Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Skid Row - Skid Row
Jaar van release: 1989
Label: Atlantic Records
Skid Row - Skid Row
Skid Row is een van de glamrockbands die te laat geboren is. De debuutplaat kwam pas uit aan het eind van de jaren 80 vlak voordat de scene onderlopen werd door de grunge-hype. Officieel is de band nooit uiteen geweest en momenteel draaien ze nu zelfs op volle touren, maar na alle roerige tijden bij deze een terugblik op het eerste album van de gloriedagen met Sebastian Bach nog achter de microfoon(Nee, niet die Duitse componist...).

Het titelloze debuut sloeg in als een bom, en met de excentrieke Bach aan boord, die veelvuldig in de media verscheen, werd de band als snel een fenomeen. Rockers als 'Youth gone wild' en de ballads 'I remember you' en '18 and life' werden hits en de groep tourde over de hele wereld.

De plaat opent met een paar standaard en nietszeggende rockers. Pas met de vierde track, Piece of Me begint het interessant te worden. Bach heeft duidelijk meer in zijn mars dan zijn ontelbare collega's. Een minpunt echter zijn de teksten. Titels als Rattlesnake shake en Can't Stand the Heartache zeggen genoeg over tekstuele inhoud én ook de muziek. Toch weten de ogenschijnlijk weinig interessante nummers goed te blijven hangen en dat is een prestatie opzich. Heerlijk is het om de dik aangezette backing vocals mee te schreeuwen. Alles wat deze band doet is een herhaling en dat ook nog eens compleet over the top. Maar voor diegenen die daar niet om malen is het een feest van herkenning.

Anno 2008 klinkt Skid Row aardig gedateerd. De productie alleen laat dit al duidelijk horen, maar toch kan deze plaat voor een zeer aangenaam avondje rock n' roll zorgen. Degenen die wel in zijn voor deze foute glamrockers kunnen gerust overgaan tot aanschaf. De echte klassieker maakte men echter twee jaar later met het veel minder gepolijste Slave to the grind.

Tracklist:
1. Big Guns
2. Sweet Little Sister
3. Can't Stand the Heartache
4. Piece of Me
5. 18 and Life
6. Rattlesnake Shake
7. Youth Gone Wild
8. Here I Am
9. Makin' a Mess
10. I Remember You
11. Midnight/Tornado

Score: 75 / 100

Reviewer: Bastiaan
Toegevoegd: 22 mei 2008

Skid Row - Skid Row
Reactie van peetn op 22-05-2008 om 15:58u
Score: 80 / 100

men mag mij altijd eens straffen met naar dit schijfje te luisteren

Skid Row - Skid Row
Reactie van Attematic op 23-05-2008 om 15:02u
Score: 75 / 100

Die 75 zijn idd terecht,

"Slave To The Gind" liet het ware karakter van de band horen. Dat is een plaat die nog regelmatig zijn weg vindt naar de cd-speler. Daarop zijn de teksten ook een stukkie beter.

Skid Row - Skid Row
Reactie van Darker op 23-05-2008 om 22:11u
Score: 95 / 100

ik was toen 12 als deze cd uitkwam...mijn eerste hardrockplaat en nog altijd een van mijn favoriete! wat een power en wat een goede solo's...

Skid Row - Skid Row
Reactie van Michiel Dekker op 27-05-2008 om 23:32u
Score: 90 / 100

Men vergeet wel even het sublieme metalachtioge gitaarwerk te vermelden. Skid Row heeft in tegenstelling tot GnR/Poison/etc een gitaartandem zoals metalbands die hebben. 2 slag/sologitaristen die erg gave hooks en riffs schrijven.

Slave to the Grind is idd beter, maar de eerste 4 nummers "nietszeggende rockers "noemen geeft wel aan dat de reviewer geen verstand heeft van muziek.

Skid Row - Skid Row
Reactie van Ricky op 12-06-2008 om 14:18u
Score: 65 / 100

Ik was nooit echt een grote fan van deze cd, maar het heeft zijn momenten. Dan luister ik liever naar Slave To The Grind en vooral naar het erg ondergewaarde Subhuman Race.

Skid Row - Skid Row
Reactie van Old Mhb op 14-06-2008 om 22:31u
Score: 10 / 100

Daar lagen we toendertijd niet op te wachten? Youth gone wild was een nogal populaire clip op MTV. Ik heb het schijt aan dergelijke verkoopbare rotzooi. In de prullemand kunnen ze lekker paren met hetzelfde commerciele gezeik van Europe, Van Halren (geen typefout), Bon Jovi, en Journey. Zelf Whitesnake was bekakt in die tijd..

KOTSEN !!!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.