Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Admiral Sir Cloudesley Shovell - Don't Hear it... Fear it!!
Jaar van release: 2012
Label: Rise Above Records
Admiral Sir Cloudesley Shovell  - Don't Hear it... Fear it!!
Admiral Sir Cloudesley Shovell, een hele mond vol! Ik hoef maar vier keer Admiral Sir Cloudesley Shovell te roepen en de review is qua lengte al klaar. Het is een aparte naam, maar de beste man heeft echt bestaan. Cloudesley Shovell heeft als Britse admiraal onder andere tegen de Hollanders gevochten in de zeeslagen bij Solebay en Texel, respectievelijk in rampjaar 1672 en 1673. Weinig succesvol overigens. De eerste slag eindigde onbeslist, maar de tweede ging verloren voor de Engelsen.

Waarom deze heren in godsnaam voor deze naam gekozen hebben, weet ik niet. Het bekt absoluut niet lekker. Het is natuurlijk een inkoppertje om te zeggen dat het om de muziek draait. Dat zullen Walter en Jurgen ook gedacht hebben, want Admiral Sir Cloudesley Shovell was te aanschouwen op de laatste editie van het fameuze Roadburn festival. Daarmee is dan eigenlijk al genoeg gezegd over de stijl. Dit drietal maakt vuige, experimentele stonerrock. Aangezien stoner zelf ook synoniem staat voor een mix van stijlen is het beter om het wat betreft de uitleg van stijl hierbij te laten. Het is niet de makkelijkste band. Erg toegankelijk is het, vanwege de vele intro’s vol extortion, niet. Toch komen er veel leuke ideeën voorbij.

Het enthousiasme is duidelijk te horen en dat is samen met de variatie het beste wat Don't Hear it... Fear it!! te bieden heeft. Er zitten ook vrij toegankelijke stukken tussen, zoals Untitled en Killer Kane. Puike songs, maar Don't Hear it... Fear it!! moet het meer hebben van het vuige, experimentele materiaal, zoals bijvoorbeeld op Devil’s Island. Het is een leuk album geworden, maar deze heren zullen nog iets moeten groeien en daarmee iets constanter worden.

Tracklist:
1. Mark Of The Beast
2. Devil's Island
3. iDeath
4. Untitled
5. Red Admiral Black Sunrise
6. Scratchin' And Sniffin'
7. The Last Run
8. Killer Kane
9. Beanstew (hidden track)

Score: 76 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 17 augustus 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]