Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2021

Impaled Nazarene - Absence Of War Does Not Mean Peace
Jaar van release: 2001
Label: Osmose Productions
Impaled Nazarene - Absence Of War Does Not Mean Peace
Hoewel Impaled Nazarene alweer twintig jaar meedraait, is de kwaliteit van de albums van deze band in grote lijnen consistent geweest. De venijnige, opgefokte combinatie van black metal en punk is uit duizenden herkenbaar en de band weet vrijwel ieder album nog gedreven te klinken. Toch is het alweer uit 2001 stammende (en verrassend actueel getitelde) Absence Of War Does Not Mean Peace een van mijn favoriete albums van deze lompe boeren.

Ook al is de titel weer actueel, dat betekent niet dat Impaled Nazarene ineens maatschappelijk relevant of intellectueel is geworden. Gelukkig niet zeg! De kracht van deze band ligt juist in de totale botheid en ongenuanceerdheid waarmee de simplistische, maar overtuigende riffs en platte teksten op de luisteraar worden afgevuurd. Luister maar eens naar onweerstaanbare nummers als The Lost Art Of Goat Sacrificing en Hardboiled And Still Hellbound, die vooral opvallen door hun catchy ritmes en solo’s. De grootste kracht van dit album zit dan ook in de punk-achtige groove van dit soort nummers. Ook nummers als Via Dolorosa en Nyrkillä Tapettava Huora komen daardoor heerlijk uit de speakers knallen. Daarnaast kwijt ook frontman Mika Luttinen zich met zijn gillende screams wederom overtuigend van zijn taak.

Daar waar sommige albums van Impaled Nazarene niet over de gehele lengte blijven boeien, is Absence Of War Does Not Mean Peace een album dat geen last heeft van dat euvel. Enerzijds vanwege de kortere lengte (een dik half uur, perfect voor dit soort muziek), maar anderzijds ook omdat er geen enkel slecht nummer op deze plaat staat. Kortom: een ideaal album om eens goed mee uit je dak te gaan met een paar koele biertjes binnen handbereik. Niet hoogstaand, maar wel verdomde effectief!

Tracklist:
1. Stratagem
2. Absence Of War
3. The Lost Art Of Goat Sacrificing
4. Prequel To Bleeding (Angels III)
5. Hardboiled And Still Hellbound
6. Into The Eye Of The Storm
7. Before The Fallout
8. Humble Fuck Of Death
9. Via Dolorosa
10. Nyrkillä Tapettava Huora
11. Never Forgive
12. Satan Wants You Dead
13. The Madness Behind

Score: 82 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 2 april 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van iron_dennis op 03-04-2011 om 22:47u
Score: 70 / 100

Ik vond dit echt 1 van de mindere 10 jaar geleden. De eerste 3 zijn het beste.

Reactie van philip666 op 04-04-2011 om 16:44u

Dit is voor mij het beste Impnaz album. Politiek incorrecte teksten, geschifte en toch nog verstaanbare zang, soms ZEER goede solo's, fantastische drummer,...

Ook al is het zowat de extreemste band (buiten Carcass, Immortal, Satyricon, Morbid Angel & aanverwanten) die ik kan smaken, dit unieke bandje verdient alle hulde.