtjes die wel van stevige poprock houden. Wie weet staan die binnen nu en een jaar vooraan in de concerthal waar je als ouder of oom/tante goedkeurend toekijkt hoe de jeugd geniet van stevige muziek. En die lezen straks allemaal Metalfan.nl ... De cd is te koop via de bekende webwinkels en via de website van de band.

Tracklist:
1. Fallin'
2. I See Ya
3. Losing Sleep
4. Alive
5. Playing With The Devil
6. You're Not Worth It
7. F**k You
8. So Lonely
9. Rock Against The DJ
10. Outta My Mind
11. Beautiful But Tragic
12. Naked Truth
13. Do Wtf I Like

Score: 89 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 29 maart 2013

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Een Metalfan op 29-03-2013 om 14:32u
Score: 90 / 100

superalbum!!!!

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Old Mhb op 29-03-2013 om 18:56u

Score : min 100 000.
Letterlijk driedubbele kutmuziek.

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Hans op 29-03-2013 om 19:28u

en hiermee diskwalificeer jij je lezerskunsten.
Ik citeer:
-de invloeden zijn te vinden bij Alterbridge, maar ook bij bijvoorbeeld een Avril Lavigne en Paramore.
-Ik geef onmiddellijk toe dat de nummers hier en daar tussen rock en pop balanceren

What you read is what you get.
Als je daar niet van houdt, reageer dan beter niet.
Ik reageer ook niet op (ik noem maar iets) Slayer omdat ik dat teringherrie vind.

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Old Mhb op 30-03-2013 om 06:40u

Beste Hans,

Ik heb het materiaal aanhoord. Ik heb duidelijk gelezen wat je schreef. Jouw review is een interpretatie van wat jij vind van deze plaat. Ik heb je nergens persoonlijk aangevallen omdat smaken nu eenmaal verschillen.( Fout die ik vroeger wel eens maakte: zie Reviews Europe) Soms staan er hier nog reviews die niet bepaald metal zijn. Airbag heb ik ook leren kennen via een review hier en dat vind ik geweldig. En dat is ook geen metal. Dankzij jouw schrijfels heb ik me de moeite genomen om het eens te beluisteren en te bekijken op youtube. Wel, ik vind er geen ruk aan, en dat wou ik ook eens melden. Je hebt ook al reviews geschreven die ik gelezen heb, uitgetest en goed bevonden tot geweldig. Waarvoor men dank. Maar bij deze even niet dus. Dat geld overigens voor alle reviewers van deze toffe site.

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Hendick op 03-04-2013 om 03:43u

Yes, we can take a look at it and see what can be done to fix the leak. There are several thgnis to look at when determining where and if a leaking water heater can be fixed or if it needs a water heater replacement. The most common leak, besides the tank itself would be the temperature relief valve. Its located either on the side or on top of the water heater and it looks like a brass fitting with a copper tube connected to it and runs to the floor. This valve does sometimes start to leak when there is some issue with your temperature or pressure building up inside the water heater and acts as a safety valve. If you find it is leaking from there, call us immediately, as this is an indication of something serious that could result in a major problem if it is not corrected asap. The other possibility could be the drain valve located at the bottom of your water heater. This may start to leak if you have had the water heater recently serviced. Try tightening the handle a little more or if its leaking pretty bad, you can get a hose threaded cap from any local hardware store to get you by until it is replaced. If the water seems to be coming from underneath the water heater and not one of the suggestions above, it may be time to replace it. Either way, give us a call and we will be happy to look at it or give you an estimate to replace itThanks!Bob With Advanced Plumbing Systems

Kane'd - Beautiful But Tragic
Reactie van Fernanda op 03-04-2013 om 11:52u

Oh... so maybe that's Cassandra instead, if you're talnikg about "special days" and also featuring Dr. Fynn... Of course, we won't know whether she wants it to be yet...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.