Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Roadrunner United - The Concert
Jaar van release: 2008
Label: Roadrunner Records
Roadrunner United - The Concert
Drie jaar geleden vierde platenlabel Roadrunner Records de 25e verjaardag. Dat deed men door een speciale cd samen te stellen, waaraan een hele rits aan artiesten uit het heden en verleden meewerkten. Ook werd er in december 2005 in New York een speciaal concert gegeven, waarbij vele klassiekers uit de Roadrunner-stal gespeeld werden, door wederom een hele rits aan artiesten uit heden en verleden van het label. Drie jaar na dato is deze show dan eindelijk op dvd uitgebracht.

Roadrunner United - The Concert bevat twee schijfjes, waarbij het concert op schijfje twee staat. Op 15 december 2005 vond het concert plaats in het Nokia Theatre in New York. Goed om te zien dat ook daar men zo blij is met een merk dat men er een hal naar vernoemt... Maar goed, daar gaat het niet om, het gaat om de show. Ondermeer klassiekers van Biohazard, Sepultura, Machine Head, Annihilator, Merciful Fate, Fear Factory en Type O Negative passeren de revue, meestal vertolkt door wat prominente Roadrunner-muzikanten (waaronder Slipknot's Joey Jordison, , Machine Head's Adam Duce, ex-Fear Factory's Dino Cazares), aangevuld met wat vaker wisselende muzikanten. Leuk dat Keith Caputo nog een nummer van z'n eigen Life Of Agony komt zingen, of Corey Taylor een Slipknot-nummer brult, of Evan en Billy van Biohazard nog eens Punishment komen spelen, maar het interessantst zijn de nummers waarbij buitenstaanders het overnemen. Zo is de uitvoering van Slipknot's Surfacing zonder enig Slipknot-lid eigenlijk best gaaf, en blijkt HIM's Ville Valo nog best een aardige versie van Black No. 1 van Type O Negative te kunnen neerzetten. Lachwekkend is dan wel weer Glen Benton, die eerst Obituary's The End Complete blaft, en later in een soort gevechtstenue een Deicide-nummer doet. Ook Trivium-zanger Matt Heafy is soms wat lachwekkend, want zijn keel haalt het bij lange na niet bij die van Robb Flynn, in de vertolking van Machine Head's Davidian. Wel weer gaaf is hoe voormalig Killswitch Engage-zanger Jesse Leach het podium betreed samen met huidig KSE-zanger Howard Jones, voor KSE's My Last Serenade. Het concert kent eigenlijk vele gave momenten, ook al zijn de uitvoeringen niet altijd even strak gespeeld. En voor de Slipknot-fans is dit waarschijnlijk een van de zeldzame keren dat je wat bandleden zonder masker een Slipknot-nummer ziet spelen.

In het doosje zitten twee schijfjes, en zoals gezegd staat het concert op de tweede schijf. Op de eerste schijf staat een documentaire van ongeveer vijf kwartier. Hierin wordt teruggeblikt op de show, door velen die er aan meewerkten. Je krijgt de leukste herinneringen te horen, en ziet ook wat hilarische stukjes. Veel nieuws kom je niet te weten, maar om de reacties te zien is toch best leuk.

Tracklist van het concert:
1. Biohazard's Punishment
2. Madball's Set It Off
3. Stormtrooper Of Death's March Of The S.O.D.
4. Life Of Agony's River Runs Red
5. Obituary's The End Complete
6. Mercyful Fate's Curse of the Pharaohs
7. King Diamond's Abigail
8. Annihilator's Alison Hell
9. Deicide's Dead By Dawn
10. Trivium's Pull Harder on The Strings Of Your Martyr
11. Killswitch Engage's My Last Serenade
12. Chimaira's Pure Hatred
13. Fear Factory's Replica
14. type O Negative's Black No. 1
15. Roadrunner United's Tired 'n Lonely
16. Stone Sour's Bother
17. Roadrunner United's The Rich Man
18. Roadrunner United's The Dagger
19. Roadrunner United's The End
20. Soulfly's Eye for an Eye
21. Sepultura's Refuse/Resist
22. Slipknot's Surfacing
23. Machine Head's Davidian
24. Slipknot's (sic)
25. Sepultura's Roots Bloody Roots

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 31 december 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Roadrunner United - The Concert
Reactie van Kees op 01-01-2009 om 15:46u
Score: 1 / 100

Een fris stukje amerikaans kapitalisme a la "we-melken-alles-uit".

Roadrunner United - The Concert
Reactie van bzzddct op 02-01-2009 om 17:12u
Score: 90 / 100

uitmelken? een CD en een DVD in een periode van 3 jaar is weinig uitmelken aan volgens mij.

Ben blij dat ze deze uiteindelijk toch hebben besloten uit te brengen. Is toch wel vrij uniek om al deze artiesten samen te zien spelen. En het zijn stuk voor stuk ook nog eens vette nrs ook.

Roadrunner United - The Concert
Reactie van Erik op 03-01-2009 om 15:31u

"vond het concert plaats in het Nokia Theatre in New York. Goed om te zien dat ook daar men zo blij is met een merk dat men er een hal naar vernoemt"


Wat dacht je van de Heineken Music Hall?

Roadrunner United - The Concert
Reactie van jaap op 07-05-2009 om 02:34u
Score: 80 / 100

Ach, een en al nostalgie!! Leuk hoor, ik waan me weer 16;)
Alles staat ondertussen netjes op youtube...