Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Skid Row - Thickskin
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Skid Row - Thickskin
Onterecht wordt Skid Row vaak als jaren 80 hairmetal band gebrandmerkt, aangezien het meeste van hun werk uit de jaren 90 stamt. In 1989 kwam hun debuutalbum uit, waarvan miljoenen exemplaren verkocht werden (gedeeltelijk door de looks van zanger Sebastian Bach). Opvolger Slave To The Grind werd ook een erg grote hit, maar daarna ging het bergafwaards met de band, en een tijdje na de release van Subhuman Race in 1995 ging de band uit elkaar. In 1999 kwam de band weer bij elkaar, dit keer zonder Bach (hij is meer in het theater te vinden). Met een nieuwe zanger heeft de band dan nu hun comeback gemaakt: Thickskin...

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Thickskin doet niet veel onder voor de eerste twee albums van de band. Niet veel? Dus wel iets? Misschien, en dat komt voornamelijk door de zanger. Sebastian Bach had (heeft?) een geweldige strot, waar nieuwe zanger Johnny Solinger toch niet aan kan tippen. Hij klinkt natuurlijk anders dan Bach, maar heeft gelukkig zeker een geschikte stem voor een band als Skid Row. Zijn stem klinkt wat rauw, maar hij heeft een goede, krachtige stem, met een behoorlijk bereik. Dat hij uit Texas komt is echter af en toe wel te horen.

Qua sound hangt het album tussen het debuut en Slave To the Grind in. Soms erg zware riffs, dan weer een wat meer hardrock-achtige sound. De hardere, up-tempo nummers als opener New Generation, Thick Is The Skin en afsluiter Hittin' A Wall hadden best op Slave... gepast, en de iets rustigere nummers als Swallow Me en See You Around lijken meer op het debuutalbum van de band. De remake van I Remember You klinkt compleet anders dan het origineel. Het origineel was een ballad, dit keer is het een erg up-tempo, bijna punkrock nummer. Van mij hadden ze het nummer er niet perse op hoeven zetten, de nieuwe songs zijn beter.

Het is duidelijk dat de drijfveren Rachel Bolan en Dave "Snake" Sabo het songwriten nog niet verleerd zijn. De songs zitten goed in elkaar, en ook de productie is erg in orde. Waar in het verleden er soms iets teveel middelmatige nummers op de albums stonden valt dat op Thickskin erg mee. Thickskin is dan wel geen meesterwerk, maar toch een prima come-back van een toch wel legendarische band.

Tracklist:
1. New Generation
2. Ghost
3. Swallow Me (The Real You)
4. Born A Beggar
5. Thick Is The Skin
6. See You Around
7. Mouth Of Voodoo
8. One Light
9. I Remember You Two
10. Lamb
11. Down From Underground
12. Hittin' A Wall

Score: 73 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 1 september 2003

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Skid Row - Thickskin
Reactie van Een_Metalfan op 05-09-2003 om 15:52u

Ik heb skid row nooit gemogen.Puppies Old Motorheadbanger

Skid Row - Thickskin
Reactie van Een_Metalfan op 21-07-2005 om 21:36u

Lul...

Skid Row - Thickskin
Reactie van Esther op 08-10-2006 om 10:25u
Score: 100 / 100

Sebastian is zo sexy.. Ik heb hem een mail gestuurd of hij met me wil trouwen

Skid Row - Thickskin
Reactie van Rarara op 15-07-2007 om 23:57u

Jammer Esther, hij is al getrouwd... al jaren. Idd SEXY! Sebastian Bach is zo HOT, het zou verboden moeten worden!
Sorry mensen, 0 punten voor Thichskin. Zonder Bach is dur nix meer an!!

Skid Row - Thickskin
Reactie van Bastiaan op 15-08-2011 om 04:29u

Kutplaat. Verkrachting van I Remember You.