Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Skid Row - Revolutions Per Minute
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
Skid Row - Revolutions Per Minute
We zijn met Revolutions Per Minute bij het tweede Skid Row album met frontman Johnny Solinger aangekomen, die sinds de herstart van Skid Row de plaats inneemt van Sebastian Bach. Het succes van eind jaren '80/begin jaren '90 zal de band om diverse redenen nooit meer herhalen, maar dat houdt niet in dat ze niet gewoon degelijke albums kunnen blijven afleveren. Maar doen ze dat ook?

Dat gitaristen Scotti Hill en Dave "The Snake" Sabo nog altijd rocken bewezen ze op het vorige album Thickskin, en ook op deze nieuwe plaat gaan ze lekker tekeer. Zanger Solinger bewijst op Revolutions Per Minute weer over een krachtig stel stembanden te beschikken, die geschikt is voor de beetje sleazige heavy metal die Skid Row tegenwoordig maakt. Ook de productie is dik in orde. Die was in handen van Michael Wagener, die ook de eerste opnames van de twee Skid Row albums overzag. Hierdoor gaat het geluid redelijk terug naar de roots, al is het wel iets minder gepolijst.

Mooi dat het geluid in orde is, want de nummers zijn dat helaas niet altijd. Er staan namelijk een paar draken van nummers op, zoals Pulling My Heart Out From Under Me, Love Is Dead en de cover Strength (origineel van The Alarm). Ze komen gewoon niet op gang, en klinken eerder als afgekeurde b-kanten. Gelukkig staan daar lekkere uptempo rockers als Another Dick In The System en Shut Up Baby, I Love You tegenover, ondanks dat de songtitels nogal cheesy zijn. Een nummer als White Thrash is overigens ook best te pruimen. Dat de band ook wat lol wilde hebben is te horen in het country rock nummer You Lie, en het punkrock nummer When God Can't Wait. Eigenlijk zijn ze geheel misplaatst tussen de rest van de nummers, maar vooral het laatstgenoemde nummer is goed aan te horen (mits je van bands als Dropkick Murphys houdt). You Lie daarentegen is leuk voor even, vooral vanwege de tekst, maar gaat bij meerdere luisterbeurten toch irriteren. En wat eigenlijk mist is een goeie powerballad (ook al zijn die al lang uit de mode), zoals Skid Row die vroeger toch goed wist te schrijven.

Deze tweede incarnatie van Skid Row zal, helaas voor de band, altijd in de schaduw blijven staan van het succes van de eerste twee albums. Door de missers komt Revolutions Per Minute niet boven het maaiveld uit, maar voor die nummers is de next knop op je cd speler uitgevonden. Hopelijk spelen ze live alleen de goede nummers, want die mogen er best zijn.

Tracklist:
1. Disease
2. Another Dick In The System
3. Pulling My Heart Out From Under Me
4. When God Can't Wait
5. Shut Up Baby, I Love You
6. Strength
7. White Thrash
8. You Lie
9. Nothing
10. Love Is Dead
11. Let It Ride

Score: 70 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 26 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Skid Row - Revolutions Per Minute
Reactie van enchant op 24-07-2012 om 14:34u
Score: 55 / 100

Ondanks het feit dat ik Solinger graag mag horen zingen, is dit een bijzonder zwak album. De productie is inderdaad goed, maar dat is ook zowat het enige. Waar voorloper Thickskin" tenminste nog een paar goeie songs had, vind ik hier geen enkele die de middelmaat overstijgt. Baart me een beetje zorgen dat Rachel Bolan en Scotti Hill na de herstart amper een goed nummer hebben weten te pennen... Want zij waren ten tijde van de grote successen toch ook de hoofdleveranciers van de songs...?