Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Skid Row - Slave To The Grind
Jaar van release: 1991
Label: Atlantic Records
Skid Row - Slave To The Grind
Skid Row's tweede album, Slave To The Grind, stamt al uit 1991, toen de band op haar hoogtepunt was qua succes. De cd is iets harder dan het titelloze debuut album, maar bevat ook een aantal prachtige ballads. Echter, opener Monkey Business en het tweede nummer Slave To The Grind zijn wel het hoogtepunt van de cd. Dit zijn twee lekkere stevige metalnummers, waarna de rest toch van beduidend mindere kwaliteit is.

The Threat gaat een beetje in de zelfde stijl door, maar mist toch iets. Dan komt de eerste ballad, Quicksand Jesus. Hierop laat zanger Sebastian Bach horen dat hij ook wel degelijk rustig kan zingen. Dan komen weer een aantal nummers die niks speciaals bevatten, namelijk Psycho Love, Beggars Day (op sommige versies. Er is ook een versie in omloop met het nummer Get The Fuck Out), en Living On A Chaingang. Alledrie zijn het redelijk standaard heavy metal nummers, niet echt iets speciaals. Creepshow is al iets beter, maar is ook niet meer dan middelmatig. Dan komt weer een ballad, In A Darkened Room, en ook de liefhebbers van ballads zullen deze wel mooi vinden. Riot Act is weer een lekker uptempo nummertje, maar ook weer geen hoogstandje. Mudkicker is iets langzamer, en heeft iets aparts waardoor het toch wel goed klinkt. Afsluiter Wasted Time is de laatste ballad, en ook wel de mooiste van de drie die het album bevat.

Al met al heeft Slave To The Grind een paar lekkere metalnummers en een paar prachtige ballads, maar jammergenoeg teveel middelmatige nummers.

De tracklisting:
1. Monkey Business
2. Slave To The Grind
3. The Threat
4. Quicksand Jesus
5. Psycho Love
6. Beggars Day
7. Livin' On A Chain Gang
8. Creepshow
9. In A Darkened Room
10. Riot Act
11. Mudkicker
12. Wasted Time

Score: 76 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 24 augustus 2001

Meer Skid Row:

Skid Row - Slave To The Grind
Reactie van satyr op 24-12-2006 om 12:10u
Score: 83 / 100

niet myn ding maar zo secht is het ook weer niet,zeker iets voor fans van guns and roses

Skid Row - Slave To The Grind
Reactie van enchant op 09-04-2010 om 15:39u
Score: 91 / 100

Nou, hier slaat de recensie toch wel stevig de bal mis... Dit is een mijlpaal voor eenieder die graag zijn rock N' roll in de stijl van GNR en aanverwante Amerikaanse rockbands smaakt.... Het openingsduo is eenvoudigweg het beste dat de band ooit bij mekaar gepend heeft.
Het volgende The Threat is wel dégelijk een zeer sterk heavy rock nummer met de gekende schreeuwerige zang van Bach, evenals Get The Fuck Out, Psycho Love, Livin' on a Chain Gang en Riot Act. Mudkicker staat zelfs vandaag de dag nog op de set list van Bach en zijn soloband, en de drie ballads stralen alledrie kracht uit en zijn dan ook juweeltjes... Grappig dat uitgerekend Creepshow aangehaald wordt als een beter nummer in de recensie, want nét dat nummer is het enige dat niet het niveau van de rest van de CD weet te halen.
Misschien toch nog eens beluisteren, Tonnie...?

Skid Row - Slave To The Grind
Reactie van Bastiaan op 15-08-2011 om 04:40u
Score: 88 / 100

Verdomd goede plaat! Kan me er wel een beetje in vinden dat sommige nummers een beetje nietszeggend zijn, maar die strot van Bach....! De ballades zijn trouwens prachtig, veel gaver dan die van het debuut.

Skid Row - Slave To The Grind
Reactie van Tim op 13-06-2013 om 16:47u
Score: 83 / 100

Memorabel album, veel obscuurder dan GNR, meer metal, punky, schreeuwerig en dan weer een ingetogen ballad. Niet zomaar een pussy glamband, maar bad guys met ballen. Prima plaat! Voorganger en debuutalbum Skid Row was goed, Slave to the Grind is volwassener en het laatste album met Bach, Subhuman Race, is ook het beluisteren waard.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.